5-0. O Barcelona divírtese no derbi catalán e o Espanyol acaba salvado

O equipo blaugrana deberá esperar á última xornada para saber se é campión de Liga. A escuadra que adestra Luis Enrique depende de si mesma, unha vitoria ante o Granada ou un empate ou derrota madridista, darían o título aos cataláns
Suárez celebra su segundo tanto ante el Espanyol
photo_camera Suárez celebra su segundo tanto ante el Espanyol

O Barcelona deberá esperar á última xornada, no estadio do Granada, para saber se é campión de Liga tras golear por 5-0 a un frouxo Espanyol que, a pesar da súa avultada derrota, certificou a súa salvación.

O equipo de Luis Enrique xogarase todo no último partido en Granada, xa que nesta penúltima xornada non se deron as tres condicións que necesitaba para revalidar o título: gañar ao Espanyol, que o Atlético perdese e que o Real Madrid non pasase do empate.

O Barcelona cumpriu e o Atlético perdeu, pero o Real Madrid gañou á Valencia.

Desta forma, co Atlético de Madrid xa sen opcións de ser campión, o Barça xogarase a liga co Real Madrid, coa vantaxe de que depende del e que se gana ou logra o mesmo resultado que o equipo branco, ou cun empate e unha derrota madridista, o título será seu.

O Barcelona apostou por non dar respiro ao Espanyol desde o primeiro minuto, ante un rival que se foi atrás sen ningún disimulo, apostando todo a algunha xenialidade de Caicedo.

O equipo azulgrana atopouse cun rival que lle expuña un 4-1-4-1, con Cañas no medio das dúas liñas máis poboadas, e buscou con velocidade bascular de dereita a esquerda e meter balóns ao centro, a Luís Suárez.

Nunha das internadas que probou Messi, Víctor Álvarez cometeu falta ao arxentino, quen a executou á perfección e converteuna en gol (1-0).

O Barcelona puido ampliar a súa vantaxe dous minutos despois cando Rakitic marcou un gol legal, pero o asistente levantou a bandeira marcando un fóra de xogo que non existiu, todo iso despois de que a xogada nacese dunha internada perigosa de Messi.

Ao Barça custáballe manobrar no centro do campo, pero acumulou accións de perigo, como unha de Neymar á media volta, e en dúas faltas directas, nas que Messi e o brasileiro non estiveron acertados.

No minuto 23, unha nova acción enmarañada na área de Pau acabou cun centro de 'rabona' de Neymar ao que Suárez non chegou e que Messi non puido encañonar a pracer.

O Barcelona xogou ben ata o minuto 30, cando o Espanyol estirouse e en pouco tempo montou dúas accións perigosas, cunha media volta de Caicedo sen moita puntería, na que Piqué estivo certeiro aguantando ao arete españolista, e noutra na que unha falta de Víctor Álvarez inquietou a Ter Stegen e que Piqué acabou desbaratando.

Ademais do gol anulado a Rakitic, o Barcelona tamén reclamou un penalti de Duarte a Messi.

Galca moveu o banco no arranque do segundo acto coa entrada de Gerard Moreno por Caicedo, deixando a Hernán Pérez só en punta, pero pronto ao Espanyol complicouse a vida nun roubo de pelota de Alves. Messi habilitou a Suárez, quen dentro da área fusilou a pracer a Pau (2-0).

Un minuto despois, esborrallado o Espanyol, o Barcelona foi a por o terceiro, e Messi, que viu un pase imposible a Suárez, volveu deixar ao uruguaio só ante Pau, que nesta ocasión estivo moi acertado para molestar o intento de caneo do ariete barcelonista.

O Barcelona elaborou unha acción de filigrana ao primeiro toque entre Alves, Messi e Neymar, que morreu nun último pase, pero que levantou os aplausos nunha fría bancada, a pesar de reunirse máis de 91.000 afeccionados, que animaron un pouco máis cando outra vez Suárez marcou de cabeza, tras un posible falta do uruguaio, nun córner (3-0).

O Barça cambiou aos dous interiores coa entrada de Arda e Rafinha e o brasileiro recibiu de inmediato un agasallo da meta españolista, cando nun balón fácil de deter no chan escapóuselle ao rebotarle no peito e o pequeno dos Alcántara marcou a pracer (4-0).

O Barcelona rematou o partido cun gol de Neymar (5-0), tras un pase longo de Suárez.