4-0. Exhibición de 'pegada' do Deportivo ante o Oviedo

Os de Natxo González adiantáronse a balón parado e mataron o partido á contra

Quique González celebra uno de los goles anotados. RCD
photo_camera Quique González celebra un dos goles anotados. RCD

A pegada do Deportivo levou por diante ao Oviedo, que recibiu un duro castigo (4-0) no estadio Abanca-Riazor a pesar de que a súa formulación táctica deulle resultado ata que se crebou nunha acción a balón parado no ecuador do primeiro tempo e desvaneceuse cos contragolpes que teceron os branquiazuis tras o descanso.

Os de Juan Antonio Albacete Anquela, con tres defensas e dous carrileros, impediron, de inicio, que o Deportivo se sentise cómodo no seu estadio. Apertoulles arriba, disputoulles a posesión e ata atoparon puntos débiles na súa retagarda, pero apenas xeraron ocasións e, cando as tiveron, desaproveitáronas.

Aos cinco minutos, un balón colgado por Christian desde a esquerda e peiteado por Javi Muñoz tras tocar nun rival, desaproveitouno Joselu na área pequena e Ramón Folch, desde o frontal, mandouno por encima da portería de Dani Giménez.

BALÓN PARADO. A falta de xogo, o Deportivo explotou o seu outro gran recurso, o balón parado, que lle permitiu rescatar un punto a última hora ante a UD As Palmas (1-1) na anterior xornada.

O goleador do equipo coruñés en Canarias repetiu en Riazor de cabeza e nun saque de esquina. Executou Carles Gil e cabeceou, libre de marca, os portugués Domingos Duarte, que leva tres goles esta tempada, todos en accións de estratexia.

Foi un golpe para os asturianos, que perderon protagonismo momentaneamente en favor do Deportivo, aínda que se repuxeron na recta final do primeiro período, na que volveron empuxar e a desordenar aos locais, pero sen facerlles dano porque a solidariedade defensiva dos branquiazuis non o permitiu.

CONTRAGOLPES LETAIS. Os ovetenses, que non remataran a porta en todo o primeiro tempo, habituáronse á posesión e, á hora de partido, buscaron portería por primeira vez cun cabezazo de Joselu a centro de Bárcenas. Dani Giménez blocou ese intentou e tamén o seguinte, un disparo do panameño que o porteiro atallou en dous tempos.

Parecía máis cerca o empate que o segundo do Deportivo, pero o conxunto coruñés xa mandara mensaxes illadas ao seu rival e logrou ampliar a renda aos 65 minutos. Lanzou o contragolpe Edu Expósito cun balón en longo desde campo propio e recolleuno Quique González no pulso con Forlín para bater a Champagne cun disparo cruzado.

O Oviedo puido meterse no partido cun cabezazo de Joselu que rozou o poste, pero non o fixo e os locais non tiveron clemencia. En dous minutos (73 e 75), sentenciaron Carlos Fernández, a pase do arxentino Fede Cartabia, que reapareceu tras lesión, e Quique González, quen só tivo que empuxar unha asistencia do sevillano.

Aos asturianos non lles saíu nada en Riazor, nin sequera cando Ibrahima superou á zaga galega e a Giménez aos 90 minutos. O poste rexeitou o seu disparo e o gol da honra dun equipo que levou un marcador moi avultado.

4 - Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Domingos Duarte, Marí, Cabalo; Edu Expósito, Álex Bergantiños (Mosquera, m.83), Vicente Gómez; Carles Gil (Fede Cartabia, m.64); Quique González (Didier Moreno, m.80) e Carlos Fernández.
0 - Oviedo: Champagne; Bárcenas, Carlos Hernández, Forlín (Boateng, m.74), Alanís, Christian Fernández (Mossa, m.64); Javi Muñoz, Ramón Folch, Tejera (Johannesson, m.79); Joselu e Ibrahima.
Goles: 1-0, m.21: Domingos Duarte. 2-0, m.65: Quique González. 3-0, m.73: Carlos Fernández. 4-0, m.75: Quique González
Árbitro: Ocón Arráiz (Comité Rioxano)
Incidencias: Partido da décimo terceira xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no estadio Abanca-Riazor ante 18.862 afeccionados, máis de 2.000 do Oviedo.