2-4. Messi asalta Sevilla

O arxentino marcou tres goles e deu a asistencia do cuarto a Luis Suárez

Messi marca un gol ante el Sevilla. JULIO MUÑOZ
photo_camera Messi Marca un gol ante o Sevilla. JULIO MUÑOZ

O arxentino Leo Messi, decisivo con tres goles e unha asistencia ao uruguaio Luis Suárez, destapouse no triunfo do Barcelona por 2-4 no campo do Sevilla, o que afianza ao seu equipo no liderado para chegar co ánimo moi alto ao Clásico de dentro de catro días no Santiago Bernabéu na Copa.

O Sevilla fixo un gran primeiro tempo, no que foise con 2-1 ao descanso con goles de Jesús Navas e o arxentino Gabriel Mercado grazas á súa intensidade, aínda que Messi xa apareceu para empatar 1-1. A partir de aí o astro arxentino emerxeu no segundo tempo para dar unha vitoria crucial ao seu equipo con dous tantos máis e unha asistencia a Suárez, que fixo o 2-4 no tempo engadido.

Medíanse o Sevilla e o Barça no seu quinto capítulo da campaña e con ansias de desquite nos nervionenses pola súa derrota na Supercopa de España (2-1) en Tánxer, na liga (4-2) no Camp Nou e na volta dos cuartos de Copa, cun doloroso 6-1 fronte a un só triunfo sevillista (2-0), ao cabo inútil, na ida copeira.

Ambos os conxuntos saíron con todo. Ernesto Valverde, a pesar da proximidade do Clásico do mércores na Copa, non reservou a ninguén e sacou ao central galo Samuel Umtiti, que reapareceu tras a súa lesión polo seu compatriota Clement Lenglet, ex do Sevilla; ao chileno Arturo Vidal no medio por Sergi Roberto; e ao extremo brasileiro Philippe Coutinho en lugar do francés Ousmane Dembélé.

O técnico local, Pablo Machín, sorprendeu co austríaco Max Wober no carril zurdo e o croata Marko Rog, tras o seu debut testemuñal no triunfo ante o Lazio, xunto ao arxentino Éver Banega, que volvía tras a súa dobre sanción en Liga e en Europa, co francés Wissam Ben Yedder, o seu máximo goleador, como único punta.

O Sevilla comezou con garra e brío, sen deixarse impresionar polo potencial culé, nunha primeira metade moi movida e sen un dominador claro, aínda que a maior intensidade dos andaluces, moito máis enchufados que un Barça contemplativo e a velas vir, e tamén o seu acerto ante o gol concedeulles pronto a súa recompensa.

Con ambos os conxuntos envorcados detrás da vitoria, aínda que sen ocasións de perigo de verdade, o Sevilla foi máis efectivo e quizá máis ambicioso, cunha presión alta que complicou moito ao Barcelona e que lle deu os seus froitos aos 22 minutos co 1-0 de Jesús Navas, tras unha contra conducida polo holandés Promes e Ben Yedder.

O cadro azulgrana non acusou en demasía o golpe, reaccionou, porque ademais nunca lle perdeu a cara ao partido, e catro minutos despois replicou por medio Leo Messi, que, moi certeiro, empalmó un pase de Rakitic desde a dereita, o que non ocultou o fútbol espeso e sen moita profundidade dos cataláns.

Os sevillistas non se descompuxeron co 1-1, seguiron tendo fe e foron a por todas a cada balón, e iso foi clave para que fósense ao descanso con vantaxe mercé ao gol de Mercado, aos 42 minutos, tras aproveitar un pase de Pablo Sarabia logo dun erro na saída do balón de Ter Stegen.

Na continuación, o Barcelona tivo que dar un paso adiante. Valverde meteu no campo a Sergi Roberto por Semedo e a Dembélé por un desapercibido Arturo Vidal, e acertou, pois o seu equipo, máis dominador agora, superou con claridade a un Sevilla lastrado polas lesións de Mercado e Wober, substituídos polo arxentino Franco Vázquez e o camerunés Amadou.

Os hispalenses apenas chegaron con claridade á área barcelonista, todo o contrario que os azulgranas, que, liderados por un majestuoso Messi, foron os que dispuxeron de opcións de gol e non o desaproveitaron, ao avisar primeiro Dembélé e Suárez, ata que o arxentino, como non, marcou o 2-2 aos 67 minutos.

E aí non parou a exhibición de Messi, que, con outro lategazo, puxo por primeira vez ao seu equipo por diante no 85, tras recoller un remate de Carlos Aleñá dentro da área para marcar cunha sutil vaselina.

Sen dúbida, Messi foi o máis listo da clase e, ademais, na prolongación, asistiu a Luís Suárez para que marcase e redondease a vitoria co 2-4 ante un Sevilla que deu a cara, pero que se foi diluíndo no segundo tempo e perde o seu posto de Champions.

2 - Sevilla: Vaclík; Mercado (Franco Vázquez, m.51), Kjaer, Sergi Gómez; Jesús Navas, Rog (Roque Mesa, m.62), Banega, Wober (Amadou, m.58); Sarabia, Promes; e Ben Yedder.
4 - Barcelona: Ter Stegen; Semedo (Sergi Roberto, m.46), Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Arturo Vidal (Dembélé, m.46), Sergio Busquets, Rakitic; Messi, Suárez, Coutinho (Aleñá, m.79).
Goles: 1-0, M.22: Jesús Navas. 1-1, M.26: Messi. 2-1, M.42: Mercado. 2-2, M.67: Messi. 2-3, M.85: Messi. 2-4, M.93: Luis Suárez.
Árbitro: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Comité Valenciano). Amoestou aos locais Rog (m.49), Wober (m.57), Franco Vázquez (m.70), Kjaer (m.80), Sarabia (m.83) e Roque Mesa (m.90), e ao visitante Piquei (m.38).
Incidencias: Partido da vixésima quinta xornada de LaLiga Santander, disputado no Ramón Sánchez Pizjuán ante 40.661 espectadores. Céspede en perfecto estado. Gardouse un minuto de silencio en memoria do expresidente do Sevilla Roberto Alés, falecido o venres.