4-4. O Barcelona trunca con dous goles sobre a hora a remontada local

Suárez fixo o gol do empate no terceiro minuto de prolongación dun partido no que Messi fixera o 4-3 no minuto 90

Luis Suárez dispara a puerta para conseguir su gol. EFE
photo_camera Luís Suárez dispara a porta para conseguir o seu gol. EFE

Dous goles marcados polo Barcelona nos minutos 90 e 93 deron un punto ao líder no estadio da Cerámica, ante un Vilarreal que fora capaz de remontar un 0-2 e que fixo merecementos máis que suficientes para gañar, aínda que non puido ante un rival que a pesar de non xogar ben, nunca se rendeu. O Barcelona presentouse na Cerámica sen Messi, Piquei e Rakitic e polo visto nos primeiros minutos, deu a impresión de que non lle facía falta contar co seu concurso, pero na segunda metade, o contragolpe do Vilarreal desmontou por completo ao equipo catalán.

A pesar diso, o equipo local, cun home menos, non puido aguantar a vantaxe fronte a un rival que por medio de Messi e Suárez salvou un punto e truncou o soño local. A primeira parte xa foi trepidante, cun fútbol ofensivo por parte de ambos os equipos, aínda que o Barcelona levo máis a iniciativa que o equipo local.

Cando aos doce minutos abriuse o marcador, ambos os equipos xa gozaran de varias opcións de gol. O equipo local en remates de Samu e Iborra e o Barcelona nunha acción de Suárez. Unha penetración pola banda de Malcom deu paso ao 0-1 de Coutinho e case de inmediato foi Malcom o que cabeceou un centro de Arturo Vidal.

Eses dous goles e un balón ao poste de Coutniho no minuto 18 deron a impresión de que o partido estaba completamente decantado a favor do equipo visitante.

O Barcelona dominaba e o Vilarreal quedouse sen as ideas dos primeiros minutos, o que non impediu que nunha acción illada, pero de moita calidade, Samu metese ao Vilarreal no partido co 1-2, obtido nunha contra.

O tanto deu ánimo ao conxunto castellonenco e aínda que en moitos aspectos o Barcelona mostrábase superior, o Vilarreal recuperouse tras estar completamente roto entre os minutos dez e vinte.

Con opcións ante ambas as porterías e co Vilarreal totalmente metido no encontro, o partido chegou ao descanso tras 45 minutos intensos, con oportunidades e goles e no que o Barcelona puido ter apuntillado ao seu rival, aínda que non foi capaz de facelo a pesar de que Luís Suárez obrigou a Asenjo a lucirse na última xogada.

Non perdeu interese o encontro no segundo período, pois no primeiro ataque local, unha contra resolta por Ekambi, chegou o 2-2 nunha acción na que o xogador local enganou a Ter Stegen.

O encontro nivelouse e o técnico visitante, Ernesto Valverde, deu entrada a Messi para tratar de decantar o encontro, pero cando o xogador arxentino apenas levaba un minuto sobre o céspede, un balón en profundidade sobre Iborra puxo o 3-2 no marcador. Todo cambiara.

Desperdiciados dous goles de vantaxe, ao Barcelona tocáballe recuperar a súa esencia de toque e fútbol elaborado ante a meta de Asenjo para tratar, canto menos, de empatar, para o que debía de correr riscos ante os rápidos contragolpes locais. Proba do perigo desas contras foi o balón enviado ao traveseiro por Samu (m.69) nun momento no que o Barcelona tiña moitos problemas en defensa ante un rival crecido e, ademais de saír, mostraba unha solidez defensiva que nada tiña que ver coa debilidade da súa retagarda nos minutos iniciais do choque.

O Vilarreal creaba máis perigo que o Barcelona, que non era capaz a pesar dos cambios de pór en verdadeiros apuros ao equipo de Javier Calleja e nun novo contragolpe, unha galopada de Bacca tras un magnífico pase de Cazorla chegou o 4-2.

Os minutos finais estiveron marcados pola expulsión do local Álvaro e o gol de falta de Messi, nun excelente lanzamento de falta que deron aos instantes finais unha emoción extrema, ata o punto de que Suárez estableceu o empate.

Ficha técnica:
4 - Villarreal: Asenjo, Mario Gaspar, Álvaro, Funes Mori, Víctor Ruiz, Pedraza, Iborra, Morlanes (Cáseres, m.63), Cazorla, Ekambi (Bacca, m.74) y Samu (Bonera, m.87).

4 - Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Lenglet, Jordi Alba, Busquets (Aleñá, m.73), Arturo Vidal, Arthur (Rakitic, m.73), Coutinho (Messi, m.61), Suárez y Malcom.

Goles: 0-1, m.12: Coutinho. 0-2, m.16: Malcom. 1-2, m.23: Samu. 2-2, m.49: Ekambi. 3-2, m.61: Iborra. 4-2, m.80: Bacca. 4-3, m.90: Messi. 4-4, m.90+3: Suárez