6-0. O Barça de Messi divírtese a costa dun inofensivo Xetafe

O astro arxentino lidera unha vez máis a un equipo que parece non ter límites. O dez, que fallou un penalti, anotou un gol, deu tres asistencias e foi en todo momento o epicentro do xogo culé
photo_camera El delantero argentino del FC Barcelona Lionel Messi pelea un balón con el centrocampista del Getafe Álvaro Medrán, durante el partido

Un Barcelona, a medio gas, arroiou este sábado a un inofensivo Xetafe (6-0), nun partido no que os azulgrana, liderados por un soberbio Leo Messi, sumaron o trixésimo sétimo partido sen coñecer a derrota e deron un paso máis cara ao título de Liga.

Os pupilos de Luis Enrique tiveron suficiente cun completo primeiro tempo para deixar o partido sentenciado cos tantos de Juan Rodríguez, en propia porta, Munir, Neymar da Silva e Leo Messi, que terminou o encontro cun recital de asistencias (3).

ROTACIÓNS. Consciente quizá da superioridade do seu equipo, Luis Enrique apostou, de novo, polas rotacións. Esta vez sorprendeu deixando a Luis Suárez no banco. No seu lugar xogou Munir, que acompañou ós outros dous puntas do tridente: Messi e Neymar da Silva.

O plan saíulle ben ao asturiano. Axudou o partido chairo dun impersonal Xetafe repleto de baixas, cuxa resistencia durou o que tardou o Barcelona, lonxe da súa versión apisoadora, en anotar o primeiro tanto (min.9).

Foi na primeira chegada con cara e ollos dos azulgrana. Recibiu Messi na media punta, habilitou a Alba na esquerda, que filtrou un centro que rebotou no pé de Juan Rodríguez no interior da área, que superou a un vendido Guaita.

Case sen querelo, o Barça adiantábase no marcador e encaraba o partido. O segundo puido chegar xusto dous minutos despois cun penalti infantil do Xetafe sobre Neymar.

Messi foi o encargado de disparalo, pero o lanzou mal e Guaita acertou as súas intencións na oitava pena máxima fallada polos azulgrana no que vai de Liga.

O erro, con todo, espertou aos locais, que sentenciaron o encontro nuns 25 minutos restantes nos que non tiveron piedade dun Xetafe sen ambición en ataque -cero disparos no primeiro tempo- e certa pasividade en defensa.

Munir anotaba o segundo (min.20) tras unha combinación máxica entre Iniesta e Messi. O arxentino non acertou na interior da área e o que parecía un disparo acabou cun tanto de cabeza do dianteiro madrileño.

A medio gas, a maquina azulgrana anotaría dous goles máis antes do descanso que poderían ser tres, pero o traveseiro e Guaita evitaron o tanto de Piqué.

Non perdoou, en cambio, Neymar no minuto 32 que, tras os seus días de desconexión en Brasil, transformaba o terceiro tras outra asistencia vertixinosa de Messi. O brasileiro definiu co interior do pé dereito nun man a man cun Guaita desbordado.

MESSI, AO SEU. Non podía acabar o primeiro tempo sen o gol de Messi (min.41). O arxentino luciuse cun recorte estratosférico no frontal para superar a Juan Rodríguez e coa zurda impactou un disparo seco que o gardameta visitante non puido desviar.

Se desquitaba o rosarino do seu penalti fallado, aínda que o seu festival non cesaría nun segundo tempo no que o Xetafe non se espertou do seu pesadelo.

O dez, máis mediapunta que nunca, volveu a enfundarse o traxe de asistente para que Neymar anotase a pracer o quinto tanto (min.53).

Consciente de que a súa Liga é outra, Escribá deu descanso a Pedro León e a Scepovic. Entraron no seu lugar Víctor Ruiz e Moi Gómez, que tampouco puideron frear a sangría.

Certo é que non tivo sorte o Xetafe no sexto gol azulgrana, obra de Arda Turan. O turco aproveitouse de dous rebotes de Munir e Piqué na saída dun córner para transformar un tanto acrobático cun remate de costas á portería.

Aproveitou o tanto para introducir rotacións Luis Enrique, pensando nos tres próximos partidos: Arsenal, Vilarreal e Real Madrid. Descansaron Iniesta, Mathieu e Piqué. No seu lugar entraron dous suplentes -Bartra e Mathieu- e debutou esta tempada na liga o canteirán Sergi Samper.

Baixou unha marcha o Barcelona e o Xetafe conseguiu, ao fin, completar o primeiro disparo entre os tres paus. Foi Moi Gómez no minuto 60, que poucos minutos despois tivo o gol da honra cun disparo cruzado que pasou cerca do pau dereito de Bravo.

Xa non se viron máis goles nunha tarde plácida na que o Barça gañou o seu duodécimo partido consecutivo na competición doméstica que, á espera de que os seus perseguidores disputen os seus respectivos partidos, goza dunha vantaxe de once puntos sobre o Atlético de Madrid e quince con respecto ao Real Madrid, segundo e terceiro, respectivamente.

Unha situación diametralmente distinta á do Xetafe, que encadea nove partidos sen coñecer a vitoria e segue sen despegarse da ameaza do descenso.