1-0. Un gol de Luis Suárez dá vida ao Barça e envía o Espanyol a Segunda

O Barcelona continúa na carreira polo título logo da vitoria conseguida ante o Espanyol (1-0) por medio dun tanto de Luis Suárez nun partido pouco lucido que condena os branquiazuis a Segunda División

Logo dun partido moi plano no primeiro tempo, todo cambiou nos primeiros minutos da segunda metade, con dúas expulsións (Ansu Fati e Pol Lozano) e o tanto de Luís Suárez.

Ante a capacidade de crear, destrución; fronte á posibilidade de buscar espazos, densidade de futbolistas. E así unha e outra vez. O Barça estrelouse durante moitos minutos contra o trolebús disposto por Rufete, pero non só iso, porque os branquiazuis sentíronse cómodos co papel de invitados e foron os que tiveron mellores ocasións para abrir o marcador.

Mantivo Quique Setién o debuxo que transformara as dúbidas do seu equipo nun marabilloso partido en Vilarreal, co único cambio de Rakitic que entrou por Arturo Vidal, pero enfronte atopouse cun rival que sabía que tocaba perseguir sombras, achicar espazos e correr á contra.

De feito, a primeira grande ocasión naceu dunha recuperación, un pase en longo de Marc Roca e un un-contra-un de Adrián Embarba fronte a Marc André ter Stegen. O alemán estivo impecable e salvou o seu equipo no minuto 10.

Os azulgranas sitúanse a un punto do Real Madrid aínda que cun partido máis que o líder, que este venres xoga co Alavés

Setenta, oitenta, ata o 85% de posesión chegou a ter o Barça durante o primeiro tempo, pero ocasións poucas. O 5-4-1 do Espanyol, con Raúl de Tomas só como dianteiro, obrigou aos de Rufete a un gran desgaste físico, pero mantivo baixo control aos azulgranas.

Un saque de esquina de Messi, buscando o gol olímpico no minuto 14, foi a primeira aproximación dos locais. Foi respondida cunha acción pola esquerda de Dídac Vila e un remate de Marc Roca, un dos destacados.

Messi, de novo a balón parado, esta vez no lanzamento de falta directo, puxo a proba a Diego López (min. 22) e o balón pasou cerca do traveseiro. A mellor ocasión dos azulgranas foi nun pase filtrado de Griezmann sobre Suárez, que o uruguaio non acertou a concretar (min. 25).

Ata o final do primeiro tempo, o guión do partido mantívose inalterable. O Espanyol explorou accións ás costas da defensa do Barça e creou moito perigo, como nunha acción na que Dídac Vila (min.44) disparou contra o pau, na mellor ocasión do primeiro tempo.

O 0-0 co que se chegou ao descanso deixaba os dous equipos orfos de obxectivos. Non valía a ningún dos dous: ao Barça porque se lle escapaba definitivamente o tren de LaLiga e ao Espanyol porque se consumaba o seu descenso.

O Espanyol xogou por última vez en Segunda na tempada 1993-94

Moveu ficha Setién no descanso, coa idea de axitar o partido. Puxo a Ansu Fati, por Semedo, pero a intención esfumouse en catro minutos, porque o dianteiro foi expulsado por unha acción sobre Calero.

Munuera Montero, advertido pola sala VOR, visionou a acción e expulsou a Ansu tras amoestar inicialmente con amarela. A xogada repetiuse, esta vez entre Pol Lozano e Piqué, e no minuto 53 o partido xa era un dez contra dez e todo cambiou

Con espazos, o Barça sentiuse máis libre e tres minutos despois, Luis Suárez puxo o 1-0. Foi nunha acción de Griezmann sobre Messi e un balón que o uruguaio atopou dentro da área e bateu a Diego López (min. 56).

Máis aló desa xogada, Messi dispuxo dunha boa acción para o 2-0, ben resolta por Diego López (min. 69), pero aos poucos o Barça foise apagando e o Espanyol creu en sumar, polo menos, un empate e despedirse do mellor xeito.

Un par de remates de Raúl de Tomás (min. 77 e 90) e outro de Bernardo estiveron a piques de acabar coas aspiracións do Barça, pero aí acabou todo. Os de Quique Setién sumaron unha triste vitoria e o Espanyol vaise a segunda, onde xogou por última vez na tempada 1993-94.

Ficha técnica
FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo (Ansu Fati, min.46), Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitic (Araújo, min. 90+2), Sergi Roberto, Messi; Griezmann (Arturo Vidal, min. 71) y Luis Suárez (Braithwaite, min. 82).
Espanyol: Diego López; Víctor Gómez, Bernardo, Cabrera, Calero (Darder, min. 66), Dídac; David López, Pol Lozano, Marc Roca (Wu Lei, min. 86), Embarba (Víctor Campuzano, min. 75); e Raúl de Tomás.
Gol: 1-0, min. 56: Luis Suárez.
Árbitro: Munuera Montero (Comité Andaluz). Mostrou cartolina amarela a Raúl de Tomas (min.45+1) e a David López (min.90+4). Expulsou Ansu Fati (min. 49) e a Pol Lozano (min. 53).
Incidencias: Partido da trixésimo quinta xornada de LaLiga Santander disputado no Camp Nou.