2-2. O Deportivo, máis preto da permanencia

O conxunto herculino foi apropiándose paulatinamente do partido pero un gol de Juanfran en propia porta condenouno ao empate
Los jugadores del Deportivo celebran un gol
photo_camera Los jugadores del Deportivo celebran un gol

Dous goles do brasileiro Guilherme dos Santos achegaron un pouco máis ao Deportivo á permanencia, aínda que o conxunto coruñés só puido empatar ante o descendido Osasuna nun partido aberto e de pouco nivel futbolístico (2-2).

Con máis goles que fútbol comezou o encontro no Sadar, xa que tanto o Osasuna como o Deportivo marcaron nas súas primeiras ocasións de cara ao marco rival.

O defensa canteirán Steven, que xogaba o seu terceiro partido en Primeira, adiantou o Osasuna aos catro minutos de xogo nunha segunda xogada tras un córner, cun golpe de dereita dentro da área. O equipo local, sen ningunha presión no partido, tivo uns bos primeiros minutos e no 16 Kenan rozou o gol nunha gran acción persoal dentro da área con caneo de 'cola de vaca' e caño incluído.

O conxunto herculino marcou tamén na súa primeira chegada con perigo á portería do Osasuna, que demostrou unha vez máis a súa debilidade defensiva por alto, xa que un centro desde da dereita paseouse por todo a área rojilla e Guilherme marcou de cabeza en ferro no segundo pau no minuto 18.

O Deportivo foi apropiándose paulatinamente do xogo nun partido no entanto aberto e contou con dúas boas ocasións para marcar nas botas de Andone e Juanfran, quen na finalización dun contraataque picou o balón ao traveseiro.

Os locais chegaron sen tanta claridade como o rival, pero con todo tamén puideron marcar en ocasións de Sergio León e Roberto Torres.

O Osasuna estivo máis dominador ao comezo do segundo período, pero foi moi inocente nos últimos metros, sen faísca, e non acertou en boas aproximacións de Causic e Sergio León.

O Deportivo mostrouse efectivo ao ruborizar de novo ao Osasuna por alto. Albentosa gañou de cabeza un balón no segundo pau e Guilherme toco dentro da área pequena para adiantar ao Deportivo no minuto 70.

Os rojillos atoparon o empate noutro saque de esquina, cando Juanfran marcou en propia porta para intentar evitar un remate de Sergio León no minuto 78.

O Osasuna estivo máis preto da vitoria nos últimos minutos do encontro, pero non estivo certeiro e no minuto 90 Navarro salvo ao Deportivo ao sacar baixo paus un remate de Kenan.