4-2. O Celta sofre o acerto de Raúl de Tomás

O conxunto celeste achégase perigosamente á zona baixa

Raúl de Tomás celebra un gol ante el Celta. JUANJO MARTÍN (EFE)
photo_camera Raúl de Tomás celebra un gol ante o Celta. JUANJO MARTÍN (EFE)

Tres goles de Raúl de Tomás e un de Bebé permitiron ao Rayo Vallecano gañar ao Celta de Vigo (4-2) nun partido frenético que tiveron que remontar e que lle permite mirar a permanencia con máis optimismo, todo o contrario que o equipo galego, que se achega perigosamente á zona baixa.

O partido comezou cun ritmo moi alto ata o punto que aos tres minutos, con moitos afeccionados aínda entrando ao estadio, o Rayo abriu o marcador cun gol de falta directa de Raúl de Tomás que se coou polo poste dereito da portería de Rubén Blanco.

A vantaxe no marcador non lle sentou nada ben ao Rayo, que inexplicablemente tivo uns minutos de desconcerto que lle valeron dous goles sen que o seu rival realmente fixese grandes méritos. O empate chegou tras un córner botado desde o costado dereito que foi moi mal defendido polos xogadores do Rayo e que terminou cun remate totalmente só no corazón da área do central mexicano Néstor Araujo.

Cinco minutos despois, Brais Méndez rematou un balón sen aparente perigo que tocou no brazo de Abdoulaye Ba. Maxi Gómez, desde os once metros, lanzou o seu disparo á beira esquerda de Dimitrievski, que tocou o balón pero non o puido parar.

Os dous goles deixaron ferido o Rayo, pero co paso dos minutos foise serenando e, grazas a que o Celta renunciou a xogar o balón e levar a iniciativa do choque, o seu xogo comezou a ser máis fluído e os seus achegamentos á portería rival constantes.

Para entón a afección comezou a tomala co VAR, que tivo un papel protagonista nun gol anulado a Raúl de Tomás e pouco despois noutro que si deu ao dianteiro rayista tras a súa consulta polo audífono.

Antes do descanso o Rayo Vallecano puido celebrar outro gol máis, pero non o fixo porque o arxentino Óscar Trejo, totalmente só ante Rubén Blanco, estrelou o seu remate no porteiro do equipo galego.

Na segunda parte o partido seguiu co mesmo ritmo frenético que terminou a primeira metade e co Rayo intentando levar a iniciativa ofensiva, aínda que co paso dos minutos ao Celta, polo resultado, non quedou outra que tamén intentar irse arriba dando máis protagonismo no xogo aos seus centrocampistas Jozabed e Fran Beltrán, pitados cada vez que tocaron o balón.

Esa melloría do Celta volveu espertar o nerviosismo no Rayo, que sen balón é un equipo que non se atopa cómodo, e a punto estivo de lamentar un novo gol do equipo galego tras un disparo de falta ao traveseiro de Maxi Gómez.

Cando máis vulnerable parecía o Rayo unha xogada estraña chea de rexeites terminou cun remate seco de Raúl de Tomás que non puido atallar Rubén Blanco.

O gol levou o delirio ás bancadas e afundiu por completo ao Celta de Vigo, que acabou atacando con máis intención que acerto e no tempo engadido recibiu o cuarto gol do Rayo, obra de Bebé ao culminar con acerto un man a man co porteiro visitante.

Rayo Vallecano: Dimitrievski; Advíncula, Amat, Velázquez, Abdoulaye, Álex Moreno; Embarba (Álvaro, m.61), Imbula (Medrán, m.74), Comesaña, Trejo (Bebé, m.73); e Raúl de Tomás.

Celta: Rubén Blanco; Hugo Mallo, Cabral, Araujo, Junca; Fran Beltrán (Lobotka, m.78), Okay, Jozabed (Eckert, m.81); Brais Méndez, Maxi Gómez e Boufal (Sisto, m.81).

Goles: 1-0: M.3 Raúl de Tomás; 1-1: M.13 Araujo; 1-2: M.18 Maxi Gómez, de penalti; 2-2: M.37 Raúl de Tomás; 3-2: M.77 Raúl de Tomás; 4-2: M.91 Bebé.

Árbitro: Alberola Rojas (Comité Castela-A Mancha). Amoestou a Abdoulaye (m.16), Advíncula (70) e Velázquez (80) do Rayo; e a Brais Méndez (19), do Celta.

Incidencias: Partido correspondente á decimonovena xornada da liga Santander, disputado no estadio de Vallecas de Madrid, ante 11.465 espectadores.