61-81. O Obradoiro di adeus á Supercopa

Os composteláns sucumbiron ante un Real Madrid que despregou o seu mellor xogo

Obradoiro - Real Madrid. XOÁN REY (EFE)
photo_camera Un lance do partido. XOÁN REY (EFE)

O Real Madrid cumpriu este venres cos prognósticos e xogarase a Supercopa Endesa co Kirolbet Baskonia tras exhibir o seu mellor baloncesto ante un Monbus Obradoiro que, aínda que o intentou ante o seu público, acabou sucumbindo ante o tremendo acerto dun rival que o bordó tras o descanso (61-81).

Os brancos sufriron máis do previsto para irse por diante aos vestiarios e romperon o partido na continuación a base de triplos e da mellor versión de Sergio Llull (17 puntos, seis asistencias e 19 de valoración) nun gran terceiro cuarto no que un parcial de 8-28 terminou por minar a resistencia dos anfitrións.

Como se prevía, o vixente campión de Europa saíu a por todas desde o salto inicial, con Llull aos mandos, repartindo xogo e achegando puntos, e Anthony Randolph como home máis inspirado en ataque.

Os locais intentábano, pero chocaban unha e outra vez contra un muro e só foron capaces de anotar catro lanzamentos de campo e tres tiros libres nuns primeiros dez minutos que claro dominio visitante (12-20).

Pablo Laso movía o banco en busca de manter no partido a todos os seus xogadores e ese factor aproveitouno o equipo galego para achegarse no marcador grazas a dous triplos seguidos de Kendall Stephens (25-28, min 15).

Os brancos sufriron máis do previsto para irse por diante ao descanso e romperon o partido na continuación a base de triplos

O Obradoiro mellorou con respecto aos primeiros dez minutos e púxose a tiro en canto conseguiu axustar o seu defensa e atopar ocos na defensa dun Real Madrid que, a pesar do empuxe galego, lograba manterse por diante con vantaxe aínda que non estaba tan fino ante o aro como no inicio.

Un arreón final dos brancos, con triplo de Llull incluído, permitiulle manter ao descanso seis puntos de renda ante un Obradoiro que chegou a imporse no segundo cuarto e cumpriu co seu obxectivo de chegar con vida á segunda parte (34-40).

De novo saíu a por todas o Real Madrid tras o paso por vestiarios e, nun dicir amén, rompeu o partido a base de triplos. Os acertos consecutivos de Randolph, Llull e Taylor subiron a 17 a brecha en menos de catro minutos e deixaron aínda máis tocados aos locais (38-55, min 24).

O Madrid era un ciclón ofensivo e, tras completar un terceiro período de moitos quilates non habitual a principios de tempada (8-28), deixou visto para sentenza o partido e sacou antes de tempo o seu billete para a final (42-68, min 30).

Os últimos dez minutos tiveron pouca historia. O arxentino Gabriel Deck, que ofreceu boas prestacións, subiu a diferenza a trinta puntos con oito minutos por diante, aínda que o Obradoiro tirou de orgullo e logrou maquillar a malleira co 61-81 que permitirá ao Real Madrid pelexar por un novo título.

61 - Monbus Obradoiro (12+22+8+19): Pozas (2), Simon (5), Vasileiadis (15), Llovet (-) e Hlinason (4) -cinco inicial-, Sabat (14), Stephens (6), Obst (2), Spires (4), Navarro (7) e Brodziansky (2).
81 - Real Madrid (20+20+28+13): Llull (17), Taylor (8), Causeur (7), Randolph (12) e Tavares (6) -equipo titular- Fernández (2), Campazzo (4), Ayón (4), Carroll (5), Deck (10), Prepelic (2) e Reyes (4).
Árbitros: Juan Carlos García González, Miguel Ángel Pérez Pérez e Rafael Serrano. Sen eliminados.
Incidencias: Segunda semifinal da Supercopa Endesa, disputada no Pavillón Fontes do Sar de Santiago de Compostela ante 5.471 espectadores.