4-0. O Dépor apaga en seis minutos ao Linares e cítase co Albacete

Quiles abriu o marcador con penalti ao comezo da primeira parte e Soriano abriría o vendaval de goles no 64
Los jugadores del Deportivo celebran uno de los tantos ante el Linares.EP
photo_camera Los jugadores del Deportivo celebran uno de los tantos ante el Linares.EP

O Deportivo apagou ao Linares en seis minutos na segunda metade (4-0) e citarase co Albacete do seu extécnico Rubén da Barrera o vindeiro sábado, de novo no Estadio Abanca-Riazor, por unha praza en LaLiga SmartBank.

O ambiente non amedrentou ao equipo jiennense, que saíu decidido a facer dano ao Deportivo e que tivo vida ata que os coruñeses tombáronlle.

Chegou a Riazor con 700 afeccionados na bancada contra máis de 25.000 branquiazuis e foi un equipo atrevido, que acariñou o gol cun remate de Etxaniz nos inicios do choque. Frustrouno cunha gran intervención Mackay.

O dianteiro azulino e Carnicer volveron probar ao gardameta antes do cuarto de hora. O Deportivo víase superado por un rival coas ideas moi claras, que buscou a presión, a verticalidad e a amplitude.

A falta de remates entre os tres paus, os coruñeses reclamaron un penalti de Barbosa a Villares que o árbitro non considerou a falta de dez minutos para o descanso. Descontou un o colexiado. Nel, Fran Lara despexou coas mans un disparo de Quiles e esta vez, ante as protestas dos andaluces, si se sinalou o punto fatídico. O dianteiro onubense non fallou.

O Linares tivo a opción de equilibrar o marcador aos 62 minutos cunha falta lateral que defenderon mal os galegos. Etxaniz meteu o pé, superou por arriba a Mackay e Héctor Hernández despexou baixo paus.

O Deportivo penalizoulle con tres goles en seis minutos para sentenciar a eliminatoria, primeiro cunha gran xogada de Mario Soriano, quen se foi de tres xogadores e bateu a Razak; despois, cun disparo afastado de Álex Bergantiños e, para rematar, cun remate de Quiles tras outra xogada do centrocampista cedido polo Atlético de Madrid.

O sábado 11 de xuño, ás 18 horas, de novo en Riazor, o Deportivo e o Albacete loitarán polo ascenso a LaLiga SmartBank na volta de Rubén da Barreira á súa cidade, á súa casa, un ano despois de que o club galego non lle renovou.

-Ficha técnica:
4-Deportivo: Mackay; Antoñito, Lapeña, Jaime Sánchez, Héctor; Villares, Bergantiños (Caveira, m.88), Juergen (Celeiro, m.88); Quiles (Álvaro Rei, m.79), Miku (Noel, m.85), e William (Soriano, m.46).

0-Linares: Razak; Perejón (Adán Gurdiel, m.46), Fran Lara, Josema (Migue Marín, m.77), Barbosa; Rodri, Kako (Copete, m.67), Meléndez; Carracedo (Hugo Díaz, m.77), Etxaniz e Carnicer (Sanchidrián, m.77).

Goles: 1-0, M.47: Quiles, de penalti. 2-0, M.64: Soriano. 3-0, M.68: Bergantiños. 4-0, M.70: Quiles.

Árbitro: Lax Franco, do Comité Murciano. Amoestou a Etxaniz (m.39), Fran Lara (45+1), Carnicer (45+4) do Linares; e William (m.45+5), do Deportivo.

Incidencias: Partido da primeira eliminatoria do playoff de ascenso a LaLiga SmartBank disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 26.177 afeccionados.