2-1. Inglaterra remonta e deixa a España fóra da fase final

Croacia, a actual subcampioa mundial descendida a Segunda

Inglaterra, tras marcar el tanto del empate. FACUNDO ARRIZABALAGA (EFE)
photo_camera Inglaterra, tras marcar o tanto do empate. FACUNDO ARRIZABALAGA (EFE)

Inglaterra aproveitou o manto de Wembley para vestirse de fénix, renacer das cinzas provocadas polo gol inicial de Andrej Kramaric para Croacia e levantar o encontro con goles de Jesse Lingard e Harry Kane (2-1), co que estarán en semifinais da liga de Nacións, por encima de España.

Os ingleses clasificáronse para a fase final do novo torneo da UEFA, aínda que chegaron a estar durante 21 minutos en Segunda división, e con iso deixan a España en segunda posición do grupo e a Croacia, a actual subcampioa mundial descendida a Segunda.

O gol de Kramaric, inxusto ante a avalancha de ocasións que tivera Inglaterra, foi levantado por dúas tantos coa firma de Kane, o primeiro, asistido por el e o segundo, co seu remate, pechando un encontro dos máis intensos que se recordan en Wembley.

Un partidazo desde o principio. Non houbo lugar á especulación. Inglaterra saíu a gañar e deixouno claro desde que os miles de bandeiras nacionais comezaron a ondear en Wembley.

Non se chegou ao cheo, pero o campo londiniense luciu un aspecto inmaculado, digno dos mellores espectáculos, co sol coándose lixeiramente entre as rendijas do incipiente teito.

A avalancha inglesa, imperioso por unha vitoria que os devolvese a unhas semifinais, materializouse cun man a man de Raheem Sterling, que non superou a Lovre Kalinic. No córner posterior, Kane non engatilló a pelota no segundo pau

O dianteiro do Tottenham precipitouse primeiro e sacáronlle o gol baixo paus

Kalinic, porteiro do Gante, era á vez salvador e creador de ocasións inglesas. Saíu ao choque para evitar que un balón chegase á carreira de Sterling e o que conseguiu foi quedar fóra da portería e deixar o coiro nos pés de Kane.

O dianteiro do Tottenham precipitouse primeiro e sacáronlle o gol baixo paus e despois Kalinic, xa recuperado da suicidade saída, salvoulle o man a man.

Croacia xacía aflixida e acazapada atrás, castigada pola velocidade inglesa e a visión no pase de Fabian Delph e de Kane, que recibía de costas no centro do campo e distribuía.

Lesionado ou non, Zlatko Dalic retirou ao 20 minutos a Sime Vrsaljko e meteu a Antonio Milic. A efervescencia inglesa baixou e Croacia elevou a súa posesión e as súas chegadas, illadas e tratando de intimidar ao presionado Jordan Pickford.

Ao descanso, Inglaterra sentiu rexeitada por ese fútbol que eles crearon. Dispuxeran de nove disparos, dominaran e o dívos fútbol negoulles o gol.

O perdón regalado transformouno Croacia en castigo. Unha xogada pola banda esquerda, a primeira de perigo balcánica na segunda parte, foi conducida por Josip Brekalo, incorporado ao descanso por Dalic. Filtrou o esférico, colocáronlla a Kramaric dentro da área e o croata comezou o baile mortal.

No punto de penalti, tirou un simulacro á defensa, leouse, tirou outro simulacro, deu un par de pasos para atrás e cando parecía que o enredo culminara, desenmascarou un disparo envelenado por un rebote en Eric Dier.

Gol. Pickford voou, pero non alcanzou o manso esférico aloxado na escuadra. Para máis inri, tanto conseguido enfronte da parte da bancada reservada á afección visitante.

Silenciouse Wembley como o fixo once anos atrás cando o mesmo rival privoulles do pase á Eurocopa 2008.

A figura de Kane lanzouse ao céspede e mandou o coiro ás redes. O seu primeiro gol na liga de Nacións e, de longo, o máis importante

O premio esta vez non era tan suculento, pero Inglaterra puña en xogo o orgullo e o futuro duns mozos que foron semifinalistas en Rusia e nos que todo un país confía como dignos sucesores do éxito de 1966.

Os 33 minutos que tiveron por diante lles obnubilaron. Croacia empezou a ver espazos ao mesmo tempo que Inglaterra se asfixiaba en estático. Dous goles eran necesarios para pasar.

Southgate volveu xogarlla. Mandou ao banco a Marcus Rashford e a Fabian Delph e introduciu ao mozo Jadon Sancho, ovacionado pola bancada, e a Jesse Lingard.

A aposta atopou o premio. Instantes logo de entrar, nun córner, unha prolongación foi controlada por Kane no segundo pau. O 'Spurs' tocouna leventemente e Lingard, sobre a liña de gol empuxouna suavemente.

á éxtase aínda quedaba unha última parada. Un centro desde banda esquerda que se paseou pola área, ata que a figura de Kane lanzouse ao céspede e mandou o coiro ás redes. O seu primeiro gol na liga de Nacións e, de longo, o máis importante.

2 - Inglaterra: Pickford; Walker, Gomez, Stones, Chilwell; Dier, Barkley (Alli, m.64), Delph (Lingard, m.78); Sterling, Rashford (Sancho, m.78) e Kane.

1 - Croacia: Kalinic; Vrsaljko (Milic, m.26), Lovren, Vida, Jedvaj; Modric, Brozovic, Vlasic (Rog, m.79); Perisic, Rebic (Brekalo, m.46) e Kramaric.

Goles: 0-1, m.57: Kramaric. 1-1, m.78: Lingard. 2-1, m.85: Kane.

Árbitro: Tasos Sidiropoulos (GRE) amoestou a Barkley (m.26), por parte dos locais, e a Jedvaj (m.67), Brozovic (m.67) e Lovren (m.89), por parte dos visitantes.

Incidencias: Partido correspondente á última xornada da liga de Nacións disputado no estadio de Wembley (Londres).