A ficha

2-0. Tranquilidade antes do Nadal para o Dépor

O partido decidiuse antes do descanso, momento en que un apagamento obrigou a atrasar 18 minutos o inicio do segundo período
Andone y Albentosa celebran el primer gol marcado ante el Osasuna
photo_camera Andone y Albentosa celebran el primer gol marcado ante el Osasuna

O Deportivo gañou tranquilidade en LaLiga Santander ao superar (2-0) en Riazor ao pechacancelas, o Atlético Osasuna, que queda moi tocado pola súa sexta derrota consecutiva no torneo da regularidade nun partido que se decidiu antes do descanso, momento en que un apagamento obrigou a atrasar 18 minutos o inicio do segundo período.

No último encontro de Liga de 2016, os deportivistas lograron deixar a portería a cero por primeira vez en todo o ano e vanse de vacacións con 16 puntos, catro máis que as posicións de descenso, nas que quedan os navarros con só sete unidades, a cinco da permanencia.

No seu regreso a Riazor, onde se sentou no banco local entre 2005 e 2007, Joaquín Caparrós, que non logrou puntuar desde a súa chegada ao club pamplonés, expuxo o partido cun sistema de cinco defensas para tratar de conter aos locais e amargarlles a tarde ao contragolpe con Sergio León como referente ofensivo, pero pronto se lle caeu a formulación.

O partido converteuse en cuestión de segundos nun monólogo do Deportivo, que anunciou o gol cunha combinación entre o brasileiro Guilherme, Navarro e Babel que Nauzet desbaratou cunha gran intervención cando o balón ameazaba con coarse pola escuadra.

Un minuto despois, no sete, no segundo saque de esquina consecutivo que executaba o equipo coruñés, o romanés Florin Andone emulou o gol de Sergio Ramos que deixara ao Deportivo sen premio no Santiago Bernabéu na anterior xornada, e cabeceou ao fondo da rede o centro do turco Emre Çolak para pór por diante aos deportivistas.

Osasuna non podía seguir sendo tan conservador e saíu da cova a partir do primeiro cuarto de hora, pouco despois de que os locais rozasen o segundo tanto cun cabezazo de Guilherme noutra acción a balón parado, unha falta lateral botada por Çolak.

Aos rojillos notábaselles a ansiedade que tiñan por chegar rápido á área do polaco Tyton, que tivo que empregarse por primeira vez aos quince minutos tras un disparo de Berenguer desde o frontal, aínda que a súa ocasión máis clara foi un lanzamento de Fran Mérida que tapou Sidnei.

Cando os de Caparrós animáronse en ataque e estaban a atopar algunhas figuras na cobertura branquiazul, o Deportivo reaccionou para buscar o segundo antes do descanso.

Puido conseguilo cun jugadón de Babel que Andone culminou con acerto pero en fóra de xogo, e logrouno a tres minutos para o descanso cun pase en longo de Juanfran que superou á zaga navarra, chegou aos pés de Carles Gil e este centrou ao segundo pau para que o holandés cabecease a pracer, con plasticidad e contundencia.

Riazor quedou ás escuras por un corte no servizo público xeneral e o segundo período comezou con 18 minutos de atraso e Osasuna máis iluminado que o Deportivo coa entrada de Rivière por Fran Mérida.

Os navarros asomáronse á área local e tiveron ocasións para recortar a diferenza no marcador, pero non as aproveitaron por falta de puntería ou por mala sorte, como un inoportuno resbalón de Sergio León cando ía recibir o pase da morte.

O Deportivo tamén teceu xogadas para ampliar a conta, pero tampouco foi capaz de rendibilizalas e o partido acabou como chegara ao apagamento, con Osasuna moi tocado e os coruñeses, nunha situación relativamente tranquila antes de Nadal.