3-2. Tolemia en Riazor para empezar a tempada

O Deportivo dilapidou unha vantaxe de dous goles ante o Oviedo pero Santos acudiu ao rescate a tempo
Christian Santos celebra el gol de la victoria. RC DEPORTIVO
photo_camera Christian Santos celebra o gol da vitoria. RC DEPORTIVO

O venezolano Christian Santos, que levaba catro minutos no campo, recuperou para o Deportivo (3-2) nos últimos instantes o primeiro triunfo da tempada nun partido no que o Oviedo conseguira neutralizar dous goles de desvantaxe.

Os asturianos, arroupados por uns 2.000 afeccionados, estiveron a piques de dar o primeiro desgusto ao Deportivo, incluso tiveron un balón ao traveseiro, pero Christian Santos apareceu a tempo para dar os tres puntos aos branquiazuis.

O equipo galego repetiu a aliñación que lle deu o Trofeo Teresa Herrera ante o Betis (1-0) oito días antes e tamén lle funcionou fronte ao Oviedo no primeiro partido do campionato tras un cuarto de hora de tenteo.

En Riazor reencontráronse Anquela, que debutou no banco do Deportivo, e Sergio Egea, que lle substituíu no do Oviedo na recta final da tempada pasada. No tapete, o mesmo obxectivo de intensidade e verticalidad.

Nos locais, o xaponés Gaku Shibasaki exhibiu anticipación e o equipo agradeceuno cando o acompañou con criterio no pase.

O colexiado do choque, Ocón Arráiz, non castigou con penalti un agarrón de Carlos Hernández a Koné aos 17 minutos, pero segundos despois interveu por primeira vez o VAR en Riazor para corrixir ao árbitro asistente, que anulara un tanto en posición legal de Mamadou Koné tras un lategazo de Borja Vale rexeitado polo porteiro ovetense.

O Oviedo non incomodou ao Deportivo, ao que lle bastou con bloquear as liñas de pase para non pasar apuros. A falta de paradas, o porteiro branquiazul, Dani Giménez quixo ter a súa cota de protagonismo cunha 'rabona' antes do descanso.

Si tivo traballo na continuación, na que salvou ao seu equipo cunha parada espectacular a disparo de Lolo (min.49) tras un contragolpe que lanzou Saúl Berjón pola banda esquerda.

Do que puido ser o empate do Oviedo, que estaba máis elevado, chegou sete minutos despois o segundo gol do Deportivo, un golpeo axustado de Aketxe desde a liña de tres cuartos de ataque que non puido interceptar Alfonso Ferreiro.

O conxunto asturiano repúxose do golpe, Egea introduciu a Obeng por Cortina, e o seu equipo conseguiu meterse no partido a falta de pouco máis de vinte minutos nunha falta lateral que executou Saúl Berjón e que acabou introducindo na súa propia portería Michele Somma.

O extremo do Oviedo estivo a piques de igualar o choque en cuestión de segundos, pero o traveseiro evitouno. Ao Deportivo entráronlle as dúbidas e Anquela non reaccionou con modificacións desde o banco.

Cando o fixo (Longo por Val, min.79), o seu rival acababa de neutralizar a desvantaxe cun centro de Sangalli desde a banda dereita que cabeceou ao fondo da rede Obeng.

O Deportivo estaba perdido e o Oviedo foi a por el. Tívoa Sangalli nun córner, pero o seu remate marchouse desviado (min.82).

Anquela deu entrada entón a Christian Santos. Fíxoo xusto a tempo. O venezolano baixou un balón no frontal e soltou un zurdazo para que os coruñeses abrisen a tempada con vitoria.

3 - Deportivo: Dani Giménez; Bóveda, Lampropoulos, Somma, Diego Caballo; Bergantiños, Gaku Shibasaki; Borja Galán, Aketxe (Nolaskoain, min.92), Borja Valle (Longo, min.79); e Koné (Christian Santos, min.84).
2 - Oviedo: Alfonso Herrero; Johannesson, Carlos Hernández, Christian Fernández, Mossa; Cortina (Obeng, min.67); Sangalli, Lolo, Tejera (Ibra, min.92), Saúl Berjón; e Ortuño (Ricky, min.86).
Goles: 1-0, min.18: Koné. 2-0, min.56: Aketxe. 2-1, min.69: Somma, en propia meta. 2-2, min.78: Obeng. 3-2, min.88: Christian Santos.
Árbitro: Ocón Arráiz, do Comité rioxano. Mostrou amarela a Carlos Hernández (min.38), Mossa (min.60), do Oviedo.
Incidencias: Partido da primeira xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 20.534 afeccionados, uns 2.000 oviedistas.