2-1. Cristiano Ronaldo salva a un Real Madrid relaxado baixo a choiva

CR7 fixo un dobrete, Carmona recortou distancias e o Sporting acabou desperdiciando un penalti para empatar
Cristiano celebra un gol
photo_camera Cristiano celebra un gol

Un dobrete de Cristiano Ronaldo deu un novo triunfo ao líder da Liga, o Real Madrid, que mostrou un baixón físico preocupante ante un Sporting de Xixón que mereceu un mellor resultado no Santiago Bernabéu, pero tras o esforzo morreu na beira por un penalti fallado por Duje Cop (2-1).

O desgaste do Vicente Calderón ante o Atlético de Madrid e de Lisboa na Liga de Campións era a maior preocupación de Zinedine Zidane, por encima das lesións que non cesan.

Buscou orde Zizou cun 4-4-2 tras a ausencia de Bale e deu a oportunidade a James Rodríguez na súa zona, a banda esquerda, ante un Sporting cuxo obxectivo era manter unha identidade. Desde o inicio o descaro marcou ao equipo de Abelardo. Puido adiantarse dun erro de Danilo cun disparo afastado de Cop cando non se cumpría o primeiro minuto ou cun bo desmarque de ruptura de Carmona, quen, tras o pase entre liñas de Moi Gómez, rematou co exterior do pé dereito sen atopar portería tras superar co balón picado a saída de Keylor Navas.

Pero o músculo dos grandes sae a relucir en calquera instante. A primeira aproximación de perigo do Real Madrid á área rival acabou cunha derriba de Isma López a Lucas Vázquez e Cristiano non desaproveitou o penalti e a ocasión de asaltar o posto de máximo goleador da Liga española.

O Sporting aceptaba o intercambio de golpes.
Alto risco ante un Real Madrid con Cristiano Ronaldo reencontrándose coa súa versión goleadora ao pasar a xogar de dianteiro centro. O seu primeiro croque, tras córner de Modric, enviouno fóra, pero minutos despois desquitouse cun gran remate a centro medido de Nacho.

DESCONEXIÓN. A vantaxe no marcador empuxou á desconexión madridista. O frío e o diluvio que comezou a caer tampouco invitaba ao sobreesfuerzo e o Sporting foise apropiando da posesión, a pisar con criterio a zona de perigo do rival, que xogaba condicionado con Sergio Ramos sen poder ir ao máximo pola ameaza de sanción se recibía unha amarela que lle impediu xogar o clásico.

Así comezou a chegar o Sporting cun disparo afastado de Moi que non atallou Keylor e puido acabar dentro da súa portería e recolleu o premio ao seu empuxe tras un erro de Modric na saída de balón, que sorprendeu aos laterais fóra da súa localización, e o centro desde o costado rematouno a gol Carmona anticipándose aos defensas.

Na continuación, lonxe de buscar a goleada, o Real Madrid foise esborrallando co paso dos minutos ata acabar mostrando unha imaxe de cansazo nova esta tempada. Non tivo o control salvo uns minutos ao comezo, estivo irregular e ata acabou pedindo a hora ante o nerviosismo do Bernabéu.

A CLAVE. Co control perdido polo Real Madrid e o desexo do paso dos minutos, a acción que marcou o partido chegou no minuto 77. O colexiado interpretou penalti nunha acción de Nacho, que puxo unha man nun ombreiro de Víctor Rodríguez cando se dispuña a rematar, e sinalou penalti.

Cop, nun xesto curioso, tomouse as pulsaciones no pescozo e a continuación disparou á bancada. As esperanzas do Sporting voaban e confirmábao Keylor Navas sacando o último intento de remate de Cop. O líder salvara unha mala tarde.