1-2. Dous penaltis con VAR dan a vitoria ao Madrid ante un Levante intenso

O equipo valenciano levou un castigo excesivo nun choque no que mostrou argumentos suficientes como para non perder

Benzema celebra su gol. KAI FÖRSTERLING (EFE)
photo_camera Benzema celebra o seu gol. KAI FÖRSTERLING (EFE)

Dous penaltis que necesitaron do VAR e foron transformados por Benzema e Bale deron a vitoria ao Real Madrid no Ciutat de València, nun encontro de forzas parellas entre un combativo equipo local e un conxunto visitante que só foi superior nalgunhas fases do choque.

O Real Madrid sumou tres puntos balsámicos de cara a unha semana intensa e o Levante levou un castigo excesivo nun choque no que mostrou argumentos suficientes como para non perder.

A primeira metade do encontro foi vibrante, con dous paus na meta de Courtois tras senllos remates de Roger, un penalti pedido pola afección local, o sinalado tras consulta co VAR por mans de Bardhi, que supuxo o 0-1, e varias accións explosivas de Vinicius.

O Real Madrid foi dominador no tramo inicial do encontro ante un Levante que lle cedeu terreo para atopar espazos ao contragolpe propicios para Morais e Roger.

Non creou o equipo de Santiago Solari problemas no cuarto de hora inicial do choque ao seu rival, que espertou cun par de aproximacións perigosas e puxo cerco durante varios minutos á portería do Real Madrid, que non conseguía neutralizar ao equipo de Paco López.

Só a partir do minuto 30, o encontro equilibrouse, houbo alternativas ante ambas as metas e nun centro afastado, unhas mans de Bardhi, revisadas polo VAR, permitiron que Benzema, de penalti, puxese o 0-1 no marcador (m.43), aínda que o Levante, cun novo balón ao poste de Roger, puido igualar antes do descanso.

A mesma dinámica de xogo mantívose no tramo inicial da continuación. Era un partido de ida e volta, con chegadas ante ambas as porterías, aínda que con varias interrupcións que restaron nalgúns momentos ritmo ao partido.

O gol cambiou o partido. O Real Madrid fíxose co balón, pero non parecía estar cómodo coa obrigación a iniciativa á que o Levante lle forzaba e, ademais, corría o risco de desguarnecer a súa parcela.

O Real Madrid atopou a súa opción para marcar nunha contra na que Aitor Fernández desbaratou un man a man con Vinicius, na primeira ocasión na que o equipo madrileño pillou desguarnecida á zaga local.

O único que non faltaba era emoción e no minuto 77 houbo outro penalti con VAR por unha patada de Dwanema a Casemiro, que tras a revisión foi transformado por Bale, quen non quixo celebralo e incluso rexeitou o abrazo dalgún compañeiro.

Cun home máis, pola expulsión de Nacho (m.87), aínda que exasperado polas circunstancias adversas o encontro, o Levante tratou de buscar o empate, pero o Real Madrid soubo xogar mellor que os locais no tramo final do choque e levou a vitoria.

1 - Levante: Aitor Fernández, Simon, Cabaco, Vezo, Rober Pier, Luna, Rochina (Doukouré, m.60), Campaña, Bardhi (Vukevic, m.89), Morales e Roger (Dwamena, m.73).
2 - Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón, Casemiro, Kroos (Valverde, m.68), Modric, Lucas Vázquez, Benzema (Bale, m.73) e Vinicius (Asensio, m.83)
Goles: 0-1, m.43: Benzema, de penalti. 1-1, m.61: Roger. 1-2, m.78; Bale, de penalti.
Árbitro: Iglesias Villanueva (comité galego). Amoestou polo Levante a Roger e Luna e Pedro López, este mentres quentaba na banda, e polo Real Madrid a Lucas Vázquez. Expulsou ao local Rochina por dobre amoestación, a primeira mentres estaba no terreo de xogo e a segunda tras ser substituído (m.88) e ao visitante Nacho por acumulación de amoestacións (m.87)
Incidencias: partido disputado no estadio Ciutat de València ante 23.000 espectadores. Gardouse un minuto de silencio por Vicente Fabado e Manuel Idígoras, exjugadores do Levante recentemente falecidos.