78-66. O 'Obra' remonta un Unicaja desaparecido

Ao empezar o último cuarto (54-51) a vitoria podíaa levar calquera, pero foron os locais os encargados de seguir co parcial, de máis de 21 na segunda metade

O Rio Natura Monbus Obradoiro venceu este domingo o Unicaja no Fontes do Sar (78-66) tras remontar fronte un equipo desaparecido na segunda parte.

Maxi Kleber anotou a primeira canastra do partido para o equipo local e a vantaxe esfumouse nun instante cun triplo de Ryan Toolson que abriu un contundente parcial para deixar xeado ao público galego.

A zona 2-3 do Unicaja impediu anotar ao Obradoiro mentres os homes de Joan Praza lanzaron, sen fallo, catro lanzamentos de dous puntos e dous triplos (4-14, min. 5) antes do primeiro tiro errado do partido.

Jayson Granger e Carlos Suárez lideraron aos seus ata o final do primeiro período, que acabou cun idéntico cinco de sete en tiros de dous e de tres pola súa banda, no que a vantaxe parecía cómoda (17-25).

Moita rapidez no xogo do Unicaja contra problemas de fluidez no ataque galego eran suficientes para manter a distancia cando chegaron as malas noticias para o Obradoiro, pois Alberto Corbacho tivo que abandonar o partido cun racho conxuntival nun ollo.

Adam Waczynski, que acabaría con vinte e catro puntos, saíu desde o banco para levantar o partido e foi capaz, coa axuda de Keaton Nankivil, de colocar a vantaxe en apenas catro puntos (30-34, min. 16).

Moita rapidez no xogo do Unicaja contra problemas de fluidez no ataque galego eran suficientes para manter a distancia cando chegaron as malas noticias para o Obradoiro

A resposta do equipo visitante non se fixo esperar, coa axuda de cinco fallos desde o tiro libre dos xogadores de Moncho Fernández, e de novo ao descanso o marcador sorría ao Unicaja (33-42).

Waczynski empatou en cinco minutos o encontro (42-42, min. 25) con sete puntos, unidos a dous de Pavel Pumprla, xusto tras o descanso ante a incapacidade de anotar do equipo malagueño nun encontro en que ambos os conxuntos alternaron as defensas individuais coas zonas.

Granger terminou coa seca, pero a resposta de Rafa Luz na acción seguinte, cun triplo, deu a primeira vantaxe aos locais desde a primeira acción do encontro e xa non volverían estar por detrás no luminoso (45-44, min. 26).

Cada canastra do Unicaja tiña resposta do Obradoiro e os esforzos defensivos dun e outro equipo significaban máis e máis faltas que apartaban a xogadores clave da pista nalgúns instantes.

Ao empezar o último cuarto (54-51) a vitoria podíalla levar calquera, pero foron os locais os encargados de seguir co parcial, que foi de máis vinte e un durante a segunda metade, para deixar a cita case sentenciada da man de Pumprla (65-55, min. 36).

Un intento final dos de Joan Praza atopouse cun muro, primeiro cun mate do beirado checo e despois cun triplo de Haris Giannopoulos (72-60, min. 37) que só serviu para desquiciar ao Unicaja e que Toolson acabase sentado con cinco faltas tras protestar, ata recibir unha técnica, unha acción con menos de corenta segundos por diante (78-66).