2-3. Griezmann rescata ao Atlético en Valladolid

O Atlético de Madrid, que non gañaba a domicilio desde o 22 de setembro, venceu nun partido de poder a poder que por momentos non permitía nin un pestañeo

Griezmann consigue de penalti el segundo gol ante el Valladolid. R. GARCÍA (EFE) (Atlético de Madrid)
photo_camera Griezmann consegue de penalti o segundo gol ante o Valladolid. R. GARCÍA (EFE)

Un gol de Antoine Griezmann, o segundo na súa conta particular, no minuto 80, rescatou ao Atlético ante o Valladolid (2-3), que foi capaz de igualar un 0-2 adverso cando todo parecía sentenciado, e que tivo aos branquivermellos contra as cordas durante moitos momentos do duelo.

O Atlético de Madrid, que non gañaba a domicilio desde o 22 de setembro, dobregou desta forma ao Valladolid nun partido de poder a poder que por momentos non permitía nin un pestañeo, xa que as alternativas fixeron que os acontecementos se acumulasen, pero a maior pegada dos madrileños deulles o triunfo.

Eran dúas cuñas da mesma madeira, ambos os equipos teñen argumentos futbolísticos similares, aínda que paradoxalmente os valisoletanos renden mellor fose e os madrileños en casa.

Os de Simeone acurralaron inicialmente a un Valladolid que parecía desposuído do seu traxe de equipo revelación

A volta de Filipe Luis ao lateral zurdo adiantou a Saúl á súa posición natural no centro de campo branquivermello e o partido empezou marcado pola enérxica saída dos madrileños.

Os de Simeone acurralaron inicialmente a un Valladolid que parecía desposuído do seu traxe de equipo revelación e asistía abatido ao arranque furioso do rival. Foron minutos dun Atlético acometedor e só un par de chegadas por banda permitiron respirar aos locais, que saíron co mesmo once que gañou á Real porque Sergio non toca o que funciona.

Pese ao dominio, non houbo noticias importantes dos branquivermellos en ataque durante esta primeira fase. Sen Diego Costa, o Atlético ás veces encóllese como unha camiseta de algodón tras pasar pola lavadora, pero hai que recoñecer que hoxe non rehuía a pelexa ante un Real Valladolid que veu arriba cando o partido transitaba polo seu primeiro cuarto de hora.

A partir dese momento, o encontro equilibrouse. A batalla do medio campo perdeuse en imprecisións e pelexas de modo que ningún gobernaba claramente esa zona. Era todo un ir e vir. No entanto, o Valladolid, apoiado no seu bloque defensivo e no achegue racial de Rubén Alcaraz, viu que cando quería chegar, podía.

Con todo, cando mellor estaban os locais, un desmarque notable do croata Nikola Kalinic permitiulle recibir en vantaxe e cruzar o balón ante a saída de Jordi Masip (min. 25).

O partido púxose onde quería Simeone e para o Valladolid este tanto do croata foi como un golpe en plena mandíbula. O 0-1 tivo efectos balsámicos e permitíalle ao Atlético expor un partido á contra para gardar ese tesouro baixo sete chaves. é o seu ADN.

Coa primeira parte agonizando, o Real Valladolid tivo dúas opcións para empatar, ambas en dous centros de Nacho, A primeira acabou cun disparo de Óscar Plano que se foi alto por moi pouco e un minuto despois Enes Unal rematou de forma defectuosa cerca da área pequena e con todo a favor.

Nos últimos minutos da primeira parte puido suceder calquera cousa, pero sucedeu que un disparo de Antoine Griezmann golpeou nun brazo de Kiko Olivas camiño da portería e a pesar de que parou Masip, o VAR fixo revisar a xogada e puxo en evidencia un claro penalti.

Griezmann transformouno e puxo a cousa 0-2 no minuto 45, así que o partido xa parecía do Atlético de Madrid aínda que o Valladolid saíu a por todas na segunda e tivo "un arreón" con dúas oportunidades claras antes do minuto 50.

Os valisoletanos reclamaron un penalti por man dun defensor branquivermello, que o VAR desmentiu

Foi o preludio do tanto de Fernando Calero, tras un croque á saída dun córner botado por Míchel Ferreiro (min. 57). Pouco despois lesionouse Filipe e Saúl houbo de volver ao lateral zurdo para que entrase Thomas.

A segunda parte era do Valladolid, con Keko Gontan e Nacho pletóricos en banda, e o medo apareceu nun Atlético que encaixou outro tanto tras golpear en Saúl Ñiguez un remate de Unal (min. 62).

Os do Cholo intentaron recuperar o mando. Apertaron, e moito, entraron Vitolo e Gelson e, ademais, o Valladolid deu un paso atrás e empezou a asinar as táboas por un esgotamento físico aparente e real.

Así nun fallo defensivo local, Griezmann materializou o 2-3 definitivo, aínda que os valisoletanos reclamaron un penalti por man dun defensor branquivermello, que o VAR desmentiu.

2 - Real Valladolid: Masip; Antoñito, Calero, Kiko Olivas, Nacho; Keko, Alcaraz, Míchel (Borja, min. 84), Óscar Plano (Verde, min. 82), Toni (Leo, min. 74) e Ünal.

3 - Atlético de Madrid: Oblak; Arias, Savic, Godín, Filipe Luis (Thomas, min. 58); Correa (Gelson, min 74), Rodrigo, Koke, Saúl; Kalinic (Vitolo, min. 68) e Griezmann.

Goles: 0-1: Min. 25, Kalinic. 0-2: Min. 45, Griezmann, de penalti. 1-2: Min. 56, Calero. 2-2: Min. 62, Saúl en propia porta. 2-3:. Min. 80, Griezmann.

Árbitro: Undiano Mallenco (Comité navarro). Amoestou a Plano, Toni, Kiko Olivas e Koke.

Incidencias: Partido da décimo sexta xornada da liga Santander, disputado no estadio José Zorrilla. Case cheo, ao redor de 22.500 espectadores.