1-0. O Atlético non puido remontar ao Alavés

O conxunto vasco asinou a súa primeira vitoria da tempada ante o conxunto de Simeone
Antoine Griezmann sigue desaparecido. EUROPA PRESS
photo_camera Antoine Griezmann sigue desaparecido. EUROPA PRESS

O Atlético de Madrid sufriu un severo trompazo na súa visita a Vitoria ante o Deportivo Alavés (1-0) nun duelo no que foi incapaz de recuperarse do gol que encaixou no minuto 4, asinado por Víctor Laguardia e que deu o primeiro triunfo ligueiro ao equipo vasco esta tempada.

A pesar do asedio final á portería de Fernando Pacheco, os de Diego Pablo Simeone, que sufriron a súa primeira derrota nesta liga, non lograron superar á defensa do equipo albiazul. Non tiveron acerto nin faísca e Luís Suárez e Antoine Griezmann estiveron desaparecidos.

O Alavés arrincou sen complexos e aos catro minutos adiantouse no marcador cun croque picado de Víctor Laguardia á saída dun saque de esquina que rematou só no segundo pau para bater a Jan Oblak e adiantar ao seu equipo por primeira vez esta tempada.

O primeiro gol en xogo tras seis partidos do equipo albiazul fixo reaccionar aos colchoneiros, que se fixeron co balón para intentar romper os muros construídos polos de Javi Calleja, que, como Diego Pablo Simeone, apostou por saír cunha defensa de tres centrais.

Os branquivermellos non lograban enganchar coa liña máis adiantada e non puideron evitar que varios balóns se perdesen pola liña de fondo da portería dun Alavés que se mantivo no seu sitio para controlar as subidas de Kieran Trippier e Yannick Carrasco.

Os locais intentábano a balón parado e o monólogo do Atlético non cambiaba o guion. O Alavés defendía en bloque no seu campo, mentres que o conxunto madrileño conseguía, como moito, lanzar algún saque de esquina.

O primeiro aviso serio deuno Marcos Llorente no minuto 26. Atopouse cun rexeite fose da área e buscou sorprender a Fernando Pacheco, pero o seu tiro saíu desviado.

Os xestos de desesperación cara aos seus compañeiros do uruguaio Luís Suárez nalgúns momentos do duelo deixaban patente a incomodidade dun Atlético que non atopaba a fluidez necesaria nos metros finais.

O arranque da segunda metade non cambiou en exceso o partido. Os colchoneiros buscaron o gol con máis afán, pero, de novo, Víctor Laguardia volveu aparecer no momento máis oportuno para os seus e evitou baixo a portería o empate tras unha falta lanzada por Rodrigo De Paul.

O Alavés intentou aproveitar as súas ocasións e Mamadou Loum perdoou o 2-0 nunha clara ocasión dentro da área. O centrocampista senegalés plantouse dentro da área tras un forcejeo coa defensa e con todo ao seu favor non logrou dirixir con acerto o seu disparo, que o seu foi por encima da meta de strong <>Jan Oblak.

Foi o momento no que Diego Pablo Simeone reaccionou con catro cambios en dous minutos que variaron o debuxo dos branquivermellos e deron outro aire ao equipo, que comezou a pisar área en cada ataque.

O traballo de Ángel entre liñas descolocó á defensa local, que se viu obrigada a achicar balóns ante o empuxe dos visitantes, que deron un paso á fronte.

O Alavés estivo atento ao seu momento e co seu rival descosido deixou pasar a ocasión de pechar o partido. Unha boa e pelexada xogada persoal de Luis Rioja no minuto 81 acabou cun pase atrás para que empuxase o balón Tomás Pina, pero este enviouno alto.

O Atlético de Madrid tivo a última ocasión nun saque de falta ao que subiu a rematar Jan Oblak, pero a defensa local volveu repeler o balón e o Alavés logrou a súa primeira vitoria nesta liga.

- Ficha técnica
1 - Deportivo Alavés: Pacheco; Martín, Miazga, Laguardia, Rubén Duarte (Tachi, min.79); Toni Moya (Pina, min.79), Loum, Ximo Navarro, Rioxa (Saúl, min.87); Sylla (Joselu, min.61) e Miguel de la Fuente (Pellistri, min.61).

0 - Atlético de Madrid: Oblak; Trippier (Correa, min.60), Savic, Felipe, Fermoso (Herrera, min.61), Carrasco (Lodi, min. 60); Llorente (Vrsaljko, min.74), Kondogbia (Cunha, min.60), De Paul; Griezmann e Luís Suárez.

Gol: 1-0, m.4: Laguardia.

Árbitro: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Comité valenciano). Amoestou aos locais Sylla (min.31) e Loum (min.35), e aos visitantes Savic (min.17), Trippier (min.53) e Kondogbia (min.55).

Incidencias: partido correspondente á sétima xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Mendizorroza de Vitoria ante 9.836 espectadores (aforamento limitado ao 60 %).