Trompazo do Inter, remontada do Valencia e trepidante empate en Londres

O Valencia deu a volta ao marcador, goleou por 4-1 ao Lille e mantén intactas as súas opcións de poder superar a fase de grupos da Liga de Campións
Manu Vallejo (c) entre Benjamin Andre (i) y Zeki Celik (d). EFE
photo_camera Manu Vallejo (c) entre Benjamin Andre (i) e Zeki Celik (d). EFE

O Valencia goleou por 4-1 ao Lille e mantén intactas as súas opcións de poder superar a fase de grupos da Liga de Campións, tras dar a volta ao marcador na segunda parte. A súa remontada, o sonoro trompazo do Inter de Milán — gañador 0-2 ao descanso e dobregado polo Borussia Dortmund— e o asombroso 4-4 en Londres entre o Chelsea e o Ajax trazaron unha xornada vibrante na liga de Campións, que comezou con menos revolucións e un empate sen goles do Barcelona co Slavia Praga.

Ninguén se clasificou aínda para a seguinte rolda. O único que tiña esa opción este martes era o Nápoles, pero non cumpriu coa súa parte da combinación. Mentres o Liverpool impúxose ao Genk en Anfield (2-1), el non venceu ao Salzburgo en San Paolo (1-1), co gol visitante de Erling Haaland, o sétimo nesta edición, e o local do mexicano Hirving Lozano. Perde o liderado do grupo en favor do actual campión de Europa.

Tampouco gañou o Barcelona, pero o seu primeiro posto no grupo F é aínda inamovible. Aínda dolorido polo sonoro 3-1 do pasado sábado contra o Levante na liga, nin sequera o seu empate en casa co Slavia Praga móvelle da primeira posición no seu cuarteto, con oito puntos, por encima do Dortmund, con sete; do Inter, con catro, e do seu rival deste martes, con dous.

Achraf comandou a remontata do Dortmund ante o Inter

Máis aló do contido efecto clasificatorio, o 0-0 si avisa ao conxunto azulgrana ante un momento de dúbidas e unha situación estraña. Dos seus 34 últimos duelos no Camp Nou na máxima competición europea, só cedeu catro empates, un este martes. Gañou os outros 30. Ademais, non foi capaz de marcar ningún gol, polo mérito do gardameta Ondrej Jolar, con algunhas paradas sensacionais, pero tamén pola falta de profundidade propia.

Necesita dous puntos máis para selar o pase sen depender de resultados alleos. A súa seguinte ocasión será fronte ao Borussia Dortmund no Camp Nou. Se non o consegue entón, aínda tería outra máis contra o Inter, cuxo fracaso en Alemaña foi indubidable polos dous goles de vantaxe que tivo ao intermedio que lle situaban nun lugar ideal no seu cuarteto, cos goles do arxentino Lautaro Martínez e do uruguaio Matías Vecino. Ao minuto 40, vencía por 0-2.

O Dortmund e Achraf Hakimi devoraron esa diferenza no segundo tempo. Seu foi o 1-1, no minuto 55, e o 3-2, que desatou a apoteose entre os seus afeccionados. Entre medias, Julian Brandt marcara o 2-2. A desolación de Antonio Conte no banco era evidente. O Inter xa non depende de si mesmo. É terceiro de grupo. A cinco puntos do Barcelona e a tres do Borussia.

O Ajax tirou de orgullo para aguantar en Stamford Bridge

No H, o Valencia sufriu, reaccionou e gañou. Non había outra opción. Por detrás no marcador no minuto 35, co 0-1 para o Lille de Victor Osimhen, o conxunto de Albert Celades refíxose contra as dúbidas, a inquietude e a desconfianza. Tardou ata o minuto 66. Primeiro cun penalti transformado por Dani Parello, despois co afortunado 2-1 de Soumaoro en propia porta no 82, logo co golazo de Geofrrey Kondogbia no 84 e finalmente co 4-1 final de Ferrán Torres no 90.

Unha vitoria revitalizante en todos os sentidos. Tamén na clasificación, xa á altura na cima da táboa, con sete puntos, do Ajax e do Chelsea, que protagonizaron un partido pleno de emoción en Stamford Bridge, deses que engrandecen unha competición como a Liga de Campións, aínda que nin sequera comecen as eliminatorias ou aínda que aínda haxa certa marxe de erro na fase de grupos.

O Ajax tivo o partido gañado. Ao minuto 51 goleaba por 1-4, cunha diana en propia porta ao minuto e 50 segundos de Abraham -nivelada instantes logo de penalti por Jorginho-, un cabezazo de Quincy Promes, un golazo de falta directa de Ziyech e outro tanto, xa no segundo tempo, de Van de Beek.
O Lyon retoma o pulso á tempada cunha vitoria balsámica 3-1 ante o Benfica
Pero o empatou. E case o perde, porque o Chelsea anotou o 2-4 por medio de César Azpilicueta, o 3-4 con outra pena máxima transformada por Jorginho e o 4-4 de Reece James a falta de aínda dezaseis minutos, co conxunto holandés xa con nove homes polos dobres cartóns amarelos a Daley Blind e Joel Veltman. Incluso, o árbitro anulou un gol a César Azpilicueta, o 5-4, tras revisalo no VAR por unha man previa.

A oitavos, mentres, acelera o Leipzig. A súa clasificación aínda non é un feito irrebatible, pero case. Porque é o líder do seu grupo, o G, pero sobre todo porque dispón dunha vantaxe xa de cinco puntos sobre o terceiro clasificado, o Zenit, precisamente o adversario ao que dobregou a domicilio para sumar a súa terceira vitoria (0-2).

O Liverpool gaña 2-1 ao Genk coa lei do mínimo esforzo

Non é un dato menor unha vitoria en San Petersburgo. Aí, o equipo local gañara sete dos seus últimos oito duelos ou doce dos catorce máis recentes en competición europea ata a visita do bloque alemán, que resolveu o triunfo cun derechazo ao bordo do descanso de Diego Demme e cun contragolpe culminado por Marcel Sabitzer, asistido de forma magnífica por Emil Forsberg, á hora de xogo.

Antes, a acción pasou polas botas de Timo Werner. Goleador 13 veces nos 15 partidos anteriores disputados nesta campaña, comezou o choque no banco, saíu ao terreo de xogo no minuto 61 e a súa primeira intervención foi a conexión con Forsberg no penúltimo pase da transición cara ao definitivo 0-2, que dispara ao seu equipo na táboa con nove puntos.

Séguelle o Olympique de Lyon, con dous menos, tras a súa vitoria contra o Benfica por 3-1. En 33 minutos xa había case solucionado o partido, por medio dun croque de Joachim Andersen, co 1-0 no minuto 4, e polo cuarto tanto nesta edición da liga de Campións de Memphis Depay, autor do 2-0. No tramo final, Haris Seferovic marcou o 2-1 e Bertrand Traoré anotou o 3-1.