2-2. O Rápido de Bouzas fai historia e xa é equipo de Segunda B

Os de Patxi Salinas fixeron bo o empate pola mínima da ida
Un momento del partido
photo_camera Un momento del partido

O Rápido de Bouzas certificou este domingo o histórico ascenso a Segunda División B tras empatar por 2-2 ante o Peralada a domicilio con goles de Pablo Carnero e Diego Diz.

Os aurinegros viñan de empatar pola mínima no Baltasar Pujales, o que lles daba unha aparente vantaxe ao equipo catalán, máis aínda se temos en conta a diferenza de orzamento.

Con todo o Rápido viña de demostrar un gran nivel nos partidos de fóra de casa e o campo municipal de Peralada volveu ver mostras diso.

Carnero abriu as hostilidades no marcador mediada a primeira parte. O ariete conectou unha espléndida volea ante a que nada puido facer Cassaro e que facía crer aos de Paxti Salinas.

Con todo só dous minutos despois Boniquet empatou o encontro e, con iso, a eliminatoria. Coro, tras o paso por vestiarios, meteu o medo no corpo ao Rápido de Bouzas cun gol de falta lateral que acabou entrando con moita fortuna.

Pero o conxunto vigués non dixera a súa última palabra. A falta de media hora para o final Diego Diz cazou un rexeite e levou o delirio aos afeccionados aurinegros por segunda vez na noite.

O que restou ata o final foi un sufrimento case continuo do equipo de Salinas pero co asubío do árbitro consumouse o final feliz.

Con este ascenso a Segunda B contará o próximo ano con tres equipos vigueses: Celta B, Coruxo e o propio Rápido de Bouzas.