2-1. Épica reacción do Dépor ante a Ponferradina

O equipo galego remontou o partido no desconto en apenas tres minutos
Los jugadores del Deportivo celebran la victoria ante la Ponferradina. RCD
photo_camera Os xogadores do Deportivo celebran a vitoria ante a Ponferradina. RCD

Dous goles no desconto permitíronlle remontar ao Deportivo (2-1) un partido que parecía ter controlado a Ponferradina, que xa se vía coa vitoria no Estadio Abanca-Riazor e soñaba coa promoción de ascenso.

Un tanto de Kaxe á hora de xogo premiaba o fútbol táctico da Ponferradina ante un voluntarioso Deportivo que se apagou tras o descanso, pero nos últimos minutos o cadro local atopou o empate nun córner que rematou á súa portería Trigueros e quedou os tres puntos nun centro de Aketxe que aproveitou Çolak tras un mal despexe da zaga.

A Ponferradina, que antes do gol do centrocampista turco tivo unha ocasión de ouro para gañar, perdeu así a súa condición de invicto tras o parón pola covid-19, un cartel que mantén o Deportivo, que se achega á salvación.

O conxunto leonés, que tivo un día menos de descanso que o seu rival, refrescou máis o once respecto ao empate co Racing de Santander (1-1), con cinco permutas na aliñación por tres dos locais.

O equipo de Jon Pérez Birlo baseou o seu xogo na organización, como xa previra Fernando Vázquez, e ao Deportivo custoulle atacar ese armazón defensivo a pesar da achega de Aketxe e as subidas do carrilero dereito David Simón.

Na punta do ataque, Beauvue non estivo acertado nos balóns que recibiu na área e as mellores ocasións dos coruñeses chegaron no ecuador do primeiro período cunha falta lateral que sacou da escuadra René e un cabezazo en ferro de Mollejo que se foi a uns centímetros da portería dos bercianos.

A Ponferradina intentou dar un paso á fronte tras a primeira pausa de hidratación e Pablo Valcarce probou a Dani Giménez tras un desaxuste interior da cobertura deportivista a dez minutos para o descanso.

A Ponferradina volveu do vestiario mellor que o Deportivo e avisoulle cunha falta centrada de Ivi que atallou Dani Giménez e un cabezazo de Pablo Valcarce que se foi alto.

Das ameazas, pasou o equipo de Birlo aos feitos nun saque de esquina que executou coa lousa o equipo berciano. Larrea disparou desde o frontal, o porteiro do Deportivo non atrapou o esférico e o seu rexeitamento transformouno Kaxe.

Ao Deportivo quedaba media hora para reaccionar e Fernando Vázquez intentouno cos homes de refresco e varios cambios de debuxo.

A Ponferradina logrou conterlle sen pasar demasiados apuros ata que no desconto un córner de Çolak meteuno na súa propia portería Trigueros.

O cadro berciano, á desesperada, quixo rescatar o triunfo e rozouno noutro saque de esquina, pero esta vez Dani Giménez despexou con acerto un remate de Javi Navarros.

Na seguinte, o Deportivo non lle perdoou. Un balón centrado por Aketxe despexárono mal Fullana e Manzanara e aproveitouno Çolak para dar tres puntos de ouro ao equipo coruñés, que se achega á permanencia.

2 - Deportivo: Dani Giménez; David Simón (Hugo Vallejo, m.61), Mujaid, Bergantiños, Montero, Luis Ruiz (Çolak, m.61); Uche Agbo (Borja Valle, m.80), Vicente Gómez (Christian Santos, m.61); Aketxe, Beauvue (Sabin Merino, m.72) e Mollejo.
1 - Ponferradina: René; Iván Rodríguez, Manzanara, Trigueros, Luis Valcarce; Sielva, Larrea (Saúl Crespo, m.72); Pablo Valcarce (Omar Ramos, m.71), Nacho Gil (Javi Navarro, m.79), Ivi (Fullana, m.79); e Kaxe (Yuri, m.67).
Goles: 0-1, M.59: Kaxe. 1-1, M.92: Trigueros, en propia meta. 2-1, M.95: Çolak.
Árbitro: Pulido Santana, do Comité das Palmas. Mostrou amarela a David Simón (m.38), Uche (45+2), Montero (m.58) do Deportivo; e Iván Rodríguez (m.65), da Ponferradina.
Incidencias: Partido da trixésima sexta xornada de LaLiga SmartBank, disputado no Estadio Abanca-Riazor.