1-3. Ramos silencia San Paolo e mete ao Real Madrid en cuartos

Os de Zidane sufriron na primeira metade, pero dous testazos do capitán e un tanto de Morata déronlles a vitoria nun dos campos máis difíciles de Italia
Sergio Ramos celebra un gol
photo_camera Sergio Ramos celebra un gol

Dous tantos de Sergio Ramos, acompañado por un gol de Álvaro Morata, silenciaron este martes ao estadio San Paolo e meteron ao Real Madrid nos cuartos de final da liga de Campións, ao eliminar a un Nápoles valente, que asustara ao equipo branco adiantándose na primeira metade.

No inferno do San Paolo, o Nápoles foise ao descanso por diante 1-0 e como dominador do encontro, pero Ramos deu a volta ao resultado con dous goles entre o 52 e o 57 que acabaron cos soños de remontada do equipo italiano.

A pesar de sufrir moito ao principio do encontro, o Real Madrid meteuse nos cuartos de final da liga de Campións por sétimo ano consecutivo e segue invicto esta tempada nunha competición na que busca este ano agrandar a súa lenda, revalidando o título do último curso.

O adestrador francés Zinedine Zidane aliñou este martes ao once que gañou a undécima Copa de Europa, encomendándose á BBC, formada por Cristiano Ronaldo, Karim Benzema e Gareth Bale.

Empuxado polo seu 60.000 tifosi, o Nápoles saíu con agresividade e asustou ao Madrid co alxerino Faouzi Ghoulam, que rozou un gran gol lanzando un córner, e co eslovaco Marek Hamsik, que o intentou con dous perigosos remates desde fóra da área.

O equipo branco encerrouse atrás á espera de aproveitar a velocidade de Bale e Cristiano Ronaldo ao contragolpe aínda que iso permitiu ao Nápoles instalarse de forma estable na zona de perigo madridista. A superioridade napolitana tivo premio no minuto 24, cando Mertens recibiu na área un pase ao oco de Hamsik e definiu cun zurdazo cruzado que sorprendeu ao porteiro costarriqueño Keylor Navas, desatando a euforia da inchada local.

En gol do Nápoles obrigou ao Madrid a atacar máis, o que deu vida a unha fase moi espectacular do encontro. No minuto 29, Ronaldo sementou o pánico no San Paolo cun disparo que se estrelou contra un poste, mentres que, nove minutos despois, Mertens rozou o dobrete cun derechazo que tamén acabou impactando nun poste.

Así, o Nápoles foise ao descanso acariñando a clasificación e o Madrid coa obrigación de cambiar radicalmente de actitude e, sobre todo, de conseguir un gol.

Ese cambio de actitude chegou de forma inmediata, liderado polo capitán Sergio Ramos, que silenciou ao San Paolo con dous goles no espazo de sete minutos que acabaron cos soños do Nápoles. Dous saques de esquina lanzados polo alemán Toni Kroos foron suficientes para Ramos para asinar dous tantos de cabeza (m.52 e m.57) e encarrilar o pase a cuartos.

Tras recibir eses dous goles, Sarri deu paso a Zielinski, ao polaco Arkadiusz Milik e ao croata Marko Rog para animar ao seu equipo a que seguise atacando, pero o Madrid logrou defenderse con máis orde.

Coa eliminatoria xa sentenciada, o equipo branco ampliou distancias no tempo engadido por medio de Morata , que entrara a quince minutos do final por Benzema e que rubricou o 1-3 final.

A pesar de sufrir na primeira metade, o Real Madrid puido saír satisfeito do campo por conseguir un triunfo importante nun dos estadios máis difíciles de Italia.