3-3. O Valladolid auga a festa do Celta no minuto 93

Un gol do arxentino Leo Suárez deu o empate aos valisoletanos no último minuto

El portero del Celta encaja el tercer gol del Valladolid. SALVADOR SAS (EFE)
photo_camera O porteiro do Celta encaixa o terceiro gol do Valladolid. SALVADOR SAS (EFE)

Un gol do arxentino Leo Suárez no último minuto do partido permitiu ao Real Valladolid arrincar un valioso punto en Balaídos (3-3), ante un RC Celta que desperdiciou unha clara vantaxe. O Celta abriu de forma brillante o partido, pero co paso dos minutos, o dominio e acoso foi do equipo de Sergio González, que conseguiu na quinta xornada o seu primeiro gol na liga.

O Celta destapou o partido como un ciclón: dous goles en oito minutos. Cun ritmo irresistible, vertical tras a recuperación, dinámico no manexo da pelota, o equipo abalanzouse sobre a portería de Masip. Sesteaba o Valladolid e, de súpeto, atopouse coa pegada da parella de goleadores celetes, Aspas e Maxi Gómez.

O equipo do arxentino Antonio Mohamed, que revolucionou o seu equipo titular con cinco novidades -Costas, Juncá, Okay, Brais Méndez, Boufal-, atopou o comezo perfecto. O primeiro ataque concluíu cun gol de Iago Aspas, tras un pase de Maxi Gómez cerca da área pequena, nunha xogada que se iniciou cun gran centro de Juncá desde a banda esquerda. O segundo ataque finalizou con gol de Maxi Gómez logo de controlar con calidade un centro de Aspas, un remate que revisou o VAR.

O Celta buscou a portería do Valladolid sen pausa. Sempre desde a recuperación e a saída veloz do seu ataque. O acoso continuou cun cabezazo de Iago Aspas e un tiro de Boufal. Foron vinte minutos modélicos. Pero a partir de aí o Celta repregou a súa presión e o seu xogo, nun guion semellante ao do seu debut esta tempada en Balaídos ante o Espanyol.

O Valladolid estirouse, guiado por Borja Fernández, a pesar dos seus problemas para crear ocasións con perigo. Con todo, o seu pequeno dominio tivo premio. O primeiro aviso foi un tiro ao poste de Alcaraz, que aproveitou un erro defensivo de Juncá e Costas; a segunda chegada tivo mellor desenlace: Óscar Plano abre a pelota cara á banda esquerda, Nacho centra e Óscar Plano cabecea a gol.

O Celta, que non volveu recuperar a lucidez do inicio do partido, suxeitouse a Iago Aspas para afastar as dúbidas. Marcou un novo tanto pouco despois de comezar a segunda parte. Boufal arrincou desde a banda esquerda e Iago Aspas selou a xogada cun lanzamento duro, seco desde fóra da área.

O Valladolid non se descolocou, a pesar dos dous goles de desvantaxe. Mantivo a idea do primeiro tempo. Primeiro apoderouse da pelota, despois foi aos poucos encerrando ao Celta. E refuxiouse na súa banda esquerda para danar aos celestes. Alcaraz inquedou a Sergio cun tiro perigoso, nun saque de falta ben preparado; minutos despois Ünal silenciou Balaídos cun gol, un centro de Nacho ao que o dianteiro turco se anticipou a Okay e Araujo.

Non se detivo o equipo de Sergio González. Continuou á procura do empate. E rozouno con grandes oportunidades: o croata Cop, unha das novidades do equipo titular, fallou un man a man ante Sergio e, a oito minutos do final, Míchel lanzou un canonazo ao traveseiro da portería galega. Quedou rendido ao Celta, desorientado, con pouco fútbol, unicamente sobrevivindo aos ataques valisoletanos con contragolpes, xogadas illadas pero con veleno, aínda que sen acerto final para Brais Méndez ou Iago Aspas.

O Valladolid, superior durante a segunda parte, mantivo a súa fe no empate. Sergio González meteu Leo Suárez no campo no minuto 92; un minuto despois o arxentino, tras unha gran xogada de Nacho e Óscar Plano pola banda esquerda, certificaba o empate cun remate desde a área pequena, só, libre de marca.

Celta: Sergio; Roncaglia, Costas, Araujo, Juncá (Júnior Alonso, min. 59); Okay, Brais Méndez (Beltrán, min. 81), Lobotka; Boufal (Sisto, min. 69), Iago Aspas, Maxi Gómez.

Real Valladolid: Masip; Javi Moyano (Leo Suárez, min. 92), Olivas, Calero, Nacho; Borja Fernández (Ünal, min 56); Keko (Toni Vila, min. 52), Míchel, Alcaraz, Óscar Plano; Duje Cop.

Goles: 1-0, m.5: Iago Aspas; 2-0, m.8: Maxi Gómez; 2-1, m.39: Óscar Plano; 3-1, m.54: Iago Aspas; 3-2, m.65: Ünal; 3-3, m.93: Leo Suárez.

Árbitro: Prieto Iglesias (colexio navarro). Amoestou a Roncaglia e Juncá por parte do RC Celta; a Alcaraz e Cop por parte do Real Valladolid.

Incidencias: Partido correspondente á quinta xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 16.552 espectadores.