1-4. Histórico ascenso do Dépor feminino a Primeira

As deportivistas, que xa levaban un 2-0 favorable da ida, impuxéronse en Canarias ao Fermarguín

Celebración de las jugadoras del Deportivo. RC DEPORTIVO
photo_camera Celebración das xogadoras do Deportivo. RC DEPORTIVO

O día en que se cumpren 19 anos do único título de Liga que loce nas súas vitrinas, o Deportivo celebrou o ascenso a Primeira División do seu equipo feminino, o Dépor Abanca, que o conseguiu na súa terceira tempada de existencia.

O equipo coruñés certificou o seu primeiro ascenso á máxima categoría do fútbol feminino nacional cunha vitoria a domicilio (1-4) ante o CD Femarguín canario tras haberse imposto na ida (2-0) na Cidade Deportiva de Abegondo.

Un gol da venezolana Gaby no minuto 6 achandou o ascenso no choque deste domingo no campo de Arguineguín, berce dos exdeportivistas Juan Carlos Valerón e Aythami Artiles.

As coruñesas ampliaron a renda catro minutos despois cun tanto en propia meta de Hari e, aínda que as canarias metéronse no partido cun gol de falta á media hora, na segunda parte Peke disipou as dúbidas e a venezolana Gaby rematou a faena para certificar un ascenso histórico.

É a primeira vez que o Deportivo consegue coarse na elite do fútbol feminino, pero nela xa competiu outro equipo coruñés, o Karbo Deportivo.

1-CD Femarguín: Aco, Carla, Sara, Lorena, Hari (Zule, min. 15), Cinthya, Chami, Eli (Mawi, min. 64), Zaira, Nayara e Kia.
4-Deportivo Abanca: Miralles, Cris, Silvia Mérida (Raquel, min. 46), Iris, Patri Díaz, Teresa Abelleira, Lea (Kika, min. 82), Alba Merino, Maya Yamamoto (Nuria, min. 75), Peke (Michelle Romero, min. 87) e Gaby.
Goles: 0-1, min.6: Gaby. 0-2, min.10: Hari, en propia meta. 1-2, min.30: Carla. 1-3, min.47: Peke. 1-4, min.51: Gaby.
Árbitra: Alicia Espiñenta Ríos (Comité madrileño). Cartóns amarelos a Silvia Mérida (min. 29), Kia (min. 56), Alba Merino (min. 61), Chami (min. 64) e Zaira (min. 71).
Incidencias: partido correspondente ao encontro de volta da segunda eliminatoria da fase de ascenso á liga Iberdrola disputado no Estadio Municipal de Arguineguín ante uns 1.500 espectadores.