3-0. O Celta enterra unha semana negra goleando o pechacancelas

Pione Sisto, Jozabed e Aspas completan unha vitoria clara ante o Osasuna
Iago Aspas metió el tercero
photo_camera Iago Aspas metió el tercero

O Celta de Vigo reencontrouse coa vitoria cinco partidos despois -encadeara catro sen vencer entre Liga, Copa e Liga Europa- tras dobregar ao Osasuna, nun partido que encarrilou Pione Sisto no primeiro tempo pero no que sufriu máis do que di o resultado, pois só ata a recta final, con goles de Jozabed Sánchez e Iago Aspas, sentenciou ao pechacancelas.

O Celta apoiouse na creatividade do italiano Giuseppe Rossi e nas carreiras do extremo danés Pione Sisto para crear perigo na primeira parte. O seu dominio foi abafador ante un Osasuna que se conformou con defender e contragolpear. Demasiado conservadurismo nun equipo que está ao límite como o navarro.

Só nos últimos minutos do primeiro acto, coincidindo cunha pequena relaxación do seu rival, o equipo de Petar Vasiljevic aproximouse á área de Rubén Branco. O porteiro galego non tivo que intervir nin unha soa vez nos primeiros 45 minutos. O único disparo a porta do Osasuna, de Roberto Torres (min.43), marchouse demasiado desviado.

O Celta arrincou sen moitos dos seus habituais titulares. Berizzo reservou a Hugo Mallo, aos arxentinos Gustavo Cabral e Facundo Roncaglia, o chileno Pablo "Tucu" Hernández ou Iago Aspas para a volta dos dezaseisavos de final da Europa League contra o Shakthar, demostrando que non dá por perdida a eliminatoria pese ao 0-1 que lograron os ucraínos en Balaídos.

E o plan B funcionou. O Celta adiantouse cun gol Pione Sisto, no minuto 22, ao fusilar o danés fusilase á meta italiano Salvatore Sirigu

Mellorou o Osasuna tras o paso polos vestiarios e aos catro minutos, logo dunha perda de Sisto na medular, Sergio León rozou o empate cun disparo cruzado que desviou Rubén Branco. O Celta seguía sen reaccionar e De las Cuevas probou de novo ao seu porteiro. En dez minutos o conxunto navarro xa ameazara máis que en todo o primeiro período. E non quedou aí: Oriol Riera cabeceou cerca do poste e Sergio León rematou alto un centro de Berenguer.

Perdoou o equipo navarro e pagouno, pois a partir de aí case nin xerou o perigo. O Celta se enchufó coa entrada de Jozabed e Aspas, que precisamente foron os que marcaron na recta final: o primeiro cun gran remate de cabeza e o segundo tras picar ante a saída de Sirigu.