2-1. Alemaña avisa: o campión volveu

A selección xermana deuse o luxo de navegar no drama dunha inminente eliminación anticipada e cunha remontada épica impúxose a Suecia

Toni Kroos celebra un gol. RONALD WITTEK (EFE)
photo_camera Toni Kroos celebra un gol. RONALD WITTEK (EFE)

Alemaña deixou este sábado todo para o último minuto, deuse o luxo de navegar no drama dunha inminente eliminación anticipada e cunha remontada épica impúxose por 2-1 a Suecia ao fío dos 96 minutos.

Suecia, que chegou ao partido da segunda xornada do Grupo F con 3 puntos nas alforxas, podo despachar de Rusia ao campión do mundo, non polo golazo de Ola Toinoven aos 32 minutos, senón pola seguidilla de tres ocasións que se perdeu antes de ir ao descanso.

Perdoou a vida do rival, esqueceu que se trataba de Alemaña, e tras o intervalo apareceu a mellor versión do equipo que se resistía a aparecer.

O gol de tiro libre aos 95 minutos de Toni Kroos foi o punto culminante para unha obra magnífica, pero tamén foi a redención para o mediocentro do Real Madrid, culpable el do balón que atoparon os suecos para empuxar o contragolpe que capitalizou o xigante do Toulouse.

Kroos, apagado e indiferente no primeiro tempo, lanzou chamas no segundo e axudou a incendiar un partido para o que os suecos non tiveron revulsivo.

O golpe de temón para un barco que parecía naufragar co gol de Toinoven deuno Marco Reus no amencer do segundo tempo, no minuto 48.

Foi o reencontro dunha Alemaña co seu mellor fútbol e a resposta contundente ás críticas que desde xa parecían anticipar o fin de éraa Löw.

Catro cambios na formación titular introduciu hoxe o técnico para emprender a pequena revolución e o comezo vertixinoso pareceu darlle a razón.

Tanto que os seus pupilos chegaron a ter un 84 por cento de posesión do balón.

Pero os de Janne Andersson, que locen moi cómodos no rol de resistir, sufrir e esperar, atoparon a vantaxe nos pequenos detalles.

Toivonenn consignou esta noite un golazo tras unha xogada na que o equipo mostrou como se cambia o chip da defensa ao ataque.

Pero os Viquingos Amarelos quedaron sen combustible para defender a vantaxe. E peor, aínda, non capitalizaron as oportunidades claras que xestaron despois Larsson e Forsberg

Tras o descanso, Julian Draxler, opaco e sen rebeldía, deixou o seu posto a Mario Gómez, quen se situou como referencia de ataque e sacou a Timo Werner da penosa loita cos centrais Lustig e Lindelof.

Alemaña foi unha tromba e apenas tres minutos logo da continuación Marco Reus deixaba todo igual.

Alí comezou o cambio. Incluso para nada afectou a expulsión no minuto 82 de Boateng ao recibir a segunda amoestación.

Aos 89 minutos o mesmo Gómez tivo o gol nun soberbio cabezazo pero o porteiro Robin Olsen negoullo ao sacar o balón por encima do horizontal

O mozo Julian Brandt tamén tivo outro gol cerca, pero a vertical cuspiulle o balón.

A escena final estaba montada para Kroos. Unha pintura, un artista. Volveu Alemaña.

2. Alemaña: Manuel Neuer; Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Antonio Rüdiger, Jonas Hector (m.87, Julian Brand); Sebastian Rudy (m.31, Ilkay Guendogan), Toni Kroos; Thomas Müller, Julian Draxler (m.46, Mario Gómez), Marco Reus; e Timo Werner.
Seleccionador: Joachim Löw.
1. Suecia: Robin Olsen; Mikael Lustig, Víctor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwin Augustinson; Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Viktor Claesson (m.74, Jimmy Durmaz), Emil Forsberg; Marcus Berg (m.90, Isaac Thelin) e Ola Toivonen (m.78. John Guidetti).
Seleccionador: Janne Andersson.
Goles: 0-1, m.32: Toivonen. 1-1, m.48: Reus. 2-1, m.96: Kroos.
Árbitro: Szymon Marciniak (POL) expulsou por dobre amoestación a Boateng (m.82). E mostrou cartolina amarela a Ekdal.
Incidencias: partido da segunda xornada do Grupo F xogado no estadio olímpico Fisht, en Sochi ante 44.287 afeccionados.