2-2. Valencia e Atlético asinan táboas nun choque frenético

Os colchoneiros foron por diante no marcador en dúas ocasións, pero o equipo Che estivo máis preto de levar o partido
Ferrán Torres disputa el balón con el defensa brasileño Felipe Monteiro.BIEL ALIÑO (Efe)
photo_camera Ferrán Torres disputa o balón co defensa brasileiro Felipe Monteiro.BIEL ALIÑO (Efe)

O Valencia e o Atlético de Madrid asinaron táboas (2-2) nun electrizante partido no que os visitantes dominaron o primeiro tempo e os valencianistas fixéronse donos do xogo no segundo con momentos de bo fútbol e alta intensidade.

Aínda que o Atlético logrou retirarse ao descanso con vantaxe de 1-2 tras controlar a primeira parte, á volta dos vestiarios o Valencia dominou con autoridade e só a falta de puntería privoulle de máis premio.

O Atlético saíu mais enchufado. A súa presión alta dificultaba a saída do balón a un Valencia ao que lle custaba manexarse nun centro do campo dominado con firmeza polo seu rival.

A pesar dun indicio de reacción do equipo de Albert Celades, a maior intensidade e mellor xogo dos visitantes derivou no primeiro gol da noite tras unha xogada entre Correa con Vitolo que finalizou Llorente para bater a Jaume Doménech.

O gol reafirmou ao Atlético fronte a un Valencia nervioso e sen ideas para danar a un rival intenso e moi veloz que non cesaba no seu empeño de pór en apertos a portería valencianista. A presión alta e o repregamento rápido funcionáballe ao equipo de Simeone.

Superado o minuto 25 de partido, o Valencia logrou romper a presión do Atlético e empezar a merodear e pór en apertos Oblak, aínda que o equipo madrileño aínda mantiña unha maior fluidez no seu xogo que o seu opoñente.

Con máis decoro que xogo, o Valencia logróa empatar o partido cun gol de cabeza de Gabriel Paulista a cinco minutos do final do primeiro tempo , pero o Atlético non tardou en responder e tres minutos despois un gran gol de Thomas devolveu aos visitantes o mando no marcador.

O arranque da segunda parte foi trepidante, con ambos os equipos con moita intensidade no xogo pero co Atlético tratando de levar o partido onde máis interesáballe, con continuas interrupcións para evitar que o Valencia lograse meterse no choque.

O partido xa non tiña un dominador e desa situación sacou partido o Valencia. Unha falta lanzada por Parejo foi rematada timidamente por Kondogbia para aloxar lentamente o balón na meta do Atlético sen que Oblak puidese detelo (m.59).

O gol fixo entrar en erupción ao Valencia, que asediou a área do Atlético nos mellores momentos do equipo de Albert Celades, que respondía con contundencia e velocidade ao seu rival.

O partido converteuse nun intercambio de golpes frenético entre ambos os contendentes, pero con maior protagonismo para o Valencia, que lograra dar un xiro radical ás súas sensacións iniciais e ao encontro.

O Atlético non sabía frear a un Valencia eléctrico que perdoou o terceiro tras unha gran xogada de Ferran que Gameiro non aproveitou ao rematar alto con todo a favor. O Valencia apertaba. O Atlético defendíase.

O equipo do Cholo Simeone volveu meterse no parido na recta final e Morata puxo a proba a Jaume Domenech cun cabezazo que desbaratou a meta local, aínda que pouco despois Maxi Gómez desperdiciou no remate outra nova xogada fulgurante dos valencianistas.

Con Mestalla en plena ebulición, o partido entrou nos seus últimos instantes co Valencia envorcado, pero a súa falta de acerto ante a meta rival condenoulle.

- Aliñacións probables:

2 - Valencia: Jaume; Wass, Paulista (Diakhaby, m.92), Mangala, Gayá; Ferrán, Kondogbia, Parello, Soler (Cheryshev, m.80); Guedes (Gameiro, m.60) e Maxi Gómez.

2 - Atlético de Madrid: Oblak; Arias (Morata, m.66), Savic, Felipe, Lodi (Vrsaljko, m.52); Koke (Carrasco, m.77), Llorente, Thomas, Saúl; Vitolo e Correa.

Goles: 0-1, m.15: Llorente. 1-1, m.40: Paulista. 1-2, m.43: Thomas. 2-2, m.59: Kondogbia.
Árbitro: Mediei Jiménez (Comité catalán). Mostrou cartón amarelo aos valencianistas Paulista, Mangala e Maxi Gómez, e aos atléticos Lodi, Vrsaljko e Simeone.

Incidencias: partido da vixésima cuarta xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Mestalla ante 43.297 espectadores. Presenciou o partido desde o palco o seleccionador brasileiro, Adenor Leonardo Bacchi, 'Tite'.