3-0. O Málaga aproveita a desgana do Celta

O conxunto celeste tivo a mente en Manchester, onde a próxima semana se xoga o pase á final da liga Europa
Los jugadores del Málaga y del Celta se encaran durante el partido
photo_camera Los jugadores del Málaga y del Celta se encaran durante el partido

O Málaga, con Sandro estelar, que conseguiu o seu décimo cuarto gol, dobregou por 3-0 a un Celta que pareceu estar máis pendente do partido de Manchester, onde a próxima semana se xoga o pase á final da liga Europa. O equipo malagueño só fixo un cambio no once titular con respecto aos que gañaron na pasada xornada fronte ao Sevilla, pero o celeste rotou a moitos xogadores pensando no duelo do xoves, deixando no banco ao goleador Iago Aspas, Guidetti ou Jonny.

Minutos de tenteo con mellor posicionamento do Málaga ante un Celta, tranquilo, que non sufría en exceso, a pesar do dominio local. A primeira ocasión tívoa o Málaga no minuto 11 por mediación de Sandro, que rompeu cun crebo ao central Sergi Gómez, na área grande, e o seu disparo coa esquerda despexouno o gardameta Sergio Álvarez, a córner.

Estaba cómodo o Málaga, aínda que non profundaba o bastante para dobregar a un Celta que se defendía con exactitude e orde, aínda que sufría coas arremetidas de Sandro, que cun taconazo a centro de Ricca fixo intervir novamente a Sergio Álvarez. O gol roldaba e chegou no minuto 25 nunha xogada persoal do centrocampista do canteirán Javi Ontiveros, que regateou a dous xogadores contrarios e desde o frontal, coa zurda, pegou un lategazo batendo a Sergio Álvarez.

Formouse unha rifa monumental con amarelas para dous xogadores e a expulsión para o adestrador do equipo vigués

O Málaga, co marcador a favor, deixoulle o balón ao Celta, que o tiña, o manoseaba, pero sen perigo, sen pegada, sen profundidade. E Sandro, nunha xogada illada, nunha errónea cesión de Lemos, puido marcar o segundo, pero o seu disparo repeleuno novamente Sergio Álvarez, omnipresente na noite deste domingo.

A primeira aproximación do Celta no partido foi un lanzamento de falta do centrocampista chileno Marcelo Díaz, que pegou no poste, no minuto 52. E a resposta chegou tres minutos despois cun penalti realizado sobre a estrela, o dianteiro Sandro Ramírez, que lanzou Recio, conseguindo o segundo gol.

O Celta tiña a mente en Manchester e achegábase timidamente á área rival cun remate de cabeza do central Sergi Gómez, pero sen perigo para o gardameta Carlos Kameni. Sandro, quería o gol número 14 na súa conta particular, tívoo nun remate cruzado, gañándolle por velocidade ao central Sergi Gómez, pero o seu lanzamento foise fóra por escasos centímetros.

O partido era plácido e quentouse nunha xogada intranscendente, á beira do banco do Celta, cando o técnico Eduardo Berizzo recriminou algunha acción a Recio, e formouse unha rifa monumental con amarelas para dous xogadores, Camacho e Guidetti, e a expulsión para o adestrador do equipo vigués. Algo reaccionou o Celta e incluso Beauvue, puido acurtar diferenzas, pero só diante de Kameni, tiroulla ás mans.

E no desconto, Sandro, que o buscou intensamente, marcou o terceiro tras unha excelente xogada entre Keko e o pase de Juan Carlos, só tivo que empuxalo dentro da portería o dianteiro canario.