4-0. Cristiano e o Madrid afían armas coa mente posta no Wolfsburgo

Os brancos golean ao Eibar cun once infestado de suplentes e un gran partido do portugués, autor dun tanto e dúas asistencias ► James, que abriu o marcador nos primeiros minutos, e os canteiráns Jesé e Lucas Vázquez completaron a goleada
photo_camera Cristiano Ronaldo realiza su característica celebración tras el gol de este sábado ante el Eibar

Os suplentes do Real Madrid aliviaron a dor da derrota ante o Wolfsburgo e, dirixidos por un gran Cristiano Ronaldo, golearon ao Eibar 4-0 para mostrar o camiño cara á remontada que ten que afrontar o conxunto branco, o vindeiro martes, fronte ao conxunto alemán.

O xogador portugués mostrou a súa cara máis amable e, talvez, a máis beneficiosa para o seu equipo. Completou un deses partidos nos que decidiu non encherse de balón para xogar con máis xenerosidade que amor propio. E, con esa actitude, o ataque branco subiu enteiros.

Cristiano deu un par de asistencias de gol e marcou outro para fundirse á perfección con oito compañeiros pouco habituais nas aliñacións de Zinedine Zidane, que apostou forte cunha once inicial repleto teóricos suplentes.

ZIDANE DÁ DESCANSO A ALGÚNS TITULARES. A ferida de Wolfsburgo era profunda e tiña que pór unha venda para reparar os danos do pasado mércores. O técnico francés, por unha banda, arriscou ao pór nomes con menos ritmo de competición. Pero, por outro, reservou a outros que talvez necesitaban un descanso antes da cita decisiva do Wolfsburgo.

Deste xeito, Keylor Navas, Danilo, Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, Bale e Benzema quedaron fose e viron o partido na bancada ou no banco. Só repetiron Pepe, Casemiro e Cristiano, que tiñan a tarefa de engrasar a outros xogadores que necesitaban reivindicarse. Por encima de todos, nesa situación atopábanse Isco, Carvajal e James Rodríguez.

Dos tres, Carvajal e James saíron ben parados. Isco cumpriu, pero a súa actuación pasou máis inadvertida. Mentres que James inaugurou o marcador cun bo lanzamento de falta no terceiro minuto de xogo, Isco apenas deu un bo pase a Cristiano no segundo tanto, obra de Lucas Vázquez.

UN RIVAL INOFENSIVO. O Eibar, desbordado por todas partes, converteuse nun espectador da rabia branca da primeira parte. A actitude era diferente á que ofreceron en Alemaña días antes e pagouno o cadro vasco. Todos metían a perna, polo menos no acto inicial, onde se fraguou a vitoria.

Moi pronto marcaron James e Lucas Vázquez para romper o partido e, o terceiro tanto, no minuto 20, premiou a Cristiano nunha xogada iniciada cun gran pase de Carvajal a Jesé, que asistiu ao luso para que marcase a súa diana número trinta en Liga. A súa presenza no campo xustificábase pola loita que mantén con Higuain e Jonas pola Bota de Ouro. O luso, cumpriu.

Despois, pechou a súa exhibición devolvendo a Jesé a asistencia. A cinco minutos do final do primeiro acto, o canteirán madridista recibiu o seu premio e apuntouse á festa coa que se pechou unha boa primeira parte do Real Madrid.

A ferida de Wolfsburgo estaba medio reparada. Para pechala do todo aínda quedan tres días, pero mentres o equipo de Zidane pode respirar algo máis tranquilo. Todos menos Danilo, o único damnificado da vitoria branca. O brasileiro saltou ao campo na segunda parte por Carvajal e foi pitado cada vez que tocaba o balón. Él levou case toda a rifa da hecatombe alemá.

Salvo iso, e unha gran parada de Kiko Casilla, a segunda do partido tras outra na primeira parte a Pantic, non houbo moitas máis noticias nun choque no que Cristiano mostrou o camiño cara á remontada e os xogadores menos habituais deron a cara.