2-2. O Valencia curta a xeira de oito vitorias seguidas do Barcelona

Messi logrou equilibrar unha desvantaxe de dous goles

Messi, en el disparo de su segundo gol. QUIQUE GARCÍA (EFE)
photo_camera Messi, no disparo do seu segundo gol. QUIQUE GARCÍA (EFE)

O Barcelona, que levaba oito partidos seguidos con vitoria, e o Valencia empataron este sábado 2-2 nun partido no que os visitantes chegaron a dominar por 0-2 e que Messi reequilibrou para os azulgranas con dous tantos na segunda parte.

Golpearon primeiro os visitantes grazas a un gol de Gameiro no minuto 24, tras culminar unha contra conducida por Rodrigo Moreno.

Non acabou aí a ofensiva dos de Marcelino García, e Parejo dobrou a vantaxe valencianista desde os once metros no minuto 32.

Os azulgranas reaccionaron e responderon tamén cun tanto de penalti que Messi transformou no minuto 39.

Tras o descanso, o Barcelona conseguiu igualar o marcador, de novo cun gol de Messi, que marcou cun disparo desde o bordo da área no minuto 64.

Ficha técnica:
2 - Barcelona: Ter Stegen; Nelson Semedo (Sergi Roberto, min.46), Gerard Piqué, Thomas Vermaelen, Sergi Roberto; Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Carles Aleñá (Arthur, min.66); Philippe Coutinho (Malcom, min.83), Lionel Messi e Luís Suárez.
2 - Valencia: Neto; Cristián Piccini, Ezequiel Garay, Gabriel Paulista, Lato; Daniel Wass, Francis Coquelin (Kondogbia, min.72), Dani Parejo, Denis Cheryshev; Rodrigo Moreno (Santi Mina, min. 78) e Kevin Gameiro (Ferran Torres, min.39).
Goles: 0-1, min.24: Gameiro. 0-2, min.32: Parello, de penalti. 1-2, min.39: Messi, de penalti. 2-2, min.64: Messi.
Árbitro: Undiano Mallenco (Comité Navarro). Amoestou a Sergi Roberto (min.30), Rakitic (min.45) e Jordi Alba (min.90).
Incidencias: Partido da xornada 22 da liga disputado no Camp Nou ante 76.789 espectadores.