1-4. Cristiano Ronaldo e Morata manteñen líder de La Liga o Real Madrid

O Alavés, que se adiantou no marcador, non puido aguantar a pegada madridista no tramo final do encontro
Cristiano Ronaldo hizo el segundo tanto del encuentro.
photo_camera Cristiano Ronaldo hizo el segundo tanto del encuentro.

Cristiano Ronaldo, con tres goles, e Álvaro Morata, con outro máis, rescataron ao Real Madrid en Vitoria, ante o Deportivo Alavés, que se adiantou no marcador, xogou un bo primeiro tempo e terminou sucumbindo á calidade do rival.

A escuadra merengue repúxose dun temperán gol do Alavés con dous goles de Cristiano Ronaldo, o primeiro deles mediante un polémico penalti por man de Deyverson tras un lanzamento de falta de Gareth Bale.

O técnico branco, Zinedine Zidane aliñou ao trío ofensivo formado por Bale, Ronaldo e Benzema que tiveron que enfrontarse a unha defensa de tres centrais exposta por Mauricio Pellegrino.

O encontro comezou cun Real Madrid que levou a iniciativa ante un Alavés que lle cedeu o balón e esperoulle replegado no seu campo en busca dalgunha oportunidade ao contraataque.

A pesar de todo, cos equipos tomando posicións, o conxunto albiazul aproveitou un contraataque no minuto 7 que Theo conduciu ata liña de fondo para asistitr a Deyverson, que rematou á rede despois de que a zaga madridista non acertará a despexar o balón.

O cadro de persoal de Zinedine Zidane intentou a igualada nos minutos posteriores, pero foi o Alavés, no minuto 13, o que estivo máis preto de ampliar o marcador a través dun remate de cabeza de Edgar Méndez que se foi á esquerda da portería de Keylor Navas.

A polémica chegou no minuto 16, cando tras unha falta lanzada por Gareth Bale, o colexiado decretou a pena máxima por unha dubidosa man de Deyverson, que se atopaba na barreira formada polos albiazules. Fernando Pacheco non adiviñou o lanzamento de Cristiano Ronaldo e o portugués puxo as táboas en Mendizorroza.

Momentos logo da igualada (min. 24), Zidane viuse obrigado a recompor o seu defensa cun cambio natural e deu entrada a Nacho que substituíu a Pepe, que tivo que retirarse por molestias musculares.

Os locais non se engurraron tras o empate e puxeron en problemas á defensa branca, a pesar de que non puideron tirar entre os tres paus.

Ronaldo volveu aparecer no minuto 32 para rescatar ao Real Madrid cun lategazo desde fóra da área que tocou no marroquí Zou Feddal e coouse na meta alavesista para adiantar aos madrileños (1-2).

Tras o gol do Real Madrid, os dous equipos buscaron a portería rival sen éxito e o encontro baixou de intensidade e chegouse ao descanso cunha vantaxe mínima para o líder da LaLiga Santander.

Na continuación, e aínda sen cumprirse o primeiro minuto, Keylor Navas salvou o empate do Alavés e resolveu de xeito maxistral un man a man con Víctor Camarasa.

O conxunto local seguiuno intentando ao contraataque e Deyverson obrigou a estirarse ao gardameta madridista no minuto 55, tras un remate axustado ao pau dereito. O choque entrou nun tramo no que ambos os equipos gozaron de oportunidade e culminaron varias xogadas elaboradas. O Alavés subiu liñas, e aínda que non variou o debuxo táctico, puido combinar en ataque.

No minuto 78, o árbitro Sánchez Martínez, sinalou un segundo penalti a favor do Real Madrid por unha falta sobre Ronaldo ao intentar rematar un saque de esquina. O portugués volveu lanzar desde os once metros, pero nesta ocasión Pacheco adiviñou as intencións de Cristián, rexeitou o disparo e mantivo o encontro aberto.

Na recta final, Álvaro Morata sentenciou o envite cun contraataque moi ben armado polo equipo branco que gañou as costas da zaga albiazul e superou por encima ao porteiro babazorro (1-3).

Co partido roto, Ronaldo furgou máis na ferida vitoriana e aproveitou a indecisión da defensa alavesista para ampliar a vantaxe do Real Madrid, 1-4, logo dunha chegada de Marcelo, que combinou co portugués dentro da área.