7-1. O Barcelona paséase ante un feble Osasuna

Os dobretes de Messi, Alcácer e Andre Gomes e un gol de Mascherano de penalti deixan aos rojillos case en Segunda
Alcácer y Mascherano celebran uno de los goles ante Osasuna
photo_camera Alcácer y Mascherano celebran uno de los goles ante Osasuna

O Barcelona volveu endosar unha goleada a Osasuna (7-1) nun partido sen brillo dos de Luís Enrique e deixou o conxunto navarro practicamente cos dous pés en Segunda División.

Logo dun 7-0 o curso pasado, un 5-1 o anterior e un 8-0 fai tres, o Barcelona abonouse a someter a Osasuna no Camp Nou cunha nova goleada (7-1), grazas ao acerto na segunda parte do equipo catalán, que callou uns primeiros 45 primeiros minutos de moi baixo nivel, a pesar de exercer un control case exclusivo co control do balón.

A primeira parte foi un monólogo dos azulgranas, que, aínda que non callaron un partido para namorar, non permitiron nada a Osasuna, cuxo único momento álxido foi un disparo desde o centro do campo de Roberto Torres no minuto 10 co que quixo sorprender a un adiantado Ter Stegen. Con todo, o seu tiro careceu de puntería e de forza.

A primeira parte foi un monólogo dos azulgranas, que, aínda que non callaron un partido para namorar, non permitiron nada a Osasuna

Á marxe dese intento, Osasuna non ofreceu máis nada que un repregamento como puido en defensa e intentou saír sobre Messi cada vez que o arxentino recibía no frontal. Parecía que a única consiga era que, ante as baixas de Luís Suárez (descanso) e Neymar (sanción), a Messi había que impedirlle que xerase fútbol.

A idea expresada con ironía por Petar Vasiljevic, de que para parar a Messi se necesitaban "esposas e pistola", entendérona ben algúns dos seus xogadores, como Roberto Torres e Fausto Tienza, que intentaban vivir preto da zona de influencia do arxentino para secalo na medida do posible.

O 10 azulgrana presionou con acerto nun pase de Fausto cara atrás e atopouse co balón nos pés e todo o campo para chegar sen obstáculos á meta de Sirigu, ao que bateu tras prepararse a pelota con tranquilidade (1-0). Con ese tanto, a Osasuna non só se lle escurecía a noite, nubrada, fría e chuviosa, senón que encaixaba o seu gol 76 nesta Liga, o peor rexistro da súa historia.

Envorcado o Barcelona sobre a área de Osasuna, o partido caeu nunha monotonía que aburriu incluso aos xogadores. Só Messi se atrevía a arriscar, con xogadas individuais ou con intentos de marcar un segundo tanto.

A falta dos seus socios habituais (Neymar e Luís Suárez) levou ao arxentino a vivir dos pases de Busquets e Rakitic para arrincar algunha acción desde o centro. Cunha liña de catro defensas e cinco homes a poucos metros, e con Sergio León descolgado adiante, Osasuna viviu atrincheirado á espera de que o Barcelona non apertase o acelerador, logo dos episodios de anteriores tempadas.

Á media hora, o Barcelona marcou o segundo, obra de André Gomes (2-0), tras recuperar o balón Busquets nun córner na meta navarra e logo dun novo centro preciso de Rakitic.

Da apatía da primeira parte espertou na segunda Osasuna cunha primeira aproximación á área azulgrana que freou en falta Busquets. Roberto Torres foi o encargado de lanzala e na execución directa deixou cravado a Ter Stegen, que viu como lle entraba pola dereita o balón (2-1). Dous minutos máis tarde, no 51, o Barça puido volver á senda goleadora nun remate de Mascherano, que acabou co balón nun poste, despois de que o desviase Sirigu.

UN SUSTO MOMENTÁNEO. Osasuna fixera espertar ao Barcelona, pero tamén se meteu de cheo no partido, pois unha nova aproximación acabou co balón solto pola esquerda de Ter Stegen que recolleu Torres, quen ás toas enviou un trallazo ao que o alemán respondeu cun despexe acertado.

Stegen xogou ao límite nunha carga dentro da área a Rakitic, que puido acabar en penalti, e pouco despois o Barcelona rematou a un poste tras un disparo de Piqué e o rexeite recolleuno André Gomes para marcar o seu segundo tanto (3-1).

O momento de Osasuna pareceu máis unha luzada que unha convicción, xa que unha nova acción azulgrana, con pase de Rakitic, acabou habilitado no centro de Messi, quen se foi preparando o balón cara á esquerda ata que atopou un oco e desde fóra da área colocouno con forza xunto a un poste, no cuarto gol local da noite (4-1).

Despois do tanto, Messi acabou substituído para descansar e na acción seguinte Paco Alcácer marcou o quinto da noite (5-1), en pleno barullo defensivo de Osasuna. A inocencia de Osasuna levou a Roberto Torres a cometer un penalti cando Denis Suárez recortara na frontal da área. Sen Messi nin Neymar no campo, o público reclamou que fose Javier Mascherano o protagonista da acción. No seu partido número 319, Mascherano marcou, de penalti, o seu primeiro gol como azulgrana (6-1). Alcácer pechou o encontro co seu segundo tanto (7-1), tras recibir unha asistencia de Suárez e regatear ao porteiro.