80-77. O Oviedo leva a súa primeira Copa Princesa ante o Burgos

O encontro foi vibrante e non se resolveu ata o último cuarto, cando os locais impuxeron a súa pegada
El Oviedo celebra su primera Copa Princesa
photo_camera El Oviedo celebra su primera Copa Princesa

O Unión Financiera Oviedo gañou este venres por primeira vez a Copa Princesa de Asturias de baloncesto tras derrotar por 80-77 ao San Pablo Inmobiliaria Burgos nun partido que comezou de xeito seguro para os locais pero que se dirimiu no último cuarto. O San Pablo Burgos disputou o resultado pero nada puido facer ante a intensidade dos locais e o empuxe de Pumarín, que apoiou ao seu equipo nos peores momentos.

O Unión Financiera saíu con forza á cancha de Pumarín, que se volveu a encher para a ocasión, e ofreceu un recital de xogo nos primeiros minutos de partido, mostrándose duro en defensa e mantendo o ritmo e a diferenza de puntos cun San Pablo Burgos ao que chegou a impor unha vantaxe de nove puntos ao final do primeiro cuarto. Os visitantes traballaron para non perderlle a cara ao encontro e provocaron numerosas faltas no equipo rival, sobre todo na figura de Felipe Dos Anjos, que se cargou de persoais aos poucos minutos de xogo e deixou o seu sitio na pista a un acertado Hernández Sonseca.

O segundo cuarto igualou a contenda no que a faltas se refire e os continuos paróns contribuíron a baixar o ritmo anotador de ambos os equipos, que chegaron ao descanso mantendo a diferenza de nove puntos a favor do Unión Financiera, claro dominador do choque.

A continuación serviu para que o San Pablo Burgos recortase distancia, chegando incluso a empatar debido ao despregamento ofensivo de Álex López e Soluade, pero Pumarín volveu apertar nos últimos instantes, esporeados polo propio Sonseca desde a cancha, e o Unión Financiera volveu irse de dous con tiros libres dun decisivo Míquel Salvo, ao cabo MVP do partido.

Con case toda a vantaxe perdida, o partido igualouse como nunca e, aínda que os homes de Carles Marco intentaron volver ampliar a diferenza no marcador, foi o San Pablo Burgos quen conseguiu porse un arriba cunha canastra do seu mellor home, un Javier Veiga que se erixiu como máximo anotador e reboteador do seu equipo. O Unión Financiera reaccionou e encadeou dous triplos seguidos de Santana, o que, unido aos tapóns e rebotes defensivos, volveu darlle ao conxunto local unha vantaxe de cinco puntos no marcador a tan só dous minutos do final.

O choque chegou ao último minuto co Unión Financiera dous puntos arriba tras unha gran canastra de Johan Löbferg, diferenza que reduciu o San Pablo Burgos con tiros libres de Javier Veiga e Álex López, pero que non foi capaz de remontar o conxunto visitante, que viu como nos últimos segundos o conxunto ovetense puña o definitivo 80-77 e adxudicábase o título.