36-26. Lección defensiva de España ante Eslovenia para afastar pantasmas

A selección de balonmán medirase o sábado con Brasil nos cuartos de final do Mundial de Francia
photo_camera Nik Henigman (i) y Blaz Blagotinsek (d) de Eslovenia ante Alex Dujshebaev (c) de España

A selección española de balonmán medirase o vindeiro sábado con Brasil nos cuartos de final do Mundial de Francia, tras imporse este xoves por un contundente 36-26 a Eslovenia, nun encontro no que España ofreceu toda unha lección defensiva, co porteiro cangués Rodrigo Corrales á cabeza. Un espectacular traballo que non só permitiu ao conxunto español tomarse o desquite da derrota que encaixou ante os eslovenos no preolímpico e que lle custou o billete a Río, senón que, ademais, permitirá aos de Jordi Rivera evitar a Francia ata unha hipotética final.

Iso si, a España custoulle arrincar, coma se estivese aínda ancorada na cidade sueca de Malmoe, no fatídico partido do preolímpico no que tan só lograron anotar dous goles ante os eslovenos nos últimos vinte e tres minutos da segunda metade. Nin Dujshebaev, nin Sarmiento, nin incluso o infalible Valero Rivera, que fallou un penalti, eran capaces de superar á defensa eslovena, que se anticipaba continuamente aos movementos ofensivos do equipo español.

Tivo que ser un debutante, o extremo David Balaguer, que non viviu en persoa o pesadelo vivido no preolímpico, quen acabase por espantar definitivamente ás pantasmas que atenazaban aos 'Hispanos'. Da man de Balaguer, que anotou dous goles consecutivos, a selección española atopou definitivamente a forma para romper a defensa eslovena, un remedio xa clásico dentro do recetario español: velocidade, velocidade e velocidade.

O porteiro cangués Rodrigo Corrales pechou cun máis que notable 44% de paradas

Un ritmo que España aumenta aínda un punto máis, grazas á súa actividade defensiva, que non só permitiu aos de Jordi Ribera pechar a Eslovenia todos os camiños ao gol, senón ademais, e quizá o máis importante, permitiu á selección despregar as súas rápidas transicións. Sen dar tempo case a colocarse á defensa eslovena, o conxunto español atopou as facilidades ofensivas das que non gozara ata entón, o que permitiu a España abrir aos catorce minutos unha brecha no marcador de tres goles 7-4.

Renda que os 'Hispanos' non só lograron manter, senón case triplicar (18-10) ao chegar ao descanso, grazas a unha espectacular defensa, que esgotou todas as ideas ofensivas dunha Eslovenia, á que nin lle valeu atacar con sete xogadores de campo. Traballo defensivo que deu definitivamente ás aos veloces extremos españois, como confirman os catro goles cos que pechou Ángel Fernández a primeira metade, e os sete que asinou David Balaguer nos primeiros trinta minutos.

Unha solidez defensiva que España, a pesar da súa notable renda, non rebaixou na segunda metade, na que incluso se mostrou aínda máis contundente, o que permitiu aos de Jordi Ribeira afastarse aínda máis nun tenteador (23-12).

Renda inexplicable sen o bo facer do porteiro cangués Rodrigo Corrales, que prolongou en segundo período os seus bos números da primeira metade, que pechou cun máis que notable 44 por cento de paradas. Unha pedra máis do muro español co que se estrelou unha e outra vez un conxunto esloveno, que só co partido xa totalmente resolto a favor dos 'Hispanos' logrou anotar con certa frecuencia.

Dato que non pode ensombrecer o excelente partido do conxunto español, que a base de pernas e intelixencia en defensa acabou dunha vez por todas (36-26) co pesadelo en que se converteu Eslovenia para a selección nos últimos tempos.