2-3. O Madrid sofre para lograr primeiro triunfo, con gol de penalti de Ramos

Culminou unha remontada que valeu a primeira vitoria dos merengues en liga

O Real Madrid sufriu para lograr o seu primeiro triunfo en LaLiga ao gañar por 2-3 ao Real Betis, nun partido resolto cun gol de penalti de Sergio Ramos a oito minutos do final tras unha revisión do VAR, que foi protagonista nun duelo no que os béticos plantáronlle cara aos madridistas.

O Betis remontou o gol de Valverde antes do descanso, con dous tantos en dous minutos de Mandi e William Carvalho no 35 e o 37, pero na continuación os madridistas, con Benzema moi incisivo e en superioridade desde o minuto 67 pola expulsión de Emerson -autor do 2-2 en propia meta-, déronlle a volta ao marcador co gol de penalti de Ramos por unhas mans de Bartra pitadas logo de intervir o VAR.

Medíanse un Betis sólido polo seu gran arranque en LaLiga, cun pleno de dous triunfos, e un Real Madrid sen o belga Hazard e Marco Asensio, aínda sen o ton físico, nin o brasileiro Marcelo, baixa de última hora por molestias nas costas, necesitado de estrearse cunha vitoria e de pechar o debate da súa suposta falta de gol.

Quizais por iso, Zidane cambiou o seu sistema ao saír con dúas puntas, co serbio Luka Jovic polo brasileiro Rodrygo xunto ao galo Karim Benzema, e un medio campo máis físico con Casemiro e o uruguaio Valverde polo croata Modric e o brasileiro Vinicius.

Con Joel Carballos baixo os paus da meta bética, por unhas molestias nun xeonllo do chileno Claudio Bravo, o duelo empezou cun ritmo alto, cos madridistas moi concentrados e querendo dominar a zona ancha, o que se traduciu pronto nunha opción de Benzema, moi activo arriba e ao que se lle anulou un gol por fóra de xogo tras un centro de Ferland Mendy, e outra do lateral francés.

O Betis, superado por momentos polo poderío madridista no medio campo, non se arredró ante o empuxe dos brancos e replicou nun tímido intento do galo Nabil Fekir e outro máis claro do paraguaio Sanabria, que cabeceou un centro de Sergio Canles, aínda que se topou coa man do belga Courtois despexando cara arriba.

O dinamismo do Madrid deulle os seus froitos aos 14 minutos, cando Valvere aproveitou un gran centro desde a dereita de Benzema para rematar no primeiro pau e facer o 0-1. Puido ampliar a renda un minuto despois Sergio Ramos, pero o seu remate, completamente só, fóiselle fose.

No canto de amedrentarse, isto espoleó ao Betis, que pasou a dominar e apertoulle ao Real Madrid ata o punto de remontar con dous goles en só dous minutos: o primeiro do alxerino Aïssa Mandi, de cabeza a centro de Canles no 35; e o 2-1 do luso William Carvalho, cun tiro dentro da área tras un cambio de xogo maxistral do cántabro, clave na reacción bética, no 37.

Zidane perdeu ao alemán Toni Kroos xusto antes do descanso, por un problema físico, e botou man de strong <>Modric, quen lle deu un maior sentido ofensivo ao seu equipo na continuación.

Iso propiciou o temperán empate madridista cun gol en propia meta do brasileiro Emerson, quen ante a presenza de Benzema, o máis perigoso do Madrid, rematou cara á súa portería aos 3 minutos do segundo tempo tras un gran centro de Carvajal, nunha acción que validou o VAR ao comprobar que o galo, por pouco, non estaba en fóra de xogo.

Tras o 2-2, o Real Madrid apropiouse do partido a pesar dos intentos do Betis por refacerse, aínda que as ofensivas dos de Zidane foron constantes, con ocasións de Benzema e Jovic nun man a man con Carballos, que detivo o seu remate, aínda que o árbitro, de novo auxiliado polo VAR, apreciou unha falta de Emerson que lle custou a vermella directa no 67.

Isto facilitou as cousas a un Madrid lanzado a pesar da resistencia bética, que neste período só inquietou ao rival cun tiro desde o frontal de Carvalho que Courtois mandou a córner nunha gran intervención.

Sergio Ramos puido remontar, pero rematou fóra por pouco, e tamén buscou o gol Borja Mayoral, que substituíra a Jovic no 72, nunha acción revisada polo VAR e na que se determinou que Bartra obstaculizou ao canteirán tocando co brazo o balón.

O penalti transformouno á perfección, polo centro e enganando a Joel Carballos, Sergio Ramos no 82 para darlle a vitoria ao seu equipo, que controlou sen problemas na recta final, axudado pola súa superioridade numérica nos últimos 23 minutos máis os 8 de prolongación, ante un Betis que, a pesar das adversidades, nunca se rendeu.

- Ficha técnica:
2 - Real Betis: Joel Carballos; Emerson, Mandi, Bartra, Álex Moreno; Guido Rodríguez, William Carvalho; Fekir (Loren, m.73), Joaquín (Tello, m.63), Canles; Sanabria (Montoya, m.69).

3 - Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Mendy; Fede Valverde, Casemiro, Kroos (Modric, m.45), Odegaard (Isco, m.46); Jovic (Borja Mayoral, m.72), Benzema.

Goles: 0-1, M.14: Valverde. 1-1, M.35: Mandi. 2-1, M.37: William Carvalho. 2-2, M.48: Emerson, en propia porta. 2-3, M.82: Sergio Ramos, de penalti.

Árbitro: Ricardo de Burgos Bengoechea (Comité Vasco). Expulsou con vermella directa ao bético Emerson (m.67), por derrubar a un contrario sendo o último defensor nunha xogada revisada polo VAR. Ademais, amoestou por parte local ao propio Emerson (m.12), Guido Rodríguez (m.40), Bartra (m.81), Canles (m.84) e Mandi (m.91), e ao visitante Modric (m.53).

Incidencias: Partido da terceira xornada de LaLiga Santander, disputado a porta pechada no Benito Villamarín. Céspede en perfecto estado.