Os "Hispanos" debutan en Tokio cunha agónica vitoria por 27-28 sobre Alemaña

Os de Jordi Ribera non puideron cantar vitoria ata o último segundo
Los jugadores españoles celebran su victoria ante Alemania tras el encuentro de la ronda preliminar del grupo A de balonmano, durante los Juegos de Tokio. EFE
photo_camera Os xogadores españois celebran a súa vitoria ante Alemaña tras o encontro da rolda preliminar do grupo A de balonmán, durante os Xogos de Tokio. EFE

A selección española de balonmán iniciou o camiño cara ao ansiado ouro olímpico, o único título que lles falta aos "Hispanos" no palmarés, cunha agónica vitoria por 27-28 sobre a Alemaña no seu debut nos Xogos Olímpicos.

Os de Jordi Ribera non puideron cantar vitoria ata o último segundo, cando viron como o postrer lanzamento final de Philip Weber, xa co reloxo a cero, marchábase por encima da portería de Gonzalo Pérez de Vargas.

Emocionante final que plasmou mellor que nada a igualdade reinante entre españois e alemáns, dous equipos que se enfrontaron xa en tantas ocasións nos últimos grandes campionatos que é moi difícil que se poidan sorprender.

Esta circunstancia fixo que o triunfo se decidise por pequenos detalles, apenas lixeiros matices, nos que o conxunto español estivo máis acertado que o seu rival nos instantes finais do encontro.

España chegou aos dous últimos minutos por detrás no marcador (27-26), tras deixarse escapar a renda de ata tres goles (16-19) que chegou a dispor no arranque da segunda metade.

Pero se hai un xogador español que parece gozar cando as cousas se pon máis complicadas, ese é Alex Dujshebaev, que volveu dar mostras de que non lle treme para nada o brazo nos momentos decisivos.

De feito, un lategazo de Dujshebaev permitiu aos "Hispanos" igualar a contenda (27-27) a pouco máis de un minuto para a conclusión.

Pero se fundamental foi o arroxo de Dujshebaev, non menos o foi o do extremo Ferrán Solé, que permitiu a España entrar no último minuto coa posesión de balón tras provocar a falta en ataque de Marcel Schiller.

Unha extraordinaria acción defensiva que Alex Dujshebaev non desaproveitou para pór definitivamente á selección española por diante no marcador (27-28) cun gol marca da casa.

España dispúxose a defender a súa vantaxe durante cincuenta eternos segundos nos que Alemaña xogou con sete xogadores de campo tras retirar da pista ao porteiro Andreas Wolff.

Unha superioridade numérica que o conxunto xermano non puido aproveitar ante a rapidez de pernas dos xogadores españois, que pareceron asegurarse definitivamente o triunfo tras forzar o extremo Ángel Fernández unha nova falta en ataque.

Pero nin aínda así puido respirar o equipo español que viu como Eduardo Gurbindo entregaba o balón ao rival, concedendo a Alemaña unha última falta que Webber non puido aproveitar, outorgando, esta vez xa si, a vitoria (27-28) aos "Hispanos".