3-1. Messi brilla ante o Dortmund

Meteu un gol e deu unha asistencia a Griezmann para que se estrease gomo goleador culé en Champions
Messi y Griezmann celbran uno de los tantos. ALEJANDRO GARCÍA (Efe)
photo_camera Messi e Griezmann celbran un dos tantos. ALEJANDRO GARCÍA (Efe)

Con Messi, o Barcelona irá de turismo a Milán na última xornada. O astro arxentino, que participou nos tres goles do seu equipo, guiou ao conxunto azulgrana ata o triunfo ante o Borussia Dortmund (3-1) e clasificouno matematicamente para os oitavos de final da liga de Campións como primeiro do Grupo F.

Valverde sorprendeu cun once no que estaba Ratikic, en lugar de Arthur, e Dembélé, no canto de strong <>Griezmann. O centrocampista croata errou no primeiro balón que tocou e propiciou unha contra do Dortmund que acabou cun disparo de Shulz que Umtiti sacou na liña de gol. Foi o seu único borrón en todo o partido.

Dembélé, que empezou sendo dos máis activos no ofensiva local, retirouse lesionado mediada a primeira metade. A punta francés rompía por enésima vez e abandonaba o céspede do Camp Nou entre rabioso e abatido, nunha das imaxes máis duras da noite.

A Griezmann a lesión do seu compañeiro permitiulle presenciar, en primeira fila, como a química existente entre Messi e Suárez decantou o choque. Logo, o francés engadiríase á festa na segunda metade.

A primeira conexión entre o arxentino e o uruguaio acababa en gol, anulado por fóra de xogo, aos vinte minutos. Na segunda, Messi volvía habilitar ao seu amigo, que batía a strong <>Bürki poucos segundos antes da media hora, esta vez en posición correcta.

Messi puña a proba á meta do conxunto alemán á xogada seguinte antes de facer o segundo, despois de que Suárez devolvéselle o agasallo do 1-0.

A xogada veu precedida dun roubo do incansable De Jong, omnipresente no centro do campo e entregado á presión tras perda con tal devoción que acabou contaxiando aos seus compañeiros.

E é o que Barça, que empezara apertando arriba, deixou de facelo aos poucos minutos -algo que sucede con demasiada frecuencia esta tempada- ata que volveu facelo, animoso, xa co marcador a favor.

O Dortmund, que só tivo unha chegada máis nos primeiros 45 minutos, tamén con Shulz de protagonista, foi apagándose aos poucos ata quedar a mercé do equipo catalán que, sen facer un fútbol espectacular, foise ao descanso cunha merecida vitoria parcial.

O Barcelona viuse con pé e medio en oitavos e baixou unha marcha tras a continuación, pero a escuadra xermana non sentiu capaz en ningún momento de darlle a volta ao marcador. E iso que o conxunto local cedeulle terreo disposto a matar o partido á contra e que Bradnt, á hora de xogo, tivo un claro remate de socato que se atopou, como case sempre nesta Champions, cunha acción felina de Ter Stegen.

Do resto encargouse Messi. Sempre Messi. O '10' avisou primeiro cun cabezazo que se marchou alto e, pouco despois, conduciu maxistralmente unha contra para redimir a Griezmman, que se estreou como goleador azulgrana na máxima competición continental.

O propio Messi a punto estivo de marcar o cuarto cun lanzamento de falta escorado que pegou na cruceta, antes de que Sancho, no minuto 77, fixese o 3-1 cun derechazo desde o frontal.

De novo Sancho puido pór emoción ao choque, a catro minutos para o final, pero entre Ter Stegen e o traveseiro evitaron que o seu disparo acabase no segundo gol do Dortmund.

- Ficha técnica:
3 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Umtiti, Lenglet, Junior; Rakitic (Arturo Vidal, min.78), Sergio Busquets, De Jong; Messi, Luis Suárez (Wagué, min.91) e Dembélé (Griezmann, min.26).

1 - Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek (Zagadou, min.76), Hummels, Akanji, Schulz (Sancho, min.46); Weigl (Goetze, min.85) Witsel; Achraf, Brandt, Guerreiro; e Reus.

Goles: 1-0: Luis Suárez, min.29. 2-0: Messi, min.33. 3-0: Griezmann, min.67. 3-1: Sancho, min.77.

Árbitro: Clément Turpin (FRA). Mostrou cartón amarelo a Messi, (min.51), Sergio Busquets (min.70) e Guerreiro (min.74).

Partido da quinta xornada do Grupo F da liga de Campións disputado no Camp Nou ante 90.071 espectadores, uns 5.000 deles seguidores do Borussia Dortmund.