3-1. Aspas saca ao Celta do descenso

Os celestes consumaron o seu renacer cunha remontada ante a Real Sociedade

Iago Aspas aplaude en Balaídos. SALVADOR SAS (Efe)
photo_camera Iago Aspas aplaude en Balaídos. SALVADOR SAS (Efe)

Un dobrete de Iago Aspas sacou ao Celta de Vigo da zona de descenso tras remontar o tanto inicial de William José para a Real Sociedade, que xogou a última media hora cun xogador menos por expulsión do seu goleador, pero que gozou de dúas boas oportunidades na recta final para sumar un punto antes de que Maxi Gómez pechase o triunfo celeste.

A Real Sociedade apoderouse da pelota nos primeiros vinte minutos, un dominio abafador que encerrou ao Celta próximo á súa área. Ese acoso inicial concretouse nun bo tiro de strong <>Mikel Merino que sacou Rubén, un disparo afastado de strong <>Zubeldia ao que volveu responder o porteiro cunha estirada e un lanzamento desviado de strong <>Theo.

Non se achegou con perigo o Celta sobre a portería de strong <>Rulli, entre outras cousas porque lle custou roubarlle o balón ao conxunto vasco; apenas ganduxou pases, apenas conectou as súas liñas de ataque. Co campo empapado, nunha tarde chuviosa, a Real Sociedade seguiu dominando, aínda que o seu nivel de ameaza decreceu. Só intentouno con tiros de media, como fixo William José mediada a primeira parte.

O Celta estirouse aos poucos. O seu primeiro aviso foi un centro de strong <>Boufal que rematou forzado Aspas. Pero cando máis desafogado estaba o equipo celeste o árbitro castigouno cun penalti, un inocente penalti de Olaza sobre Oyarzabal no momento de despexar unha pelota dentro da área. O VAR ratificou a decisión do colexiado. Willian José lanzou e marcou o primeiro gol do partido.

Ese golpe activou ao Celta, desde entón algo máis vertical, máis dominador a pesar da escasa achega dos seus centrocampistas. Rozou o empate antes do descanso con claras oportunidades, un canonazo de Maxi Gómez dentro da área que despexou cun xeonllo Rulli e, fundamentalmente, tras un erro defensivo de strong <>Mikel Merino, un man a man de Aspas ante o porteiro visitante que malgastou o dianteiro cunha vaselina mal executada.

Só reaccionou a Real Sociedade ao empuxe galego nos dous minutos finais do primeiro tempo, dous contras con disparos envelenados, un cruzado de Oyarzabal e outro de Sandro que atallou cunha boa parada Rubén.

A segunda parte empezou do mellor xeito para o Celta porque non cumprira o primeiro minuto e Iago Aspas forzou un penalti, por derriba de Gero Rulli, que el mesmo, non sen sufrimento, transformou para igualar o choque. E pouco despois, cos celestes xa dominando, a Real Sociedade quedou cun menos por un rigoroso cartón vermello a William Jose por unha cotenada a Okay, de novo ratificada polo VAR.

Buscou o Celta explotar a súa superioridade envorcando o xogo cara ás bandas, e nunha subida de strong <>Hugo Mallo atopou a forma de desarmar ao seu rival, que encaixou o segundo, outra vez de Iago Aspas, esta vez de cabeza logo dunha mala saída de Rulli.

Deu un paso atrás o equipo de Fran Escribá e púidoo pagar porque a Real gozou de dúas boas ocasións con disparos de strong <>Sangali e Zubeldia, aos que respondeu con dúas grandes estiradas Rubén Branco para asegurar un triunfo que pechou Maxi Gómez no desconto para sacar aos seus do descenso.

- Ficha técnica:

3 - Celta de Vigo: Rubén Branco; Hugo Mallo, Cabral, Araujo, Olaza; Okay, Lobotka, Jozabed; Iago Aspas, Boufal (Hjulager, min.81) e Maxi Gómez.

1 - Real Sociedade: Gero Rulli; Zaldua, Aritz, Raúl Navas, Theo; Merino (Bautista, min.81), Rubén Pardo (Sangali, min,55), Zubeldia; Mikel Oyarzabal, Sandro (Juanmi, min.60) e William José.

Goles: 0-1 William Jose (p), min.32; 1-1 Iago Aspas (p), min.50; 2-1 Iago Aspas, min.70; 3-1 Maxi Gómez, min.90.

Árbitro: Melero López (colexio andaluz). Expulsou con cartón vermello directa a William José (min.58). Ademais, amoestou a Iagp Aspas e Okay por parte do Celta de Vigo, e a Gero Rulli por parte da Real Sociedade.

Incidencias: Encontro correspondente á trixésimo primeira xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 20.519 espectadores.