1-2. O Deportivo complícase a vida

O conxunto coruñés condénase a sufrir nas últimas xornadas tras a súa derrota fronte ao Espanyol
Florin Andone se lamenta
photo_camera Florin Andone se lamenta

Deportivo fallou unha vez máis esta tempada (1-2), nesta ocasión ante un rival que nada se xogaba, o Espanyol, e os seus propios erros condénanlle a alargar o sufrimento e a demorar a consecución da permanencia máis barata.

A vitoria aseguráballe a continuidade matemática en Primeira División, o empate garantíalla salvo que se producise un triplo empate a 33 puntos co Leganés e o Sporting, pero perdeu vítima dun erro de Alejandro Arribas que aproveitou Leo Baptistao, e dun contragolpe que materializou Gerard Moreno e de nada serviulle reaccionar tras o descanso.

Un gol temperán no segundo tempo meteulle no partido, pero encaixou unha nova derrota e foi despedido con asubíos, berros de xogadores mercenarios e tamén de "directiva, dimisión". O equipo coruñés, o único que lla xogaba, funcionou no arranque do partido. Andone, aos oito minutos, buscou a portería de Diego López cunha rosca insuficiente e Ola John pecou de egoísta nun contragolpe posterior.

A paciencia de Riazor esgotouse, a afección asubiou e o
Deportivo tivo un simulacro de reacción antes do descanso

A tarde parecía feita a medida para que o Deportivo selase a permanencia de xeito matemático, pero o infortunio que adoita acompañar aos equipos cebouse co único central natural dos locais, Alejandro Arribas, que xa tivera un resbalón aos dous minutos.

O xogador deportivista a pifió ao intentar dar un pase xusto antes de que se cumprise o cuarto de hora. Se trastabilló, regalou o balón a Leo Baptistao e o brasileiro resolveu perfecto o man a man co arxentino Germán Lux para anotar o seu quinto gol da tempada, o primeiro que marcaba o Espanyol en Riazor desde 2009.

Ao Deportivo entráronlle os nervios por ver o marcador en contra e atacou a aceleróns. Só tiña criterio Çolak, que lle complicou a vida a Diego López cun disparo desde a frontal da área.

A ansiedade podía cos coruñeses e os visitantes percibírona. Cunha contra de libro, Javi Fuego, Jurado e o arxentino Piatti aproveitaron todas as vías de auga que lles facilitou o Deportivo e Gerard Moreno colocou o esférico axustado ao poste dereito de Lux para establecer o segundo antes da media hora. A paciencia de Riazor esgotouse, a afección asubiou e o Deportivo tivo un simulacro de reacción antes do descanso, aínda que improdutivo.

Nun lapso de menos de dous minutos, entre o 36 e o 38, o poste interpúxose no camiño dun balón que rematara Borges e Diego López frustrou unha xogada de Andone e Ola John. Así que cando o árbitro pitou o final do primeiro período, outra vez soou a música de vento.

Mel deixou na caseta ao debutante Edu Expósito, modificou o sistema de xogo para pasar ao 4-2-3-1 habitual, e o Deportivo emerxeu cunha acción persoal de Ola John, que, tras cambiarse de botas no descanso, levou a todos os rivais que lle saíron ao paso e asistiu a Andone para que o romanés dese vida aos coruñeses aos dous minutos da continuación.

O gol cambiou a decoración do partido e o estado anímico dos galegos, pero de novo a mala sorte e Diego López cruzáronse no seu camiño: Arribas cabeceou ao traveseiro (min.51) e Andone, ás mans do porteiro tras outro pase de Ola John (min.54).

Deportivo encolleu ao Espanyol no seu campo, merodeó a área, pero non acabou de atopar a forma de meterlle man aos de Quique Sánchez Flores, que resistiron o empuxe, incluso cando Mel refrescou o ataque coa entrada de Fayçal Fajr.