1-2. O Madrid desarma ao Barcelona e reclama protagonismo na liga

Os azulgranas saíron do Camp Nou líderes pero abatidos e co Atlético a seis puntos
El delantero del Barcelona Neymar, durante el partido de este sábado
photo_camera El delantero del Barcelona Neymar, durante el partido de este sábado

O Real Madrid gañou o clásico (1-2) tras uns minutos finais moi brillantes e reclamou protagonismo na liga, na que o Barcelona segue líder, pero con menos vantaxe respecto ao segundo, o Atlético, que hoxe gañou 5-1 e queda a seis puntos dos azulgranas.

O partido que debía servir para ofrecerlle unha homenaxe a Cruyff e ao seu legado foi unha copia mala da mellor versión que ten o Barcelona, que ademais pon fin á súa serie de 39 encontros seguidos sen coñecer a derrota. O Barça máis espeso da tempada saíu do Camp Nou líder pero abatido, pois nin foi mellor nin soubo pór en escena algo do fútbol que atesoura.

Saíu o Madrid a non deixar espazos, tirando a defensa arriba e reducindo a zona media, onde afai o Barça a mover máis e mellor o balón. Si que o puido mover, pero só cando transitaba o coiro pola defensa, xa que nos pés de Iniesta, Rakitic ou Busquets, o fútbol do Barça non foi nada fluído.

Ao Barcelona custoulle horrores achegarse á meta de Navas e nun saque de portería de Bravo, o balón disputouno Suárez, despois foi a Neymar, quen nun centro preciso enviou o coiro ao uruguaio e este, sorprendentemente, fallou un gol cantado, erro tras o cal os madridistas protestaron un fóra de xogo previo, que acabou cunha amarela a Sergio Ramos.

Modric, un dos brancos máis brillantes nos primeiros 45 minutos, trazou un pase a Bale que, pola banda dereita, o reenvió ao centro, xusto no instante que Piquei botouse ao chan e desbaratou unha clara acción de gol. O equipo de Zinedine Zidane estivo moi seguro atrás e polas bandas tanto Marcelo como Carvajal callaron minutos de moita corrección táctica.

Ante este novo colapso, e cunha defensa rival atrevida e adiantada, nin Messi atopaba conexións nin Suárez e Neymar ofrecían movementos para romper un sistema defensivo que se había imposto claramente.

As oportunidades do Barça chegaban a contagotas: no minuto 16 Iniesta disparou e Ramos no chan sacou o balón e tres minutos despois foi Navas quen sacou un balón envelenado de Rakitic. No 24, Messi pediu penalti por unha entrada de Ramos, que en realidade foi fose da área, pero o árbitro, que estaba encima da acción, non freou a xogada.

No último suspiro do primeiro acto, o gol rondou as dúas porterías, cun disparo alto de Alves e no 43 cunha clamorosa oportunidade de Benzema, que se atopou cun balón no punto de penalti sen oposición e enviouno por encima do traveseiro.

Non houbo cambios na continuación e tampouco no mapa do partido, cun guión moi axustado ao visto na primeira parte, cun Madrid máis pasivo que activo e que nunha falta de Ramos a Suárez temeu perder ao capitán por unha amarela que non chegou, a pesar da protesta de todos os azulgranas.

Non se gardou nada o Madrid á hora de defender. Os incansables Kroos, Modric e Casemiro atoparon socios indispensables para a tarefa de conter ao Barça, como Cristián Bale. Destacaron por encima de todo as axudas que brindaron para anular no posible a Messi, propósito que ao Madrid funcionoulle bastante ben. E cando diante se abría unha brecha, entón aí estaba Keylor Navas para salvar os mobles, como nunha picada que lle fixo Messi e o centroamericano sacou as uñas para evitar o primeiro tanto do Barcelona no minuto 54.

No seguinte minuto, Piqué, que se quedou no Bernabéu coas ganas de asinar o 0-5 na primeira volta ligueira, deixou retratado nun córner a Pepe na marcaxe, e tras sortealo encarou o balón que viña da esquina para marcar o 1-0.

A reacción do Madrid foi inmediata e chegou cunha acción individual de Marcelo, que cedeu o balón a Kroos e este, tras un centro algo defectuoso, conectou con Benzema, que á media volta empatou o partido (1-1). Bale, desde o frontal, tivo o 1-2 porco despois.

A dez minutos do final, Cristián buscou o gol cun disparo desde fóra da área que Mascherano neutralizou desde o chan. Na seguinte xogada, Suárez conectou un derechazo que saíu rozando un poste. Zidane sacara a Jesé e o Madrid fíxose co partido. Nun centro de Cristián, Bale marcou de cabeza o 1-2, pero o árbitro anulouno por unha falta do galés a Alba no salto, a pesar das protestas dos xogadores madridistas.

O momento madridista parecía que se ía a frear en seco aos 37 minutos do segundo tempo cando, tras unha entrada por detrás de Sergio Ramos, o Madrid perdeu ao seu capitán por expulsión, pero nun contragolpe arrincado por Carvajal, tras un centro longo, Cristián controlou o balón co peito e, cun duro disparo, marcou por baixo das pernas de Bravo (1-2).