6-0. Suárez repite con outro póquer de goles

O uruguaio anota catro goles por segundo partido consecutivo e esnaquiza ao Sporting de Xixón nun polémico partido que acabou con tres penaltis a favor do Barça e unha expulsión polo bando sportinguista
Luis Suárez celebra un gol
photo_camera Luis Suárez celebra un gol

O uruguaio Luis Suárez volveu completar unha noite redonda ao marcar outra vez catro goles e empuxar ao Barcelona cara ao título, que ten a tres partidos, logo de golear a un Sporting (6-0) que sufriu tres penaltis seguidos, algúns rigorosos.

Despois do póquer que anotou hai uns días en Riazor, Suárez repetiu o rexistro con catro goles máis, dous deles de penalti, nunha noite de fútbol pobre dos barcelonistas, pero moi efectivo na segunda parte.

O Sporting, que vía de arrincar catro puntos seguidos, ve freada a súa progresión e sufriu un excesivo castigo, logo de facer un partido digno na primeira parte, e verse arrasado na segunda.

DEPRESIÓN NO XOGO DO BARÇA. Choque de baixa intensidade dun Barcelona que xogou a medio gas e nalgúns momentos, incluso, estivo a xogar con lume ante un Sporting atrincheirado no seu campo pero que nas contras foi un tormento para os azulgrana, como na última acción da primeira parte, na que Marcherano salvou de milagre e despois nunha segunda un mal despexe do arxentino acabou co balón tocando o brazo de Piqué.

O Barcelona sabía de inicio que todo o que non fose unha vitoria, tras as do Real Madrid e Atlético de Madrid, pouco menos que era tirar a liga a falta de tres xornadas.

Ao equipo de Luis Enrique custoulle mover o balón e padeceu o ordenado sistema defensivo dun Sporting moi motivado para sacar algo do Camp Nou, como o fixeron os dous últimos equipos que o visitaron na liga.

Messi tivo a primeira clara ocasión do partido, nun remate de cabeza que saíu alto, pero a oportunidade de marcar de verdade chegou aos dez minutos nunha acción de Álex Menéndez, quen só ante Bravo, non soubo marcar, nunha xogada que arrincou dun grave erro pola imprecisión de Piqué.

O Barça rompeu o empate nunha acción na que os sportinguistas reclamaron falta a Cuéllar, cando Iniesta levantou o balón, o porteiro saíu fose da área pequena, Suárez de costas estirou a perna, pero a encolleu ante a saída do gardameta, e este caeu tras despexar. Messi, de cabeza, enviou o blaón ao fondo das mallas (1-0).

Máis certeiro estivo Cuéllar ao cuarto de hora nun zurdazo de Suárez que a meta desviou, quizá na acción máis apaixonante dun Barça que non fixo ningunha proposta de mención no seguinte cuarto de hora.

Da fantasía do Barcelona no partido espertou o grupo de Luis Enrique no 36, cando Menéndez apareceu por detrás de Sergi Roberto nun centro perigoso e o balón acabou fóra.

O Barcelona estaba a levar ao límite a súa apatía e froito da falta de concreción, especialmente de Neymar en dúas clarísimas accións de goles, chegaron algúns tímidos asubíos. No 40, o brasileiro recolleu un balón en profundidade de Messi, e de esquerda a dereita foi sorteando rivais pero sen atopar un oco para disparar, e dada a imposibilidade de disparar, cedeu a Suárez, cuxo disparo acabou en córner.

Máis clara foi a acción do 43, cando Neymar volveuse a atopar cun balón en profundidade que lle serviu Messi, e só ante Cuéllar o brasileiro enredouse, falto de confianza, e non soubo anotar a acción.

O Barcelona estaba a piques de recollerse cando novamente o Sporting estivo a piques de sacar petróleo dun contragolpe que acabou con Mascherano neutralizando o balón case na liña de gol, xa con Bravo batido, e no rexeite Halilovic volveu probar fortuna, co mesma resposta do central arxentino, aínda que o seu defectuoso despexe acabou rebotando o balón co brazo dereito de Piqué.

O Barça non daba unha, e así o confirmou o tridende aos nove minutos da segunda parte, nunha acción de combinación entre Neymar, Messi e Suárez, e o ariete disparou colocado, alto e fóra.

SÚAREZ ESPERTA AO SEU EQUIPO. Os asubíos mesturáronse con berros de ánimos desde un Camp Nou aburrido, que non vía ao seu equipo coa capacidade doutras semanas. Messi, un minuto despois, volveu protagonizar unha acción clásica, varrendo de dereita a esquerda rivais, pero o seu disparo saíu fóra. Tampouco estivo afortunado Neymar cando recibiu nunha acción clara de gol e volveu pensar demasiado o disparo ata fallalo.

Máis certeiro estivo o depredador uruguaio Luis Suárez, quen empuxou o balón nunha acción rozando o fóra de xogo, tras arrincar de Messi e tras un pase en profundidade de Iniesta (2-0).

Canella, que levaba uns minutos no campo, debeu sacar case na liña un balón disparado por Messi. Non tardou moito máis en volver ser protagonista o lateral, cando nun centro tocou o balón coa man cando levaba estendidos os brazos, e a xogada acabou en penalti, que transformou Suárez (3-0).

Nuns minutos de negación, o Sporting volveu ser castigado con outro penalti, no que Mascarell cargou co ombreiro a Neymar e o brasileiro caeu ao chan. Suárez marcou novamente desde os once metros (4-0), o seu terceiro gol da noite.

Non acabaron aquí os penaltis, xa que Clos Gómez sinalou outro contra o Sporting despois de que Vranjes apoiásese cunha man no ombreiro de Neymar nun salto. O brasileiro marcou o seu primeiro gol nunha noite aciaga (5-0).

Con dez no campo, tras a expulsión de Vranjes ao ver a segunda amarela, o Sporting nin cheirou o pase de Messi a Suárez, que de forte disparo ao pau curto acabou marcando e sexto da noite (6-0) e o seu cuarto tanto.