5-2. Messi é decisivo ata saíndo desde o banco

O arxentino tirou do equipo ao entrar na segunda parte do choque contra o Betis

E por fin Messi descansou. Aínda que só 45 minutos, os suficientes para ver que a súa presenza ante o Betis era necesaria para desencallar un partido que ía empatado ao descanso e que o Barcelona resolveu, grazas ao astro arxentino, goleando tras a continuación (5-2).

O duelo empezou en grao sumo tolo, cos dous equipos buscándose moi arriba e ameazando a Bravo e Ter Stegen á menor oportunidade. Ata sete ocasión claras de gol víronse nos primeiros vinte minutos: Griezmann disparaba lixeiramente desviado por dúas veces, e Ansu Fati tampouco atopaba porta no seu primeiro intento e estrelábase con Bravo no segundo.

Polo Betis, William Carvalho cabeceaba á saída dun córner e obrigaba a Ter Stegen a voar cara á súa escuadra dereita para salvar o gol; Álex Moreno, unha permanente ameaza para a zaga azulgrana coas súas subidas por banda esquerda, cruzaba demasiado o balón sobre a saída da meta alemán do Barça; e Tello se tamén se animaba cun tiro manso desde o frontal.

O marcador moveuse por primeira vez no minuto 22, cando Dembélé, en xogada persoal, amagaba coa destra no vértice dereito da área visitante, para fusilar a Bravo coa zurda e facer subir o 1-0.

O Barça puido facer o segundo de novo por mediación Griezmann, que por enésima vez enviou fose unha asistencia de tacón de Pedri. Pasada a media hora, Mandi derrubaba dentro da área a Ansu Fati.

E Griezmann, con Messi no banco, quixo resolver desde os once metros a súa complicada relación co gol. Pero Bravo, que coñece ben ao francés (coincidiron cinco tempadas na Real Sociedade), adiviñáballe a intención.

No outro área, Tello volvía rematar desviado, pero na última xogada antes de chegar ao descanso, o exazulgrana recibía un balón tras unha contra conducida por Canles e o seu centro acabaría mandándoo Sanabria a gol para empatar o choque.

Koeman deu entrada a Messi por Fati ao descanso, e a Pulga saíu disposto a resolver o partido. No primeiro ataque local, deixaba pasar a clásica asistencia de Jordi Alba desde a esquerda para arrastrar a dous defensas e Bravo na saída e deixar libre de marca a Griezmann, que por fin marcaba, a pracer, para facer o 2-1.

á hora, Mandi sacaba coa man, en liña de gol, un disparo de Dembélé. Cuadra Fernández pitaba penalti e expulsaba ao defensa do Betis, e Messi esta vez non perdoou.

Pellegrini tivo que recompor a defensa e sacrificaba a Tello para dar entrada a David Ruiz. Os andaluces resistíanse a dar por sentenciado o partido e, cun home menos, lograban facer pronto o 2-3.

Marcábao Loren, quen recentemente ingresado no céspede aproveitaba unha asistencia de Álex Moreno, tras unha nova internada deste por banda esquerda.

Quedaba algo máis dun cuarto de hora, pero Messi decidiu quitarlle toda emoción ao choque, ao combinar con Sergi Roberto para internarse na área e enviar un obús coa zurda que se coaba por toda a escuadra.

Ao '10' anularíanlle outro máis por fóra e xogo. E ao Betis xa non quedaba gasolina para aguantar o envite, aínda que Loren, que estaba fresco, aínda tivo tempo de fabricarse un par de ocasións antes do final.

Aos 89, Pedri remataba unha asistencia de Sergi Roberto para marcar o seu primeiro gol como azulgrana en LaLiga. O Barça, aínda que con lagoas defensivas preocupantes, puña punto e final a un refacho de catro partidos sen gañar na competición.

E Messi demostraba unha vez máis que segue sendo o futbolista máis determinante do Planeta Fútbol. Dá igual se sae desde o banco ou se xoga andando.

- Ficha técnica:
5 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Pjanic, min.85), De Jong; Dembélé (Trincao, min.66), Pedri, Ansu Fati (Messi, min.46); e Griezmann (Braithwaite, min.78).

2 - Betis: Claudio Bravo; Emerson, Mandi, Bartra, Álex Moreno; William Carvalho, Guido Rodríguez; Joaquín (Ruibal, min.62) , Canles (Rodri Sánchez, min.86), Tello (Víctor Ruiz, min.62); Sanabria (Loren, min.71).

Goles: 1-0: Dembélé, min.22. 1-1: Sanabria (min.45+3). 2-1: Griezmann, min.48. 3-1: Messi (p.), min.61. 3-2: Loren, min.73. 4-2: Messi, min.82. 5-2: Pedri, min.89.

Árbitro: Cadra Fernández (Comité balear). Mostrou cartón amarelo a Mandi (min.32), Ansu Fati (min.36), Pedri (min.41) e Álex Moreno (min.45) e expulsou con vermella directa a Mandi (min.60).

Incidencias: Partido da novena xornada de LaLiga Santander disputado no Camp Nou a porta pechada. Antes do encontro gardouse un minuto de silencio pola memoria de Tonny Bruins Slot, exmiembro do equipo técnico do Barcelona na época do Dream Team recentemente falecido aos 73 anos.