2-4. O Celta golea na Cerámica nun duelo intenso

O choque estivo marcado polo seu ton bronco e por ser o árbitro protagonista
Los jugadores del Celta celebran un gol. EFE
photo_camera Os xogadores do Celta celebran un gol. EFE

O Celta de Vigo goleou este domingo ao Vilarreal na Cerámica (2-4) nun bo duelo, especialmente nunha primeira parte que con todo tamén tivo un polémico final, cun gol de penalti previa consulta de VAR que supuña o 1-3 e que derivou en expulsións de xogadores locais no banco por protestar.

Tras retirarse ao descanso cunha cómoda vantaxe no marcador, o Celta deu un golpe case definitivo ao choque antes do primeiro cuarto de hora deste período cun cuarto gol que matou a reacción do Vilarreal en busca de acurtar a súa desvantaxe

O Celta arrincou o choque cunha intensa presión que incomodaba ao Vilarreal. Ademais o equipo de Eduardo Coudet impuxo un alto ritmo ao partido ante un rival que chegaba tras o esforzo do pasado xoves ante o Arsenal en Londres na semifinal da liga Europa.

Aínda que o Vilarreal reaccionou pronto ao bo inicio dos galegos foi o Celta o que empezou a roldar con perigo as inmediacións da área rival con Nolito e Santi Mina como principais protagonistas.

Así, o propio Santi Mina logrou inaugurar o marcador aos 19 minutos cun remate de cabeza a centro de Aarón que picou abaixo sen que puidese deter Asenjo, aínda que a reacción do Vilarreal non se fixo espera e unha gran xogada de Rubén Pena resolveuse cun remate de cabeza de Moi Gómez que puxo a igualada no marcador.

O partido entrou nunha fase de gran nivel cun alto ritmo de xogo, ocasións en ambas as porterías e que volveu desnivelarse de novo aos 34 minutos grazas  a un gol de Santi Mina de penalti que foi moi protestado polos locais.

Nos últimos compases o partido se descontroló con varias accións polémicas. Minutos máis tarde de rectificar un cartón vermello directa por unha amarela a Araujo a instancias do VAR e tras sinalar no tempo engadido un novo penalti a favor do Celta que transformou Brais Méndez, os locais Mario Gaspar e Gero Rulli foron expulsados desde o banco por protestar, mentres que Albiol recibiu cartón amarelo.

Tras o conflitivo final da primeira parte, o Vilarreal arrincou o segundo tempo con forza. Fíxose co mando do partido coa intención de reaccionar e tratar de acurtar distancias no marcador ante un Celta sabedor de que a súa vantaxe lle podía permitir esperar ao seu rival e tratar de sorprendelo en defensa.

De feito chegou o cuarto tanto galego, tras rematar o arxentino Solari un servizo de Aarón co que batía por abaixo a Asenjo. A pesar de que quedaba por diante máis de media hora de partido o gol practicamente liquidou o choque, cun Celta ben pertrechado atrás e un Vilarreal tocado que perdeu fol.

No ultimo cuarto da hora recta e cun marcador tan favorable para os visitantes, o partido parecía ben controlado polo Celta pero un gol de penalti marcado por Gerard Moreno no minuto 87 e a seguinte expulsión do visitante Ferreyra espolearon aos locais pero xa sen repercutir no marcador.

FICHA TÉCNICA:
2 - Vilarreal: Sergio Asenjo, Pena, Funes Mori, Albiol, Estupiñán (Alberto Moreno, m.46), Trigueros, Capoué (Coquelin, m.54), Parello (Raba, m.66), Moi Gómez (Gerard Moreno, m.54), Fer Neno (Alcácer, m.66) e Yeremy.
4 - Celta: Iván Villar, Hugo Mallo (Aidoo, m.68), Araújo, Carlos Domínguez, Aarón Martín, Beltrán, Denis Suárez, Brais Méndez, Solari (Kevin Vázquez, m.68), Nolito (Holsgrove, m.78) e Santi Mina (Ferreyra, m.78).
Goles: 0-1, m.19: Santi Mina. 1-1, m.25: Moi Gómez. 1-2, m.34: Santi Mina, de penalti. 1-3, m.48+: Brais Méndez. 1-4, m.57: Solari. 2-4, m.87: Gerard Moreno.
Árbitro: Mediei Jiménez (Comité catalán). Mostrou cartón amarelo aos locais Estupiñán, Imanol Idiakez (no banco) e Albiol e ao visitante Araujo. Expulsou con cartón vermello directa aos locais Pau Torres e Rulli, a ambos por protestar desde o banco cando os equipos se dirixían ao vestiario tras o primeiro tempo, e ao visitante Ferreyra (m.88, por dobre cartón amarelo..
Incidencias: partido da xornada 35 da LaLiga Santander disputado no estadio da Cerámica sen público.