3-2. Messi mantén con vida ao Barça antes de visitar o Bernabéu

O partido estivo marcado por un primeiro tempo tolo, os cinco goles marcáronse nos primeiros 45 minutos
photo_camera Messi disputa un balón con el centrocampista de la Real Sociedad David Zurutuza, durante el partido frente al FC Barcelona

Dous goles e unha asistencia de Leo Messi deron a vitoria ao Barcelona ante a Real Sociedade (3-2) e manteñen con vida ao conxunto azulgrana antes de visitar o Bernabéu o vindeiro sábado.

Foi un partido cun primeiro tempo tolo –os cinco goles marcáronse nos primeiros 45 minutos– e no que os cataláns practicamente acabaron pedindo a hora, porque a escuadra guipuscoana sempre xogou de ti a ti ao seu rival e mereceu levar un mellor botín do Camp Nou.

E é que a Real, que non gañaba no coliseo azulgrana desde 1991, viu claro desde o primeiro minuto que este sábado se lle presentaba unha gran ocasión de enterrar a súa mala serie.

Na primeira xogada visitante, Piqué xa tivo que sacar un tiro de Oyarzabal que se coaba na portería de Ter Stegen, e os problemas para a zaga catalá non acabaron, nin moito menos, aí. O propio Oyarzabal tería dúas ocasións máis antes do cuarto de hora. Un disparo de socato que acabou atrapando a meta alemán do Barça e un tiro afastado que tamén morreu nas mans do porteiro teutón.

Tivo que aparecer Messi –sempre Messi– para desfacer o agravio aos 17 minutos e acalar os primeiros murmurios nerviosos do Camp Nou. O arxentino sacouse un zurdazo desde o frontal, seco e raso, que se coou pegado ao pau esquerdo da portería de Rulli.

O Barça se serenó co tanto e foi de menos a máis. Messi estivo a piques de facer o segundo, pouco despois, pero se chocou con Rulli na liña de gol cando se dispuña a rematar unha asistencia de Luis Suárez.

Paco Alcácer, substituto este sábado do sancionado Neymar, convertería no 3-1 unha asistencia de Messi

Para entón, a Real chegaba menos, pero aínda así puña a proba a Ter Stegen con tiros afastados de Yuri e Raúl Navas. Ata que Messi marcou o segundo case sen querer, despois de que Luis Suárez roubase un balón dentro da área e fusilase a Rulli, que desviaba o balón co pé para que o empuxase a gol o astro de Rosario. Pero este Barça, que nunha semana ha dilapido seriamente parte das súas opcións en Liga e case todas na liga de Campións coas derrotas de Málaga e Turín, é agora mesmo un equipo moi pouco fiable.

Os mozos de Eusebio Sancristán sabíano e non baixaron os brazos pese ao 2-0. Íñigo Martínez, coa colaboración de Umtiti, que desviou o balón ao fondo da rede, fixo o 2-1 tres minutos antes do descanso. E aínda que Paco Alcácer, substituto este sábado do sancionado Neymar, convertería no 3-1 unha asistencia de Messi na xogada seguinte, a Real aínda tería tempo de anotar o segundo no engadido.

Willian José puña un centro ao corazón da área e Xabi Prieto anticipábase a Umtiti, Piquei e Jordi Alba para rematalo cunha sutil volea axustada ao pau esquerdo de Ter Stegen. A foto do gol resume á perfección os males deste Barça, un equipo cuxa crecente fraxilidade defensiva está a arruinar as súas opcións nesta recta final de tempada.

Tras ese primeiro tempo tolo, parecía claro que os azulgranas sairían na segunda metade decididos a amornar o partido. Con todo, o equipo de Luis Enrique foise facendo máis pequeno a medida que pasaban os minutos e vía como a Real Sociedade ía impóndose por ganas e xogo.

Willian José e Canales, que entrara substituíndo a Vela, tomaron dúas malas decisións cando se plantaron sos ante Ter Stegen

Willian José e Canales, que entrara substituíndo a Vela, tomaron dúas malas decisións cando se plantaron sos ante Ter Stegen e, en lugar de probar o remate, buscaron unha combinación que non chegou a ningún porto. Xabi Prieto cabeceaba desviado á saída dun córner e Illarramendi case sorprende a Ter Stegen, ao ver a este adiantado, nun lanzamento afastado de falta.

O Barça resoplaba apurado e apenas se achegaba á área visitante. Só algún chispazo de Messi e o arroxo dun Sergi Roberto este sábado inconmensurable dábanlle algún respiro.

Luis Enrique, que reservara a Iniesta pensando na remontada contra a Juventus daba a entrada ao manchego para pór algo de pausa nos vinte minutos finais.

A Real chegaría xa pouco máis. Rakitic e Denis Suárez buscaron o cuarto, pero se toparon con Rulli na recta final. No engadido, Yuri tivo o 3-3, pero o seu disparo cruzado coa zurda non atopou a meta de Ter Stegen. Na xogada seguinte, Luis Suárez puido sentenciar, pero Rulli tapou ben o seu disparo no un contra un.