3-1. Brasil conquista por novena vez a Copa América

Derrotou a unha competitiva Perú con goles de Everton, Gabriel Jesús e Richarlison

Richarlison celebra el tercer gol. PAULO WHITAKER
photo_camera Richarlison celebra o terceiro gol. PAULO WHITAKER

Brasil conquistou este domingo por novena vez a Copa América de fútbol ao imporse por 3-1 a Perú ante 70.000 espectadores no estadio Maracaná con goles de Everton, Gabriel Jesús e Richarlison.

Paolo Guerreiro axigantou a súa lenda como máximo goleador en activo do torneo, agora con 14, ao anotar de penalti no minuto 44, e de paso acabou coa condición de porteiro imbatible de Alisson, que se estendeu por 499 minutos.

Brasil quedou con dez no minuto 70 pola expulsión de Gabriel Jesús por dobre amarela, pero acabou sentenciando no 90 tras un rigoroso penalti validado polo árbitro tras consultar o Var.

Cos seus goles, Everton e Guerreiro completaron tres e erixíronse como máximos goleadores do torneo.

O último título de Copa América conquistado por Brasil produciuse na edición 2007 disputada en Venezuela.