2-0. O Dépor esperta tras o descanso para afastarse do descenso

Joselu, que lle protestou a Mel o seu cambio, e Mosquera marcaron os goles branquiazuis ante o Málaga tras unha primeira parte soporífera
Mosquera celebra el gol ante el Málaga
photo_camera Mosquera celebra el gol ante el Málaga

O Deportivo logrou reaccionar tras o descanso logo de asinar un pésimo primeiro período e sumou tres puntos (2-0) ante o Málaga que lle permiten achegarse á permanencia, obxectivo que os andaluces teñen tamén encarrilado.

Un gol de Joselu no arranque do segundo período e outro de Pedro Mosquera a falta de algo máis de vinte minutos desequilibraron un partido que chegara ao intermedio con máis pena que gloria.

O Málaga saíu ao céspede de Riazor con liña de cinco en defensa e borrou ao Deportivo, incapaz de xerar fútbol, de atopar espazos, inmerso nunha depresión futbolística na que nada fluíu no primeiro período. Mel deixou ao turco Çolak no banco, enviou á bancada ao colombiano Marlos Moreno logo de dúas titularidades consecutivas, e encomendou o xogo a Carles Gil no enganche, con Bruno Gama e Kakuta nos flancos.

Aos andaluces, sen xogadores como Juanpi, Peñaranda ou Ricca, pero coa tranquilidade que lles achegaron os triunfos ante o Sporting de Xixón e o Barcelona, bastoulles con presionar a Carles Gil e xogar co reloxo para deprimir a Riazor.

O partido avanzou soporífero, ao ritmo que permitiu o Málaga, que dominou a primeira parte. Nada pasou ata que á media hora o venezolano Rosales probou ao arxentino Germán Lux cun disparo afastado que atallou o gardameta deportivista. Só unha perda de Luís Hernández deu vida ao Deportivo en ataque dous minutos despois, pero Carles Gil, a pase de Bruno Gama, mandou o balón con rosca ás mans de Kameni.

Tan decepcionada estaba a afección de Riazor co xogo do seu equipo que se animou con algo que non pasaba no verde, senón na banda: Florin Andone, máximo goleador do equipo e desaparecido nas últimas aliñacións, saíra a quentar.

O Málaga fixo o seu último intento antes do descanso aos 39 minutos tras unha internada de Juankar que superou a Juanfran pero non a Lux, e o árbitro non descontou nin un segundo para evitar alargar o aburrimento do primeiro tempo.

Con todo, os adestradores confiaron nos mesmos xogadores tras o paso polo vestiario e a aposta saíulle ben a Mel porque en minuto e medio un centro de Luisinho coa súa perna menos boa, a dereita, cabeceouno Joselu ao fondo da rede.

O gol modificou por completo o guion do partido, que pasou a estar controlado polo Deportivo. Incluso un mal control de Kameni estivo a piques de castigar ao Málaga aos 54 minutos.

O técnico deportivista introduciu o primeiro cambio, que foi protestado de malas formas polo xogador substituído, Joselu Mato, cando se cruzou con Mel no banco, e pouco despois incorporou a Pedro Mosquera, que marcou o segundo tanto do Deportivo a falta de algo máis de vinte minutos.

No outro banco, Míchel tratou de que o seu equipo reaccionase e dispuxo de ocasións para facelo nos últimos dez minutos, pero o traveseiro rexeitou un potente disparo de Camacho e unha chilena de Llorente foise por encima da portería de Lux, o que permitiu ao Deportivo ter un final de partido tranquilo e sumar tres puntos que lle achegan á permanencia.