2-1. O Celta remonta ante o Sevilla e sae do descenso

Los jugadores del Celta celebran el gol del danés Pione Sisto. EFE
photo_camera Os xogadores do Celta celebran o gol do danés Pione Sisto. EFE

O Celta sae da zona de descenso logo de remontar en Balaídos ante o Sevilla (2-1) con goles de Iago Aspas e Pione Sisto no último cuarto de hora do partido, un encontro pobre do conxunto de Julen Lopetegui durante o segundo tempo, no que se encerrou atrás ata que chegaron os tantos do equipo vigués, que rompe con este triunfo unha negativa serie de oito xornadas sen gañar.

O Celta, coa novidade de Smolov e o regreso de Brais Méndez e Hugo Mallo ao equipo titular, tivo un comezo de partido alentador. A súa liña de presión alta inquietou algo ao Sevilla, especialmente un tiro de Aspas tras unha recuperación de pelota cerca da área.

Ese bo inicio celeste fraqueou. O conxunto de Lopetegui foise asentando aos poucos. Impuxo o seu habitual ritmo alto, tivo máis a pelota e buscou o perigo desde a banda esquerda. O primeiro aviso chegou cun remate de En-Nesyri, tras un pase atrás de Escudeiro, unha das novidades da aliñación visitante; uns minutos despois desde ese costado chegou un centro que tamén cabeceou En-Nesyri.

A súa terceira ocasión foi máis letal mediada a primeira parte: Diego Carlos meteu a pelota no centro do campo cun envío desde a súa portería, Olaza cometeu un erro defensivo xigantesco e En-Nesyri plantouse só ante o porteiro Rubén, a quen bateu cun gran toque de calidade.

O Celta xogou coa novidade de Smolov e co regreso de Brais Méndez e Hugo Mallo ao equipo titular

O gol do Sevilla facilitou a formulación do equipo de Lopetegui. Ben colocado, aguantou con comodidade a presión celeste, unha presión tímida, escasa en oportunidades, salvo un tiro potente de Smolov desde fóra da área ou un disparo de Rafinha que despexou o defensa Sergi Gómez.

O Sevilla esperou o seu momento. Se En-Nesyri provocou desasosego en Balaídos ao comezo da primeira metade, Ocampos fíxoo nos minutos finais antes do descanso. Primeiro, cun disparo cómodo para Rubén; despois, tras un grave erro defensivo de Murillo, con man a man ante o porteiro que finalizou sen gol. Os fallos na zaga celeste sustentaron ao Sevilla.

Óscar García retocou o seu equipo no descanso coa presenza de Sisto. Pero non foi o Celta un equipo venenoso polas bandas. O Sevilla atrincheirouse preto da súa área: ofreceu pouco en ataque, armouse atrás á espera dalgún contraataque.

O Celta apertou cun tiro desviado de Rafinha e un par de disparos afastados de Sisto. Só respondeu o conxunto andaluz cun cabezazo de En-Nesyri e un lanzamento de Suso, a pesar de que cerca do minuto setenta tivo o momento que agardaba cun contragolpe que guiou Jordán, rematou a portería Franco Vázquez pero culminou en fóra de xogo En-Nesyri, un tanto anulado polo árbitro que corroborou o VAR.

O Celta amoreou a posesión da pelota, un dominio que tivo o seu premio cando Rafinha se asociou con brillantez con Aspas, un bo pase que colocou ao dianteiro ante Vaclík, a quen regateou para marcar o gol do empate. O gol espabilou o Sevilla, que aumentou a súa intensidade e foi cara arriba, aínda que sen crear oportunidades claras.

O Celta acusou o desgaste físico. Con todo, co partido cuarteado, nun guión de ida e de volta, o equipo galego recuperou no centro do campo un despexe de Vaclík, Okay abriu o balón cara á banda esquerda de Sisto e este finiquitou a contra no minuto 91 cun tiro cruzado que certificou a remontada celeste, unha vitoria en liga que non saboreaba desde o mes de novembro.

Celta: Rubén; Hugo Mallo, Araujo, Murillo, Olaza; Okay, Beltrán (Bradaric, min. 70); Brais Méndez (Sisto, mim. 45), Rafinha, Aspas; Smolov (Santi Mina, min. 88).

Sevilla: Vaclík; Navas, Sergi Gómez, Diego Carlos, Escudero; Jordán, Fernando, Franco Vázquez (Nolito, min. 85); Suso (Banega, min. 66), En-Nesyri (De Jong, min. 73), Ocampos

Goles: 0-1, m.23: En-Nesyri. 1-1, m.78: Aspas. 2-1, m.91: Sisto.

Árbitro: Jaime Latre (colexio aragonés). Amoestou con cartón amarelo a Murillo, Smolov e Hugo Mallo por parte do Celta; a Diego Carlos e Escudero por parte do Sevilla.

Incidencias: Partido correspondente á vixésimo terceira xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 20.375 espectadores.