3-1. O Dépor estrea a pretemporada cunha vitoria sobre o seu filial

Saúl foi un dos principais protagonistas ao asistir nos tres goles do equipo

Carles Gil, uno de los goleadores, en un momento del partido. RCD
photo_camera Carles Gil, un dos goleadores, nun momento do partido. RCD

O Deportivo, con tres asistencias do lateral Saúl García, estreouse en pretemporada cunha remontada (1-3) ante o seu filial, o Fabril, que se adiantou no primeiro período.

O novo técnico branquiazul, Natxo González, debutou á fronte do equipo cun 4-4-2 en rombo e as primeiras aparicións de Dani Giménez, Pablo Marí, o arxentino Dubarbier, o venezolano Christian Santos e o uruguaio Diego Rolan como deportivistas na once inicial.

No segundo tempo tamén disputou o seu primeiro partido como xogador branquiazul Pedro Sánchez.

BOA IMAXE DO FABRIL. Os dous períodos foron de 35 minutos e no primeiro as opcións ofensivas do Deportivo pasaron polo uruguaio Diego Rolan, que estivo moi activo pero sen precisión no remate.

O Fabril adiantouse aos 23 minutos nunha xogada na que os seus futbolistas deron 19 pases, o último, de Luismi a Adrián Castro, quen sorprendeu a Dubarbier e anticipouse a Dani Giménez.

O filial do Deportivo, que a tempada pasada disputou a promoción de ascenso a Segunda División, dispuxo dun penalti de Blas a Luismi para marcar o segundo, pero Dani Giménez atallou o disparo de Uxíodesde os once metros.

REMONTADA. Na segunda parte, cun once renovado e co lateral Saúl como gran protagonista, o primeiro equipo do Deportivo deulle a volta ao marcador.

Aos 16 minutos, un centro de Saúl rematouno na área pequena Fede Cartabia e segundos despois, repetiu centro o cántabro para que Pedro Sánchez estreásese cun remate de cabeza ao fondo da rede.

En catro minutos, o Deportivo pasou de estar por detrás no marcador a ter dous goles de vantaxe tras anotar o terceiro noutra xogada que pasou polos pés de Saúl antes de que Carles Gil colocase o balón no pau longo cun sutil disparo coa esquerda.

Co Fabril estreouse nos últimos minutos do partido o dianteiro uruguaio Guillermo May, recentemente incorporado ao equipo.

PARTIDO COMPLETO

1 - Fabril: Ricardo; Eimil, One, Raúl, Lucas; Gandoy, Kanouté; Adri Castro, Villares, Luismi; Uxío. Tamén xogaron: Brea, Boedo, Ortuño, Álex, May e Isra.
3 - Deportivo: Dani Giménez; Blas, Bóveda, Pablo Marí, Dubarbier; Pedro Mosquera, Álex Bergantiños, Edu Expósito, Carles Gil; Christian Santos e Diego Rolan. Na segunda parte: Tyton; Quique Fornos,Albentosa, Mujaid, Saúl, Gaizka, Bicho, Caballo, Carles Gil (Edu Expósito, min.63), Pedro Sánchez e Fede Cartabia.
Goles: 1-0, min.23: Adri Castro. 1-1, min.51: Fede Cartabia. 1-2, min.52: Pedro Sánchez. 1-3, min.55: Carles Gil.
Árbitro: Eiriz Mata, do colexio galego.
Incidencias: Partido amigable disputado na Cidade Deportiva de Abegondo ante uns 1.000 afeccionados.