1-3. O Real Madrid supera o sufrimento no campo do Unionistas en Salamanca

Os brancos acceden a oitavos de final da Copa do Rei tras impoñerse nun duelo cun complicado terreo de xogo e baixa temperatura
James Rodríguez controla un balón ante un jugador del Unionistas. EFE
photo_camera James Rodríguez controla un balón ante un xogador do Unionistas. EFE

O Real Madrid accedeu a oitavos de final da Copa do Rei tras superar o sufrimento de Las Pistas, nun duelo con condicións adversas ante o Unionistas polo estado do terreo de xogo e a baixa temperatura, que decidiu un tanto de Gareth Bale, outro en propia porta de Góngora e un gol final de Brahim que acabou co soño local.

O Real Madrid amparouse nas paradas de Alphonse Areola para salvar o seu triunfo en Salamanca. Adiantouse no marcador aos 18 minutos, cando o galés Gareth Bale marcou un tanto que se lle resistía desde o 1 de setembro e que non celebrou.

A loita do Unionistas acaboulle dando o premio do empate na segunda parte, na que fixo sufrir ao conxunto madridista. Álvaro Romero colocou un balón nunha escuadra nada máis entrar ao terreo de xogo aos 58 minutos, pero tardou catro en reaccionar o equipo de Zinedine Zidane e Brahim enganchou un remate que meteu na súa portería Góngora.

Coa entrada de Isco, instalouse a tranquilidade no Real Madrid ao final, cando Brahim se reivindicou cun gran gol que pechou o partido.

Unionistas: Brais; Gallego, Zubiri, Ayoze (Matthieu, m.87), Piojo, Javi Navas (Diego González, m.80), Guille Andrés, De la Nava, Garrido (Álvaro Romero, m.55), José Ángel e Góngora.

Real Madrid: Areola, Carvajal, Nacho, Militao, Marcelo, Casemiro, Valverde, James (Isco, m.80), Bale (Brahim, m.52), Vinicius e Benzema (Jovic, m.75).

Goles: 0-1, m.18: Bale. 1-1, m.58: Álvaro Romero. 1-2, m.62: Góngora en propia porta. 1-3, m.92: Brahim.

Árbitro: Melero López (colexio andaluz). Amonestou a Álvaro Romero (m.68) por Unionistas.

Incidencias: Encontro correspondente aos dezaseisavos de final da Copa del Rei disputado en Las Pistas do Helmántico ante 4.000 espectadores.

E no minuto 23 volveuse a cantar o himno da Unión Deportiva Salamanca
Os cánticos, o apoio da afección, fíxose notar en cada minuto da primeira parte, en cada segundo da eliminatoria de Copa que enfrontou a Unionistas e Real Madrid, ata chegar ao minuto 23, cando se volveu a ouvir —como cada partido que se xoga en Las Pistas— o vello himno da extinta Unión Deportiva Salamanca (UDS). "Ala Unión, grita Salamanca, ala Unión grita a afección", escoitouse en Las Pistas, como se ouvía no Helmántico antes da desaparición da UDS.

É o mesmo himno que se segue ouvindo no estadio Helmántico cada domingo que xoga o outro equipo da cidade castelá, o Salamanca UDS, o que demostra o nivel das rifas entre os dous equipos salmantinos: teñen rotas as relacións, pero cantan o mesmo himno. É unha das escasas coincidencias entre ambas as entidades.

No campo do Unionistas, este mércores a festa foi total, tanto antes de iniciarse o partido como durante a primeira parte, aínda que o resultado podía dar igual xa que o premio xa estaba logrado: un Real Madrid en Las Pistas. Cada xogada, cada aproximación dos xogadores salmantinos era acompañada por aplausos; cada caída dun xogador local era asubiada. E sempre se ouviu un 'si se pode'.