2-3. Bale rescata ao Real Madrid en Vallecas

O Raio dilapida unha vantaxe de 2-0, conseguida nos primeiros minutos, en boa parte grazas ao xogador galés, que anotou o primeiro e o último dos goles da remontada branca
Gareth Bale remata de cabeza en el primer gol para su equipo en Vallecas
photo_camera Gareth Bale remata de cabeza en el primer gol para su equipo en Vallecas

O Real Madrid, cun gol de Lucas Vázquez e dous de Gareth Bale, o último aos 80 minutos, mantén o seu pulso polo título ligueiro ao vencer en Vallecas, con moito sufrimento, a un Raio que dominou a primeira parte e tivo vantaxe de dous goles, pero que acabou esgotado fisicamente.

Sen Cristiano Ronaldo por lesión e con Sergio Ramos e Luka Modric no banco por descanso, o Real Madrid saíu ao céspede de Vallecas coa intención de sumar un triunfo nun campo no que polas súas dimensións e o alento da afección local non o adoita pasar ben.

INICIO INMELLORABLE PARA O RAIO. Nesta ocasión, o equipo branco tamén sufriu moito porque o Raio de Paco Jémez sabía que unha das súas opcións para gañar pasaba por meter máis intensidade ao partido que o seu rival e así o fixo desde o principio, a pesar de que foi Gareth Bale o que deu o primeiro aviso da tarde cun disparo ao pau aos tres minutos.

O Raio, máis motivado que de costume por ter en xogo a salvación, saíu decidido a buscar a portería de Keylor Navas e aos sete minutos Embarba abriu o marcador ao empuxar dentro da área un balón centrado desde a esquerda por Bebé, tras unha xogada individual.

Ese gol fixo dano ao Real Madrid, que a partir dese instante xogou durante gran parte da primeira metade a mercé do ritmo que impuxo o Raio co tridente que formaron na medular Jozabed, Trashorras e Pablo Hernández, e que foi acompañado por unha presión asfixiante do resto do equipo.

Aos trece minutos, o equipo vallecano volveu sacar as cores a unha esvaecida defensa do Real Madrid cando Miku, tras un saque de esquina, rematou a pracer un balón na área pequena.

Danilo, que tivo moitísimos problemas para frear a Bebé polo lateral dereito, e Pepe e Varane, que sufriron coa garra de Miku e a velocidade de Embarba, foron o reflexo da impotencia dun Real Madrid que ata pasado o minuto trinta non tivo achegamentos claros á meta de Juan Carlos.

Antes do descanso, o equipo branco, que perdeu a Benzema por lesión, recobrou a fe nas súas posibilidades cando Toni Kroos centrou un córner desde a dereita e Gareth Bale, cun impecable cabezazo cruzado, recortou distancias.

REACCIONA O MADRID. O descanso sentoulle peor ao Raio e notouse moito sobre o céspede a intensidade coa que saíron un e outro da caseta de vestiarios, algo que non tardou en aproveitar o Real Madrid cando Danilo puxo un balón medido desde a banda dereita que Lucas Vázquez rematou ao fondo da rede no segundo pau.

Eses foron os peores minutos do equipo vallecano e que a punto estiveron de custarlle caro se Jesé, no minuto 58, acertase cun remate nun man a man que sacou Juan Carlos.

A melloría do Real Madrid veu sustentada pola calidade de Isco, que exerceu de mariscal na medular e marcou o ritmo do seu equipo ante un Raio cada vez máis canso e que comezou a acumular cartolinas amarelas debido á súa bajón físico.

A falta de dez minutos para o final, Embarba perdeu un balón no seu campo que Bale non dubidou en aproveitar para encarar en solitaria a área rival e fusilar por baixo a Juan Carlos, que dubidou na súa saída.

Coa súa actuación, o galés fixo esquecer a Cristiano Ronaldo, que se perdeu o seu primeiro partido da tempada, e botouse o equipo ás costas cando máis o necesitaba o Real Madrid, que non contou co liderado de Sergio Ramos na defensa debido á súa suplencia.